معاون دوم ریاست جمهوری در دیدار با سفیر جدید دولت هند در کابل گفت که حکومت مؤقت یا امارت طالبانی نه تنها به صلح نمی انجامد؛ بلکه چرخۀ دیگری از اختلاف و خشونت را باعث خواهد شد.
به گزارش افغان نیوز: رودریندرا تاندن، سفیر جدید دولت هند در کابل، روز گذشته با سرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور دیدار کرد.
آقای دانش ضمن تأکید به گسترش همکاری دو جانبه بین کابل و دهلی در زمینه های مختلف، در پیوند به مذاکرات صلح گفت که موج جدید خشونت ها مردم افغانستان را نسبت به روند جاری صلح نا امید و بد بین کرده است.
معاون رئیس جمهور گفت: نقطه بسیار مثبت این است که همگی به شمول کشورهای منطقه اجماع داریم بر این که باید ثبات پایدار در افغانستان حاکم شود و جنگ و خشونت خاتمه یابد. زیرا ثبات منطقه به ثبات افغانستان گره خورده است ولی در مورد میکانیزم تأمین این ثبات اجماع دیگری در سطح ملی، منطقوی و بین المللی لازم است.
وی با بیان اینکه صلح افغانستان ابعاد داخلی، منقطه ای و بین المللی دارد به تقویت نقش اثرگذار همۀ کشورهای منطقه به خصوص کشور هند در روند جاری صلح تأکید ورزید و گفت همه کشور های درگیر قضیه افغانستان اتفاق نظر دارند که ثبات افغانستان برای کل منطقه و جهان تأثیر دارد.
دانش با اشاره به اینکه نگرانی هایی در مورد پروسه صلح وجود دارد گفت: با تقویت نقش کشورهای منطقه در روند صلح افغانستان می توان به نگرانی های موجود به گونه مشترک راه حل جستجو کرد.
معاون رئیس جمهور گفت: تأکید برخی از کشورها یا گروه های درگیر به اینکه با تغییر نظام سیاسی می توان صلح را در افغانستان تأمین کرد اشتباه است، این نه تنها راه تأمین صلح و ثبات نیست بلکه افغانستان و منطقه دچار جنگ و خشونت از نوع دیگر آن خواهند شد.
به گفتۀ معاون رئیس جمهور؛ حکومت افغانستان در پروسۀ صلح به تعیین مکانیزمی تأکید دارد که برمبنای مشارکت ملی با اشتراک همه گروه ها و اقوام به شمول گروه طالبان استوار باشد تا براساس آن هم صلح تأمین شود و هم دستاورد های مشترک و ارزشمند دو دهه گذشته حفظ گردد.
وی تأکید کرد که این می تواند مکانیزم ختم و جنگ خشونت و تأمین صلح پایدار در افغانستان باشد و در غیر آن، هر طرح دیگر چه حکومت مؤقت یا امارت طالبانی نه تنها به صلح نمی انجامد؛ بلکه چرخۀ دیگری از اختلاف و خشونت را باعث خواهد شد.
معاون رئیس جمهور گفت حکومت افغانستان مکانیزمی با اوصاف یاده شده را بهترین مسیر برای به ثمر نشستن تلاش های صلح می داند و در این زمینه از هیچگونه تلاش دریغ نکرده است.
وی برتشریک مساعی همه کشورهای منطقه وهمکاران بین المللی افغانستان در پروسه صلح تأکید کرد و گفت ما به این باوریم که با این پروسه باید با دید باز برخورد شود و دیدگاه های مطرح در این پروسه را همه درجریان باشند تا سطح همکاری ها برای صلح پایدار گسترش یابد.
در این دیدار، رودریندرا تاندن، سفیر جدید هند در کابل نیز در رابطه به مکانیزم پروسه صلح گفت که از دید دولت هند اگر رهبری این پروسه توسط رهبران مردم افغانستان مدیریت شود سرانجام راه حلی برای ختم جنگ در این کشور و رسیدن به صلح پایدار، بدست خواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه رهبران دولت و مردم افغانستان از دانش و تجارب ارزشمندی سیاسی برخوردارند افزود که مردم و قشر سیاسی افغانستان برای آوردن صلح خرد، درایت و توانمندی لازم را دارند.
سفیر جدید هند تأمین اجماع بین المللی و منطقوی برای صلح افغانستان را یک امر مهم و سازنده خوانده گفت که تحمیل فشار بر رهبران و مردم افغانستان در این پروسه، سبب صلح نمی شود.
وی نیز تأکید کرد که یکی از موفقیت های پروسه صلح تعیین مکانیزم درست و دقیقی است که هم اکنون در دوحه قطر تلاش برای آن جریان دارد.
آقای رودریندرا تاندن، به خطر مواجه شدن منافع ملی مردم افغانستان را در جریان پروسۀ صلح خطرناک خوانده و برهمکاری های دولت هند در این پروسه و نیز گسترش همکاری های متقابل بین دو کشور اطمینان داد.
این درحالی است که معاون دوم ریاست جمهوری، دو روز قبل در گفتگو با سفیر امریکا در کابل تصریح نمود که تمامی تروریستان از سوی گروه طالبان و شبکه حقانی برای حملات تروریستی و انتحاری ماموریت یافتهاند و داعش صرفا یک نام است.
پیام ها