رییس جمهور غنی میگوید که پاکستان نقش مهمی در حمایت از صلح پایدار دارد؛ بنابراین، در صورت ناکام شدن این روند، آسیب خواهد دید.
به گزارش افغان نیوز: چهاردهمین اجلاس اکو به شکل مجازی و با میزبانی ترکیه برگزار شد که موضوع اصلی آن "همکاری اقتصادی منطقهای در زمان پساکرونا" بود.
محمد اشرف غنی، رئیسجمهوری کشور در این اجلاس مجازی گفت که پاکستان نقش مهمی در حمایت از روند صلح پایدار در افغانستان دارد.
غنی گفت: "مردم و دولت افغانستان و شرکای بینالمللی ما نیاز فوری به آوردن صلح را احساس میکنند. حمایت شما برای به دست آمدن یک آتشبس همهجانبه به خاطر سرعت بخشیدن مذاکرات دوحه خیلی مهم است."
آقای غنی یکبار دیگر گفت که افغانستان چهار-راه میان آسیای مرکزی، شرقی، جنوبی و آسیای غربی و منطقهای برای همکاریهای بینالمللی و جهانی است.
رئیسجمهور غنی همچنین گفت که کشورش ۴۲ سال است از حق بنیادی صلح بیبهره است و زمان آن رسیده تا خشونتهایی که این کشور را به "میدان کشتار" مبدل کرده متوقف شود.
عمران خان، نخست وزیر پاکستان، نیز در سخنرانیاش در رابطه افغانستان گفت که صلح در این کشور برای همکاریهای منطقهای کشورهای عضو اکو حیاتی است.
او ابراز امیدواری کرد که موفقیت روند صلح "بینالافغانی" منجر به صلح دوامدار و امنیت در افغانستان خواهد شد.
سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در سال ۱۹۸۵ میلادی با شرکت ایران، ترکیه و پاکستان تاسیس شد. هفت سال بعد در سال ۱۹۹۲ ، افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و جمهوری آذربایجان به عضویت اکو درآمدند و تعداد اعضای آن به ۱۰ کشور افزایش یافت.
این درحالی است که با سفر اخیر زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان به کابل و دیدار او با چهرهها و گروههای مختلف سیاسی؛ گزارشهایی از مطرح شدن "دولت انتقالی صلح" برای پیشرفت روند صلح از سوی برخی رسانهها منتشر شده اند.
پیام ها