دیدبان حقوق بشر بار دیگر خواستار اعمال فشارهای بیشتر از جمله ممنوعیت سفر بر مقامهای امارت اسلامی شده است.
به گزاش افغان نیوز؛ هیدر بار، معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر امروز (پنجشنبه، ۱۹ جوزا) در بیانیهای گفته است که گامهای سختتری در برابر طالبان افغانستان لازم است و «نگرانی عمیق» کافی نیست.
معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر گفته است که بسیاری از دولتها و نهادهای بینالمللی «علیه سوءاستفادههای طالبان» صحبت کردهاند اما؛ کافی نیست».
او افزوده است که وقت آن رسیده که دولتها اجماع مبنی بر غیرقانونیبودن اقدامات طالبان را به اقدامات هماهنگ تبدیل کنند و به آنان نشان دهند که جهان آماده است تا از حقوق افغانها، بهویژه زنان و دختران، بهشیوههای معناداری دفاع کنند.
خانم بار گفته است که یکی از این اقدامات میتواند اعمال دوبارهی تحریم شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر ممنوعیت سفر برای برخی از رهبران طالبان باشد که برای اولینبار در سال ۱۹۹۹ بهعنوان بخشی از واکنش سازمان ملل به فعالیتهای خشونتآمیز و تروریستی در افغانستان اعمال شد.
در بیانیه آمده است که این تحریمها تا می ۲۰۲۲، ۴۱ تن از اعضای اداره کنونی طالبان را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفتهی او، اما این ممنوعیت سه سال پیش به حالت تعلیق درآمد تا ۱۴ تن از اعضای طالبان بتوانند در گفتوگوهای صلح شرکت کنند.
خانم بار گفته است که شورای امنیت در ماه جون این معافیتها را بررسی خواهد کرد و فرصتی دارد تا این ممنوعیت را بر روی رهبران خاص طالبان از جمله عبدالحق وثیق، رییس استخبارات، شیخ محمدخالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر و ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان متمرکز کند.
او گفته است که این مقامهای طالبان در نقض جدی حقوق بشر دست داشتهاند.
خانم بار تصریح کرده است که نیروهای عبدالحق وثیق، اعدامهای غیرقانونی و بازداشت و ضربوشتم خبرنگاران را انجام دادهاند.
به گفتهی او، شیخ محمدخالد حنفی بسیاری از فاحشترین محدودیتها را بر زنان و دختران اعمال کرده است.
معاون مدیر بخش زنان دیدبان حقوق بشر در ادامه برای رسیدگی به بحران حقوق بشر در افغانستان پیشنهاد کرده است که دبیرکل سازمان ملل به این کشور سفر کند.
به باور او این میتواند به توجه جهان به وضعیت افغانستان، افزایش فشار بر طالبان برای احترام به حقوق بشر و ارایه راه حلهای جهانی برای پایان دادن به بحران وخیم انسانی در این کشور کمک کند.
خانم بار گفته است که بررسی مستقل مأموریت سازمان ملل در افغانستان و نظارت بر حقوق بشر میتواند تضمین کند که این ماموریت برای انجام وظایف خود از جمله «حمایت و ترویج برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان و دختران و حمایت کامل از حقوق بشری آنها» است.
پیام ها