سرپرست دفتر معاونیت سازمان ملل در افغانستان(یوناما) در جلسه شورای امنیت گفته است که حکومت سرپرست با چالشهای فزایندهای حکومتداری مواجه هستند.
به گزارش افغان نیوز؛ مارکس پوتزل، سرپرست دفتر معاونیت سازمان ملل متحد در جلسه شورای امنیت این سازمان که شب گذشته (دوشنبه، ۷ سنبله) درباره افغانستان برگزار شد، این مطلب را بیان کرده است.
جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد افغانستان، تمرکز بر وضعیت انسانی و اقتصادی در این کشور بوده است.
پوتزل در بیانیه خود گفته است که از زمان رویکارآمدن طالبان، سازمان ملل بهطور استثنایی بر رسیدگی به نیازهای بشردوستانه و انسانی در افغانستان متمرکز بوده است.
سرپرست یوناما گفته است که حکومت طالبان توسط هیچ یک از اعضای جامعه جهانی به رسمیت شناخته نشده است. به باور او یکی از دلایل این امر، عدم رعایت هنجارهای جامعه بینالمللی در مورد حقوق بشر بهویژه حقوق زنان و دختران است.
پوتزل افزوده است که افغانستان بخشی از این نظام بینالمللی است و امارت اسلامی باید به تعهدات بینالمللی خود پابند باشند.
پوتزل اضافه کرده است که طالبان در حال حاضر براساس این واقعیت که کنترل ارضی افغانستان را در اختیار دارند، درخواست به رسمیت شناختن میکنند.
سرپرست یوناما در بخشی از بیانیهی خود اشاره کرده است که تحریمها علیه حکومت سرپرست، بر اقتصاد افغانستان تأثیر گذاشته است.
او خواستار تلاش برای تسهیل دسترسی به داراییهای متعلق به بانک مرکزی افغانستان به نفع مردم این کشور شده است.
پوتزل کمکهای بشردوستانه را راه حل بلندمدت ندانسته و گفته است: «کاهش فقر و ارائه کالاها و خدمات اساسی باید در نهایت به رشد اقتصادی پایدار متکی باشد».
به گفته او حکومت سرپرست با نادیده گرفتن اختلافات داخلی، خود را بهعنوان یک نهاد حکومتی یکپارچه و منسجم معرفی میکنند.
پوتزل گفته که رابطه بین کابینه در کابل و هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان مستقر در قندهار نامشخص است.
سرپرست نمایندگی سازمان ملل گفته است که اعمال حاکمیت براساس فرمان و تصمیماتی که مطابق با اسلام و سنتهای افغانی اعلام شده است، حقوق و آزادیهای اساسی بشر بهویژه برای زنان و دختران را محدودتر کرده است.
پوتزل گفته است که در سه هفته گذشته افغانستان گواه بیشترین تلفات غیرنظامیان در یک دوره یکماهه بوده است. این حملات گروه قومی و مذهبی را هدف قرار داده و مسوولیت آنها را گروه داعش بر عهده گرفته است.
پوتزل در آخر گفته است که سازمان ملل و یوناما در تعامل با مقامات حاکم و تسهیل تعامل آنان با رهبران جامعه، گروههای مذهبی، زنان و جامعه مدنی، با هدف ترویج حکومت فراگیر و مشارکتی و ارتقای حقوق و آزادیها ادامه میدهند.
پیام ها