دانش-مصداق-نسل‌کُشی-در-افغانستان-باید-بررسی-شود

معاون دوم ریاست‌جمهوری در دیدار با رییس عمومی سازمان جینواکال، تاکید داشت که کشتار غیرنظامیان و کودکان در افغانستان مصداق نسل‌کشی بوده و این جرایم باید توسط هیئت‌های حقیقت‌یاب، بر اساس موازین بین‌المللی، بررسی شود.

به گزارش افغان نیوز؛ سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری، روز سه‌شنبه (۲۵ جوزا) در دیدار با الن دلتروز، رییس عمومی سازمان جینواکال، گفته است که نهادهای بین‌المللی و حقوق بشری، باید این جرایم را توسط هیئت‌های حقیقت‌یاب، بر اساس موازین بین‌المللی، مستندسازی و به گونه‌ی عادلانه بررسی کنند.

به گفته‌ی او، تنها ارایه‌ی قواعد و مقررات بین‌المللی، برای جلوگیری از قربانی‌شدن غیرنظامیان کفایت نمی‌کند و برای متوقف‌کردن فجایع انسانی در افغانستان، باید مکانیزم‌ها و الزامات عملی‌تر روی دست گرفته شود.

آقای دانش، می‌گوید که حکومت و نهادهای امنیتی افغانستان، بر رعایت تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی و حقوق بشردوستانه، خود را متعهد می‌داند؛ اما طرف مقابل (طالبان) تا اکنون هیچ توجهی بر رعایت حقوق غیرنظامیان نداشته است.

رییس عمومی سازمان جینواکال، در این دیدار گفته است که این نهاد، تلاش دارد تا در افغانستان نیز برای کاهش خشونت علیه غیرنظامیان به ویژه زنان و کودکان، فعالیت کند.

به گفته‌ی او، این نهاد تلاش دارد تا از طریق مکانیزم‌های حقوقی، گروه‌های مسلح غیرمسؤول را وادار کند که حقوق اطفال و حقوق زنان را رعایت کرده و در تطبیق فعالیت نهادهای صحی همکاری کنند.

این در حالی است که اخیرا، حملات هدف‌مندی علیه شهروندان هزاره‌تبار و شیعه‌مذهب افغانستان راه‌اندازی می‌شود. قربانیان این حملات، غیرنظامیان اند.

تا اکنون، رهبران سیاسی هزاره‌ها، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، اتحادیه‌ی اروپا و شماری از چهره‌های سیاسی، این کشتار را نسل‌کشی خوانده اند. 

اما حکومت افغانستان تا اکنون در برابر خواست شهروندان به ویژه باشندگان غرب کابل مبنی بر نسل‌کشی‌خواندن این حمله‌ها و رسیدگی به آن، هیچ واکنشی نشان نداده است.

دانش: مصداق نسل‌کُشی در افغانستان باید بررسی شود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد