حکمتیار-کینه-ایدئولوژیکی-دارد،-از-شیعه-چیزی-نمی‌فهمد

معاون دوم ریاست جمهوری در واکنش به اظهار اخیر رهبر حزب اسلامی می‌گوید که حکمتیار براساس کینه و کدورت ایدئولوژیکی، ضمن اینکه دو تابعیتی را به من نسبت داده است، در باره مذهب تشیع نیز اظهاراتی داشته که نشانه بی‌اطلاعی ایشان می‌باشد.

به گزارش افغان نیوز: در اعلامیه دفتر مطبوعاتی سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در پیوند به اظهارات اخیر گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی آمده است که آقای حکمتیار در یک گفتگوی تلویزیونی سخنانی بر زبان رانده است که کاملا خلاف واقعیت های موجود و سرشار از کینه و کدورت ایدئولوژیکی است.

حکمتیار در بخشی از سخنان خود در باره مقام معاونت دوم ریاست جمهوری اسلامی افغانستان اظهار داشته است که گویا آقای دانش دو تابعیتی است و علاوه بر تابعیت افغانستان، سند شهروندی یکی از کشورهای همسایه را نیز دارد.

دفتر مطبوعاتی سرور دانش با نشر اعلامیه گفته است که این اظهارات آقای حکمتیار کذب محض و بدور از واقعیت است. زیرا دانش در تمام عمر خود حتی قصد تابعیت کدام کشور دیگر را نکرده است و در دوران مهاجرت با تابعیت افغانستان زندگی کرده و شهروندی افغانستان را افتخار خویش می داند و هیچگاه مانند کسان دیگر با پاسپورت کشورهای دیگر مسافرت نکرده است.

سرور دانش می‌گوید: اکنون که آقای حکمتیار پس از عمری تلاش مسلحانه به این نتیجه رسیده است که می تواند در چارچوب قانون و در سایه نظام جمهوری اسلامی افغانستان زندگی کند و حتی خود را به ریاست جمهوری کاندید کند، خوب است به جمهوریت احترام گذاشته و دست از اظهارات خلاف واقع و کذب بر دارد.

در اعلامیه دفتر معاون دوم ریاست جمهوری آمده است که آقای دانش در سخنرانی بامیان خود در ترمینولوژی حقوق و علوم سیاسی، تنها از سلطنت و امارت و جمهوریت تعریفی ارائه کرده و گفته است که «یک گروهی کوچک از یک قبیله به صورت موروثی و با استبداد و دیکتاتوری بر افغانستان حکومت کردند...» و این یک حقیقتی است که حتی خود آقای حکمتیار بارها آن را تکرار کرده است.

بنابراین، ما نباید همه چیز را سیاسی و یا قومی و قبیله ای بسازیم. این نوع بحث ها دامنه گسترده تاریخی و سیاسی و حقوقی و دینی دارد که باید با دقت و تعقل و انصاف در باره آن ها اظهار نظر شود و نه با سلایق شخصی و احساسات و عواطف.

همچنین آقای حکمتیار در این مصاحبه خود در باره مذهب تشیع و مرجعیت در شیعه نیز اظهاراتی داشته است که هم نشانه بی اطلاعی ایشان از مذهب شیعه است و هم یک توهین آشکار به یکی از مذاهب بزرگ اسلامی و اهانت به باورهای بخش عظیمی از مسلمانان به حساب می آید.

دانش افزوده است که بدون تردید هرگونه دامن زدن به نفاق قومی و مذهبی به صلاح کشور و مردم افغانستان نیست و تا کنون نیز نتیجه ای نداشته است. پس بهتر آن است که به باورهای مردم و مذاهب بزرگ کشور احترام بگذاریم و به تکرار تجربه های تلخ گذشته فکر نکنیم. فقه جعفری و حنفی هر دو بخش های مهمی از شریعت غرای محمدی هستند و مردم افغانستان هم اعم از شیعه و سنی باهم زندگی برادرانه و دوستانه دارند و همچنان در کنار همدیگر از عزت و استقلال این کشور دفاع خواهند کرد.

معاون دوم ریاست  جمهوری می‌گوید: باید بدانیم که صلح به همه ملت و به همه نیروهای سیاسی و اقوام و اقشار اجتماعی افغانستان تعلق دارد و نمی تواند در انحصار یک گروه باشد و نباید گروه خاصی تلاش کند که نظر خود را بر همگان تحمیل کند.

این درحالی است که شهروندان و چهره‌های برجستۀ سیاسی کشور در واکنش به خواست‌های تبعیض‌آمیز طالبان می‌گویند که گفت‌وگوهای صلح نباید بر یک مذهب خاص بنا شود، زیرا وقتی تفاوت‌ها به رسمیت شناخته نشود، پس مذاکره برای چیست و مصالحه با کیست؟

در ادامۀ گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و زمان‌گیر شدن آن، گزارش‌های مبنی بر موارد اختلافی میان هیأت دولت افغانستان و طالبان به نشر رسیده است. یکی از موارد اختلافی، تأکید طالبان بر مبنا قرار گرفتن مذهب سنی حنفی به عنوان اصول مباحث در جریان مذاکرات گفته شده است.

حکمتیار کینه ایدئولوژیکی دارد، از شیعه چیزی نمی‌فهمد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد