معاون دوم ریاست جمهور خطاب به جنگجویان گروه طالبان گفت که روا داری، خردگرایی، عدالت محوری و احترام به حقوق و اراده افراد را از شاخصهای عمده فقه حنفی می باشد که افراطگرایان دینی از آن فاصله دارند.
به گزارش افغان نیوز: سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری امروز چهار شنبه(29، جوزا) در سمپوزیم بینالمللی امام ابوحنیفه (ره) در کابل، نهادهای امنیتی و دفاعی کشور را ناگزیر به ادامه جنگ با گروه طالبان دانست.
سرور دانش گفت :"درشرایطی که گروه طالبان علیالرغم شکل گرفتن اجماع ملی و بینالمللی مبنی بر پایان جنگ در افغانستان، حاضر به گفتگوی مستقیم با حکومت نشدهاند، نهادهای امنیتی ناگزیر اند که از جان شهروندان و نوامیس ملی محافظت کنند."
گروه طالبان با آنکه تاکنون درشش دور متوالی گفتگوهای معطوف به صلح با نماینده خاص ایالات متحده امریکا در قطر اشتراک کردهاند اما علیالرغم تاکید دولت امریکا و برخی دیگر از کشورها مبنی بر آغاز گفتگوهای بینالافغانی صلح، طالبان برای گفتگوی مستقیم با حکومت تاکنون اعلام آمادگی نکردهاند.
با این وجود، اخیرا دولت آلمان تلاشهایی را آغاز کرده که امید میرود در چهارچوب آن زمینه آغاز گفتگوهای بین الافغانی صلح بین حکومت افغانستان و طالبان مساعد شود.
آقای دانش با اشاره به هراس افگنی و تخریب اموال عامه از سوی گروه طالبان، این گروه را به پاسخگویی نسبت به اعمال شان فراخواند.
وی افزود که اگر گروه طالبان خود را پیرو مکتب فقهی امام ابوحنیفه (رح) میدانند باید پاسخ دهند که درکجای مکتب فقهی امام اعظم (ره) کشتن مسلمانان و تخریب اموال و موسسات عامه جایز دانسته شده است.
دانش روا داری، خردگرایی، عدالت محوری و احترام به حقوق و اراده افراد را از شاخصهای عمده فقه حنفی عنوان کرد که افراطگرایان دینی از آن فاصله دارند.
او اضافه کرد که گروههای افراطگرا و خشونت پرور دینی از جمله داعش که اخیرا ظهور کردهاند برخلاف روش زندگی و آرای فقهی امام اعظم که ازخشونت و تعصف پرهیز میکرد، موج تازه خشونت و دین براندازی را به راه انداختهاند که دامن اسلام و دیانت را لکه دار کرده است.
معاون دوم ریاست جمهوری از پیروان مذهب حنفی و پیروان سایر مذاهب اسلامی خواست که در برابرموج افراطگرایی و خشونت گروههای افراطی ایستاد شده و با این گروهها مقابله کنند.
پیام ها