جنایت-کاران-تحت-عنوان-صلح-آزاد-نگردند-طرف-های-درگیر-در-افغانستان-حقوق-بشر-را-رعایت-کنند

شماری از فعالان و نمایندگان جامع مدنی در دیدار با رئیس جمهورغنی ، به رعایت حقوق بشر و زنان در پروسه صلح با مخالفین تاکید کردند و گفتند که جنایتکاران نباید تحت عنوان صلح آزاد گردند .

به گزارش افغان خبر: رئیس جمهورغنی، در دیدار با نمایندگان نهادهای مختلف مدنی، نگرانی، پیشنهادات و صحبت‌های آنان را در خصوص موضوعات صلح و نشست بروکسل گوش فرا داد.

این فعالان مدنی نگرانی شان را پیرامون صلح با گلبدالدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی با رئیس جمهور شریک نمودند. آنان گفتند که حقوق زنان و دستآوردهای سال‌های گذشته نباید قربانی روند صلح گردد و تأکید نمودند، کسانیکه به اتهام جرایم مختلف، کشتار و جنایات زندانی شده‌اند،تحت نام صلح آزاد نشوند.

نمایندگان جامعه مدنی، نقش جامعۀ مدنی را که در مسایل ملی موقف واحد اختیار کردند، مهم دانستند. آنها تصریح نمودند که گروه‌های متخاصم، با درنظرداشت و حفظ حقوق بشر و حقوق زنان، از طریق یک میکانیزم به صلح دعوت شوند.

فعالان مدنی گفتند اکنون دشمنان داخلی و خارجی ما تعریف شدند، و دولت تنها در میدان نظامی جنگ را عهده دار نمی‌باشد، بلکه باید در عرصۀ فکری نیز برای جنگ وقت بگزارد. به عقیدۀ آنها، تا زمانیکه افکار مردم تغییر نکند این جنگ پایان نمی‌یابد.

رئیس‌جمهور کشور، انسجام میان نهادهای مدنی و ارج‌نهادن به قانون اساسی کشور را قابل قدر خوانده، از آنان بخاطر فعالیت‌های رضاکارانه که در جستجوی آوردن تغییرات مثبت در زندگی مردم هستند، تشکری کرد.

رئیس‌جمهور غنی گفت، از پرسش‌ها و صحبت‌های شما آشکار است که جامعۀ ما میان امید و ترس قرار دارد، هم صلح می‌خواهد و همراه‌اش ترس وجود دارد. وی افزود که جامعه ما به تعادل نیاز دارد، و این تعادل باید در هر بخش بوجود آید.

او اضافه کرد که جامعۀ مدنی، دولت سازی و اقتصاد کشور به همکاری کمک‌های بیرونی به‌پیش میرود، و تعادل وجود ندارد، این تعادل زمانی ممکن است که گروه‌های متخاصم دست از جنگ بکشند و به صلح بپیوندند.

محمداشرف غنی گفت:"تروریزم برای منطقه و جهان یک تهدید میان‌مدت است، و علیه این تهدید به استراتیژی و مبارزه مشترک نیاز است، نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در خط نخست مبارزه با تروریزم قرار دارند، و با شجاعت و توانایی‌های لازم، علیه آنها می‌جنگند".

رئیس‌جمهور خاطر نشان کرد که دو سال قبل در زمینۀ صلح تلاش‌های جدی را آغاز نمودیم، به جهان نشان دادیم که ما خواهان صلح هستیم، اما جهان دید که چه کسی صلح نمی‌خواهد.

او خطاب به اشتراک کننده‌گان گفت، امروز ببینید که افغانستان در محراق توجه جهان قرار دارد، و کی‌ در حاشیه قرار گرفته است. رئیس جمهور گفت که این کار را ما در اوایل حکومت نمی‌توانستیم، اما امروز نتایج مثبت آنرا شاهد هستیم.

رئیس‌جمهور غنی گفت که صلح با حزب اسلامی بر اساس چوکات قانون اساسی کشور صورت می‌گیرد، و توقع داریم که افراد مسلح حزب اسلامی سلاح‌های شان را به زمین بگذارند و به یک حزب سیاسی تبدیل شوند. او افزود که هدف ما از صلح این است که جنگ به یک رقابت مشروع سیاسی مبدل شود.

محمداشرف غنی خاطر نشان کرد، هرکسی که به ترور، اختطاف، قتل و مواد مخدر دست داشته باشد، صلاحیت آزادی آنرا ندارم، اما کسانیکه فقط بخاطر افکار سیاسی شان زندانی شدند، و حق‌العبد بالای شان نیست، آنها باید آزاد شوند.

رئیس‌جمهور گفت، ما باید تمام ابعاد جنگ را بررسی و تعریف کنیم، و استعمال قوه باید به شکل معقول آن درآید، هر روز بخاطر جنگ قربانی می‌دهیم، و گام دیگر ما باید غیر سیاسی کردن قوای مسلح باشد.

رئیس‌جمهورغنی گفت، سال ۲۰۱۵ میلادی سال بقای ما بود، با تشکیل حکومت وحدت ملی تمام توجه ما بسوی جنگ و بقای کشور بود. او افزود که آنزمان تعهد جامعۀ جهانی همراه ما در شش ماه معطوف گردیده بود، اما این تعهد به سه سال افزایش یافت، آرزو داریم که این سه سال را به سال‌های طولانی افزایش دهیم.

جنایت کاران تحت عنوان صلح آزاد نگردند/ طرف های درگیر در افغانستان حقوق بشر را رعایت کنند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد