دادستانی کل کشور در جلسه کمیته مشترک هماهنگی میان حکومت و رسانه ها؛ در مورد بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران معلومات داده و گفته که ۲۵۲ قضیه به دلیل مرور زمان از لیست حذف شده است.
به گزارش افغان نیوز: هفتمین جلسه کمیته مشترک هماهنگی میان حکومت و رسانه ها بعد از ظهر امروز2 اسد 1396 با حضور نمایندگان فدراسیون رسانه ها و نمایندگان نهادهای حکومتی مرتبط با مصونیت و حمایت ژورنالیستان، به ریاست استاد دانش معاون رئیس جمهور و رئیس آن کمیته برگزار گردید.
در این جلسه بر اساس اجندا، لوی سارنوالی، وزارت امور داخله، ریاست امنیت ملی و اداره مستقل ارگان های محل از کارکرد های شان در مورد بررسی قضایای مربوط به رسانه ها در طی یک ماه گذشته گزارش دادند.
براساس گزارش اداره لوی سارنوالی، از تعداد 679 قضیه ثبت شده در مورد خشونت علیه خبرنگاران،252 قضیه به علت مرور زمان از لیست حذف شده و از 427 قضیه باقی مانده به تعداد172 قضیه به وزارت داخله، 18 مورد به وزارت خارجه، یک مورد به ستره محکمه به منظور بررسی سپرده شده است و 7 مورد نیز توسط لوی سارنوالی تحت بررسی قرار دارد.
به گفته اداره لوی سارنوالی در 18 مورد قضیه ای که به وزرات خارجه ارسال شده، نیروهای بین المللی نیز ذی دخل می باشند که باید از طریق وزارت خارجه پیگیری گردد.
نماینده وزارت داخله در مورد تهدید سخنگویان ادارات محلی در بر خی ولایات به جلسه توضیح ارائه کرد و در باره نشرات رادیو داعش در ننگرهار نیز گفت که موضوع به وزارت مخابرات ارجاع شده است.
به گفته مسؤلان وزارت داخله، قضایای خشونت علیه خبرنگاران به خاطر ثبت تکراری برخی قضایا به 172 قضیه کاهش یافته و با بررسی بیشتر، احتمال کاهش بیشتر نیز وجود دارد.
این در حالی است که فهیم دشتی نماینده فدراسیون ژورنالیستان افغانستان می گوید که تعداد قضایا از401 قضیه کاهش پیدا نکرده، بلکه قضایایی مرتبط توحید شده و به 172 قضیه رسیده است.
فهیم دشتی در این جلسه گفت که به زودی، جزئیات و نکات تکمیلی قضایای ثبت شدۀ خشونت علیه خبرنگاران در اختیار وزارت داخله قرار خواهد گرفت.
درپیوند به این مسئله فیصله شد که بررسی ها و گزارش فدراسیون رسانه در مورد قضایای خشونت علیه خبرنگاران، طی جلسه ای باحضور نمایندگان ادارات مربوطه به وزارت داخله تحویل داده شود.
استاد دانش معاون رئیس جمهور بررسی قضایا را از جانب لوی سارنوالی و بخش جنایی وزارت داخله یک گام مثبت ارزیابی کرد و تأکید نمود که باید در این زمینه تلاش های جدی تر صورت بگیرد.
ریاست امنیت ملی نیز از کارکرد های این اداره در مورد مصونیت خبرنگاران و نهادهای رسانه ای و همکاری اداره امنیت ملی در راستای تأمین امنیت آنها به جلسه گزارش داد و راجع به نحوۀ تأمین امنیت نهادهای رسانه ای تقاضا نمود تا درسطح مراجع تصمیم گیرنده، تدابیری بهتری اتخاذ گردد.
همچنین به منظور تأمین امنیت خبرنگاران و اصحاب رسانه، طرح ایجاد خانه های امن برای خبرنگارانی که در معرض تهدید جدی قرار دارند، در این جلسه مطرح گردید.
مجیب خلوتگر و صدیق الله توحیدی در این زمینه گفتند که برای رفع تهدیدات جدی علیه خبرنگاران، طبق یک طرح تدوین شده در مطابقت به هدایت رئیس جمهور، ایجاد خانه های امن در هشت زون در سطح افغانستان در نظر گرفته شده است.
در این جلسه فیصله شد که روی طرحی که به منظور ایجاد و چگونگی استفاده از خانه های امن توسط فدراسیون تدوین شده است، بررسی و کار بیشتر صورت گیرد.
مجیب خلوتگر همچنین قضیه خبرنگار تلویزیون ولسی جرگه را در مورد تهیه و نشر گزارشی از رستورانت تاج بیگم و سوء استفاده از حرفه ی رسانه ای این تلویزیون در این مورد، به جلسه گزارش داد و گفت که در این قضیه برخلاف نص قوانین به حریم شخصی تجاوز شده و تفتیش عقاید صورت گرفته است.
وی تأکید کرد که قضیه از طریق کمیسون تخطی رسانه ها تحت بررسی است و حکومت باید در زمینه به صورت جدی برخورد کند تا دیگر شاهد تکرار این گونه قضایا نباشیم.
در این جلسه همچنین، فاضل سانچارکی معین وزارت اطلاعات و فرهنگ مسئله اخذ مالیات از رسانه های چاپی توسط وزارت مالیه را در جلسه مطرح کرد.
گفتنی است که قانون جدید مالیات، رسانه های چاپی را از پرداخت مالیات معاف ندانسته است ولی بر اساس قانون رسانه های همگانی، رسانه های چاپی از پرداخت مالیات معاف می باشند.
جلسه فیصله کرد که در این زمینه باید از طریق یک میکانیزم قانونی، رسانه های چاپی همچنان از پرداخت مالیات معاف گردد.
دراین جلسه مقرره طرز تأسیس و فعالیت های رسانه های همگانی در مورد تضمین بانکی رسانه ها نیز بحث شد که فیصله گردید وزارت اطلاعات و فرهنگ در هماهنگی با ارگانهای مسؤل این موضوع را پی گیر نموده به کمیته گزارش دهد تا تصمیم نهایی اتخاذگردد.
آقای سنچارکی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، همچنین طرزالعمل صندوق حمایت مالی از ژورنالیستان را به جلسه ارائه کرد که پس از بررسی اعضای جلسه، طرز العمل مذکور مورد تأیید قرار گرفت.
پیام ها