چهرههای مطرح کشور به این باور اند که طرح خلیلزاد برای حل مشکلات کنونی خوب است اما باید هوشیار باشیم؛ زیرا از معاهده گندمک تا خط دیورند و نسخه بن اول و دوم هیچکدام نسخه چاره ساز نبوده است.
به گزارش افغان نیوز: رحمتالله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی کشور در صفحه فسبوکاش نوشته است که من طرح جدید را خوانده ام و تا حدى وضعيت موجود را پيش بينى كرده بودم.
وی میگوید: طرح جديد با آنكه كامل نيست و سوال هاى زيادى در مورد اجراييى شدن عادلانه با در نظر داشت ناكامى هاى گذشته و اخذ تضمين هاى لازمى ملى و بين المللى وارد است، طرح بهتر میباشد؛ اما باز هم بايد هوشيار بود!
در همین حال، احمد سعیدی، فعال سیاسی در صفحه فسبوکاش نوشته است؛ تعدادی زیادی از ما دل بسته ایم که طرح زلمی خلیلزاد، نماینده امریکا مشکل افغانستان را حل و این جنگ برای همیشه خاتمه پیدا میکند.
اما به باور وی؛ وقتی به تاریخ مراجعه میشود، از معاهده گندمک تا خط دیورند تا اغتشاشهای وارداتی علیه امان الله خان، از نسخه مسکو الی ژنیو، از نسخه پاکستان تا بن اول و دوم هیچکدام نسخه چاره ساز حلال مشکلات افغانستان نبوده و نقشههای خلیلزاد نمیتواند مشکلات را حل کند.
آقای سعیدی میافزاید: تا وقتیکه ما در افغانستان یک رهبر ملی که قدرت حکومتش بر پایه های ارزش ملی استوار باشد پیدا نکنیم با رهبران وارداتی نمیشود مشکلات افغانستان را حل کرد.
محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری نیز میگوید که هیچ طرحی در پیوند به روند صلح افغانستان، نباید در غیاب دولت و بدون در نظرگرفتن منافع ملی و تنها براساس خواست خارجیها مطرح شود.
از سوی هم، رییس جمهور غنی میگوید که پاکستان نقش مهمی در حمایت از صلح پایدار دارد؛ بنابراین، در صورت ناکام شدن این روند، آسیب خواهد دید.
این درحالی است که زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در امور صلح افغانستان در سفر اخیرش به کابل طرحی را به دولت و شماری از سیاسیون افغانستان سپرده است.
در این طرح، نقشه راه ایجاد یک حکومت انتقالی پیشبینی شده است. این طرح که در ۱۰ صفحه به زبان انگلیسی ترتیب شده است، چندین سناریوی احتمالی را برای ایجاد حکومتی زیر نام «دولت انتقالی صلح» پیشبینی میکند.
پیام ها