رئیس جمهور غنی گزارش های مبنی بر گسترش مناطق تحت کنترول طالبان را به شدت رد کرده و گفته که از نزدیک به ۴۰۰ ولسوالی افغانستان، طالبان تنها کنترول ۹ تا ۱۲ ولسوالی را در دست دارند.
به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان، روز پنج شنبه در یک مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان گفته است که پیشنهاد اخیر مذاکرات صلح با طالبان در پی ایجاد اجماع ملی و بین المللی مطرح شده است.
رئیس جمهور غنی در پاسخ به این پرسش که چگونه با گروه طالبان که خود او آن را دهشت افگن خطاب کرده است، صلح می کند گفت که دهشت افگنی یک فعالیت بوده و طرح جدید حکومت افغانستان برای آغاز مذاکرات صلح، به اعضای طالبان فرصت می دهد تا از سازمان های بین المللی دهشت افگن و فعالیت های دهشت افگنی فاصله بگیرند.
رئیس جمهور غنی همچنین بر اهمیت نقش زنان در روند صلح تاکید ورزید و گفت که زنان افغان در "هر مرحله" روند صلح دخیل خواهند بود.
وی گزارش های مبنی بر گسترش مناطق تحت کنترول طالبان را به شدت رد کرد و گفت که از نزدیک به ۴۰۰ ولسوالی افغانستان طالبان تنها کنترول ۹ تا ۱۲ ولسوالی را در دست دارند.
گروه طالبان روز چهارشنبه با نشر پیامی طرح جدید حکومت افغانستان برای آغاز مذاکرات صلح را یک "توطئه" خواند. در این پیام آمده است که حکومت افغانستان با برگزاری نشست پروسه کابل در پی تسلیم شدن گروه طالبان می باشد.
این گروه همچنین افزوده که طرح جدید مذاکرات صلح در حالی از سوی کابل پیشنهاد می شود که به گفته آن گروه، جنگجویان طالب یک نیروی بین المللی چون ایالات متحده را با متحدین آن در میدان نبرد شکست داده اند.
اما رئیس جمهور غنی با رد این ادعای طالبان گفت هر گروه که به خشونت رو می آورد، تلاش می کند تا در مورد اهمیت و موقف خود "مبالغه" کند.
آقای غنی با اشاره به حملات خونین اخیر در کابل گفت که "کشتار غیر نظامیان بی گناه" و گرفتن مسؤولیت این عمل، نمایش قدرت و پیروزی نمی باشد.
وی همچنین گفت که طرح جدید مذاکرات صلح افغانستان که در نشست پروسه کابل پیشنهاد شد، مورد پشتیبانی حکومت دونالد ترمپ نیز است.
آقای غنی در پیوند به نقش پاکستان در مذاکرات صلح افغانستان گفت که زمان انتخاب برای اسلام آباد رسیده و او امیدوار است تا اسلام آباد یک "رویکرد درست" را انتخابات کند.
به گفتۀ غنی، اقدامات قبلی اسلام آباد در پیوند به قضیه افغانستان منجر به منزوی شدن پاکستان شد.
کابل و واشنگتن ادعا دارند که پاکستان از گروه طالبان و شبکه حقانی حمایت می کند و به رهبران و جنگجویان آن گروه در داخل آن کشور پناه داده است - ادعای که اسلام آباد آن را همواره رد کرده است.
پیام ها