شناسایی-۱۴۰۰-نوع-منرال-و-سنگ‌های-معدنی-در-افغانستان

معاون دوم ریاست جمهوری می‌گوید که حدود ۱۴۰۰ نوع منرال و سنگ‌های معدنی در افغانستان شناسایی شده است.

به گزارش افغان نیوز: محمد سرور دانش، امروز یک‌شنبه(۱۸حمل) در نشست ملی معادن گفت؛ با وجود این که افغانستان سرشار از منابع طبیعی و معادن است، اما تا کنون و به ویژه در ۱۸ سال گذشته حکومت نتوانسته یک پالیسی استراتیژیک دایمی برای استخراج معادن تدوین و تطبیق کند.

آقای دانش هم‌چنان گفت که درسال‌های اخیر حدود ۷۰ درصد از معادن افغانستان از سوی دانشمندان امریکایی مورد بررسی قرار گرفته است. او گفت:” در سال‌های اخیر برخی از دانشمندان امریکایی ساحه هایی را از فضا مورد مطالعه قرار دادند و گفته اند که در ظرف ۴۳ روز ۳۷ هزار کیلومتر در فضای افغانستان پرواز کرده اند و حدود ۷۰ درصد معادن افغانستان را بررسی کرده اند.”

وی ارزش معادن افغانستان را تریلون‌ها دالر خواند و گفت که تنها معدن آهن حاجی‌گگ در بامیان حدود ۱٫۸میلیارد تن آهن دارد. هم‌چنان مس لوگر نیز  حدود ۱۱٫۳ میلیون تن مس دارد.

معاون دوم ریاست جمهوری در این نشست نقش رهبری حکومت برای ساختن یک پالیسی درست برای استخراج معادن را مهم دانست و گفت که حکومت مکلف است به سیاست گذاری استراتیژیک اقتصادی اقدام کند و به معادن نیز به دید استراتیژیک بیبیند. اما سرور دانش تاکید کرد که تا حال حکومت نتوانسته یک پالیسی استراتیژی دایمی را برای استخراج معادن تدوین و تطبیق کند.

به گفته‌ای او، حکومت باید زیر بنای مواصلاتی و محیطی برای استخراج معادن را فراهم سازد تا تاجران بتوانند به گونه‌ی آسوده روی معادن سرمایه گذاری کنند.

آقای دانش، نقش نهادهای آکادمیک ( دانشگاه‌ها)، وزارت معادن و سکتور خصوصی را برای ساختن یک پالیسی استراتیژیک معادن حیاتی خواند، اما گفت که وزارت معادن علیرغم پیشرفت‌های زیاد هنوز هم با مشکلات ثبات ساختاری و بستر نیرومند بشری و نیروی مسلکی مواجه اند.

او تصریح کرد که سکتور خصوصی نیز باید همگام با حکومت باشد و تنها برای منافع شخصی خود کار نکند، بلکه معادن کشور را جز اموال مردم بداند و به دید ملی بیبیند.

شناسایی ۱۴۰۰ نوع منرال و سنگ‌های معدنی در افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد