رئیس جمهور غنی در دیدار با شماری از فعالان حقوق زنان در کابل حمله خونین کابل را به حمله یازده سپتامبر آمریکا شباهت داده و گفت که ما اکنون در برابر تروریزم وحدت دنیا را به دست آوردیم.
به گزارش افغان نیوز: در این جلسه که در ارگ دایر شد، رئیس جمهورغنی نظریات و راه حل های فعالان حقوق زنان را در عرصه بیرون رفت از بحران شنید.
رئیس جمهورغنی گفت: پس از این حادثه در دیدار با اقشار مختلف مردم در خصوص جنگی که شکل آن بدل شده است و مردم عام را هدف قرار میدهد، مشوره ها جریان دارد.
رئیس جمهورغنی گفت که حادثۀ چهارشنبه سیاه کابل برای ما همانند حادثۀ یازده سپتامبر امریکا بود، امریکا پس از این حادثه وحدت دنیا را به دست آورد و ما هم در کنفرانس “پروسۀ کابل” اجماع و حمایت بین المللی را به دست آوردیم.
وی اضافه کرد که دشمن تلاش می کند تا با خلق مشکلات به خانواده های ما، این حمایت بین المللی را تحت شعاع قرار دهد.
رئیس جمهورغنی با اشاره به اشتراک در اجلاس سران سازمان همکاری های شانگهای و ملاقات با شماری از سران کشورها، گفت که برای نخستین بار چین میخواهد در تأمین صلح، میان افغانستان و پاکستان میانجی واقع شود و به زودی وزیر خارجۀ چین به کابل سفر خواهد کرد، صلح با پاکستان خواست ما بود و این موضوع باید دولت به دولت حل میگردید.
رئیس جمهور گفت: هرباریکه یک دستاورد را رقم میزنیم و شرایط تحول را فراهم می سازیم، از یک سوی بالای ما فشار وارد میشود. وی تأکید کرد که هیچ قدرت نمی تواند تمرکز ما را نسبت به برنامه های آینده ضعیف سازد و سنجش ما باید در حالت بحران منطقی باشد.
وی از نهادهای مدنی و مردم خواست، زمانیکه یک زورمند قانون را زیر پا میکند و بالای پولیس که زندگی خود را بخاطر آرامش مردم به خطر مواجه می سازد، دست می اندازد، باید علیه آن صدای بلند شود.
رئیس جمهور کشور بر شکل گیری یک بحث همه جانبه ملی پیرامون اصلاحات در نهادهای امنیتی تأکید کرده افزود که این بحث ملی ابتدا باید در کابل و سپس در ولایات دیگر گسترش یابد تا در نتیجه آن بتوانیم در ادارات به ویژه وزارت امور داخله، اصلاحات اساسی را وارد کنیم.
رئیس جمهور کشور خاطرنشان کرد که در جریان تاریخ، مشکلات ما این بود که با وجود یک ملت قوی، دولت قوی نداشتیم، مردم دولت قوی میخواهند و در نتیجۀ این بحث ملی، باید بالای ایجاد دولت و ملت به توافق برسیم و تمرکز بیشتر خود را بالای سه قشر زنان، جوانان و فقرا متمرکز نماییم، نه بالای مسایل قومی، سمتی و مذهبی.
زهره ولی رحمانی، اورځلااشرف، حمیرا ثاقب و حمیرا اوریاخیل به نمایندگی از دیگران در این نشست صحبت کردند.
زهره ولی رحمانی گفت که مخالفان مسلح جنگ روانی را با مردم ما آغاز کرده است.
رحمانی افزود که حکومت و مردم باید علیه این جنگ روانی متحد شوند، زیرا جنگ روانی از جنگ فزیکی به مراتب خطرناکتر است و انگیزه های مردم را در مسیر اعتماد، اندیشه و آینده روشن خنثی می سازد.
وی علاوه کرد، در حالیکه وضعیت کشور نسبت به گذشته بهتر است و دستاوردهای زیادی داریم، اما دشمن از راه تبلیغات منفی تلاش می کند تا احساسات و افکار مردم را به مسیر منفی سوق دهد، حکومت باید بالای مغزها، افکار و نسل آینده سرمایه گذاری کند و نگذارد که دشمن از طریق جنگ روانی، جامعه را مضمحل سازد.
اورځلا اشرف، تأثیرات روانی حادثۀ تروریستی اخیر کابل را سنگین و غمناک توصیف کرد و به بروز مشکلات راه بندی هایپس از آن حادثه از سوی معترضین اشاره کرده گفت که این راه بندان باعث گردیده که مردم حتی از حقوق آزاد رفت و آمد محروم گردند.
حمیرا ثاقب، دولت را در حفظ جان مردم مکلف دانست و از حکومت خواست که هرچه عاجل، عاملین بیرونی و درونی حادثۀ چهارشنبه کابل را شناسایی و به محکمه بکشاند. وی افزود که حکومت باید بجای تیکه داران و زورمندان، به جامعه مدنی مراجعه کند تا شگاف های قومی در جامعه ترمیم گردد.
حمیرا اوریاخیل تعصبات قومی و سمتی، جنگ و فساد اداری را از مشکلات عمده عنوان کرده پیشنهاد کرد که حکومت باید در عرصۀ تأمین صلح و ثبات، تلاش هایش را سرعت بخشد.
پیام ها