رییس اجراییه حکومت وحدت ملی در پیوند به امضای موافقتنامۀ صلح و تجدید تعهد ناتو به حمایت از نیروهای افغان گفت که افغانستان در دو دهۀ اخیر شاهد تحولات و دستآوردهای قابل توجهی بوده است و طالبان باید تغییرات اجتماعی و واقعیتهای جدید را بپذیرند.
به گزارش افغان نیوز: در اعلامیه ریاست اجراییه آمده است که ما و مردم افغانستان امضای موافقتنامۀ صلح را یک رویداد تاریخی و مهم میدانیم و از آن استقبال میکنیم. دستیابی به این نتیجه که منازعۀ جاری از راه گفتوگو و مذاکره حل و فصل شود، یک پیشرفت و دستآورد مهم است. مردم افغانستان از جنگ طولانی و ویرانگر به ستوه آمدهاند و صلح عادلانه، پایدار، با عزت و سراسری را اولویت اصلی میدانند.
از تلاشهای ایالات متحدهٔ امریکا، متحدان بینالمللی افغانستان و همکاری کشورهای منطقه در تسهیل و تسریع مذاکرات صلح و همچنان آشتی ملی در افغانستان قدردانی میکنیم. بدون همکاری صادقانه و کمک جامعۀ بینالمللی و کشورهای منطقه پیشرفتی در پروسۀ صلح متصور نبود.
دبیرکل ناتو و وزیر دفاع ایالات متحده امریکا در سفر خود به کابل تعهد سپردند که به همکاری و کمک با نیروهای امنیتی، مقابله با تروریسم و همچنان کمک به تحکیم و تقویت نهادها و زیرساختهای افغانستان تا برقراری صلح پایدار ادامه میدهند.
موافقتنامۀ صلح میان امریکا و طالبان، گام نخستین در راستای ختم جنگ جاری در کشور است. مرحلۀ سرنوشتساز و تعیینکنندۀ مذاکرات، گفتوگوهای بینالافغانی و برقراری آتش بس دایمی است که امیدواریم هرچه زودتر آغاز و نهایی گردد. ما در ریاست اجراییه و تیم ثبات و همگرایی، متعهد بهمعرفی هیأت متعهد، همهشمول، فراگیر و با صلاحیت در مذاکرات بینالافغانی هستیم. طرفها باید بهشرایط پیش آمده بهحیث یک فرصت تاریخی بنگرند و منافع ملی را به خواستها و مطالبات سلیقهیی، شخصی و گروهی ترجیح دهند.
طالبان باید از جنگ دست بردارند و ثابت سازند که بهدنبال پایان منازعه و انتخاب مبارزۀ سیاسی و مسالمتآمیز هستند. آنها باید تغییرات اجتماعی و واقعیتهای جدید افغانستان را بپذیرند. افغانستان در دو دهۀ اخیر شاهد تحولات و دستآوردهای قابل توجهی بوده است و ما متعهد به حفاظت و صیانت از دستآوردهای ملی مردم افغانستان هستیم. ارزشهای حقوق بشری، حقوق زنان، آزادی بیان، جامعۀ مدنی و نظام مبتنی بر ارادۀ مردم و جمهوریت معاملهناپذیر است. افغانستان به پیش میرود و فصل جدید سیاسی؛ فصل وحدت و همگرایی، تحمل و بردباری، آبادی و شگوفایی و تغییر و تحول میباشد.
این درحالی است که موافقتنامه صلح امریکا و طالبان سرانجام پس ۱۱ دور مذاکره بین نمایندهگان دو طرف که حدود هژده ماه زمان برد، روز شنبه، دهم حوت، به امضا رسید.
پیام ها