قطعه-نامه-ماده-یی-در-مورد-صلح-افغانستان؛-نتیجه-نشست-سه-جانبه-در-اندونیزیا

علمای دین افغانستان، پاکستان و اندونیزیا، در شهرجاکارتا نشست سه جانبه یی را در مورد صلح افغانستان برگزار کردند و در پایان قطعه نامه‌ ۱۱ماده یی را در این مورد منتشر نمودند.

به گزارش افغان نیوز: پس از تاخیر چند ماهه نشست سه جانبه علما  در اندونیزیا برگزار شد، تا جنگ افغانستان را از دیدگاه دینی بررسی نمایند.

نتیجه این نشست که روز جمعه برگزار شده بود، قطعه نامه 11ماده یی بود اما در مورد اینکه جنگ جاری در افغانستان به لحاظ دینی چه، تکلیفی دارد پرداخته نشده است.

در پایان متن کامل قطعه نامه آمده است.

علمای سه کشور پاکستان، اندونیزیا و افغانستان از تامین صلح در افغانستان حمایت کردند.

قطعه نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِج ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا (سورهٔ نساء-آیهٔ ۵۹)

ترجمه: اگر شما در کاری اختلاف نمودید، آنرا به الله سبحانه و تعالی و پیامبر صلی الله علیه و سلم راجع نماید، اگر شما به الله متعال و روز آخرت ایمان دارید، و این تاویل خوب و درست میباشد.

ما علمای جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوری اندونیزیا و جمهوری اسلامی پاکستان به تاریخ ۱۱ می سال ۲۰۱۸ که مطابق است به تاریخ ۲۵ شعبان سال ۱۴۳۹ هجری قمری، در شهر بوگور اندونیزیا در کنفرانس سه جانبه اشتراک نموده و روی آن تهدیدات بحث نمودیم که برادران و خواهران مسلمان ما در افغانستان و نقاط دیگر جهان به آن مواجه اند.

با اتباع از اصول وحدت و همبستگی و همچنان در روشنی برادری و اخوت، ما در افغانستان، پاکستان و تمام جهان اسلامی متعهد به تامین صلح بوده و بر آن تاکید مینمایم.

با در نظر داشت اینکه بردران و خوهران مان در افغانستان از چندین دهه بدین سو با مشکلات، دشواریها و رنج و الم روبرو اند و با وجود همه این ناهنجاری ها، آنان برای رسیدن به صلح تلاشهای خویش را ادامه داده و نا امید نگردیده اند. ملت مؤمن و مسلمان افغانستان در مقابل این همه مصائب مقاومت و متانت از خویش نشان داده است .

با اظهاری همبستگی با آنان جهت رسیدن به صلح و با الهام گیری از احکام مقدس قرآن و سنت، ما از تأمین صلح و رفاه در افغانستان به صورت کلی حمایت میکنیم، و به شکل خاص بحث های خویش را طوری متمرکز میسازیم که علما چگونه میتوانند جهت رسیدن به صلح، فضای مساعد صلح را به میان بیاورند.

کنفرانس علماء بر اساس این حکم قرآنکریم که میفرماید: فَإِنْ تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِنْ كُنْتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِج ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا (سورهٔ نساء-آیهٔ ۵۹)، برگزار میگردد.

ما تاکید مینمایم که هدف اصلی ما وحدت امت اسلامی میباشد و طوریکه در نماز شانه به شانه در پهلوی همدیگر میایستم، امت مسلمه باید با هم متحد شود تا فاصله موجود بین امت اسلامی از میان برداشته شوند.

ما بر اساس این اصل قرانی که میفرماید: وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا (أل عمران ۱۰۳)، تلاش مینمایم که فاصله را از بین برده تا الله تعالی در عوض آن رحمت و برکت خویش را نازل گرداند.

با در نظر داشت حقایق فوق الذکر در این کنفرانس بر موضوعات ذیل توافق نمودیم:

1. اسلام دین صلح، تحمل و اعتدال است. کلمه اسلام از سلام اخذ گردیده است که به معنی صلح و نجات میباشد. مسلمانان واقعی باید از ترحم و مهربانی کار بگیرند.

2. پیام اساسی اسلام مبنی بر صلح، ترحم، و مهربانی است. به همین منظور ما از پیام پاکستان (فتوی متفقه ۱۸۰۰ تن از علمای پاکستان) از قطعنامه های علمای افغانستان و تمام ابتکارات و قطعنامه های صادر شده از جانب جهان اسلام حمایت مینمایم که بر صلح و اخوت اسلامی پافشاری نموده و خشونت و تروریزم را تقبیح نموده اند.

3. صلح امر الهی است و بر هر مسلمان واجب است که در زندگی، گفتار و کردار معنوی خویش از این امر متابعت نماید. تمام مشکلات میان مسلمانان باید در روشنی قرانکریم و سنت نبوی حل و فصل گردد. ما علما به همین منظور از پیشنهاد اخیر صلح دولت جمهوری اسلامی افغانستان که از سوی رئیس جمهوری اسلامی افغانستان محمد اشرف غنی در فبروری ۲۰۱۸ کنفرانس دوم پروسه کابل اعلان گردید، حمایت و تشکری مینماییم. ما همچنان از کشورهای منطقه، جهان اسلام و جامعه جهانی سپاس گذاری میکنیم که از روند صلح افغانستان حمایت خویش را اظهار نموده اند.

4. با در نظر داشت اینکه شرایط لازم برای صلح در افغانستان مهیا گردیده است، بر تمام جناحهای دخیل صدا میکنیم که مذاکرات مستقیم را آغاز نمایند. زیرا، مشاوره برای حل صلح آمیز یک امر دینی است و در آیات مختلف قرآنکریم مثل سوره الشوری ایه ۴۲ و ۳۸ برآن تأکید گردیده است و مشوره کار مؤمنان نیکوکار شمرده شده است.

5. منحیث وارثین پیامبر صلی الله علیه وسلم و مفسرین قرآن و محدثین، علماء در جامعه اسلامی برای حفظ ماهیت واقعی اسلام نقش اساسی دارند، این میراث واقعی پیامبر صلی الله علیه وسلم است که برا اساس آن رحمت للعالمین توصیف گردیده است. ما به همین منظور به این امانت بسا بزرگ شانه داده ایم تا با توجه به اصول اخلاقی اسلام برای اخوت اسلامی و اخوت انسانی کار کنیم

6. علماء منحیث ورثه الانبیاء وظیفه دارند که برای ارتقای ارزشهای جهانی دین مقدس اسلام مثل صلح، تحمل و عدالت اجتماعی کار کنند و همچنان مردم را تشویق نمایند که در زندگی خویش این اصول را معیارات اساسی و رهنمودی قرار دهند.

7. علمای امت اسلامی و بالاخص علمای اندونیزیا، افغانستان و پاکستان از تمام مشکلات و تهدیدات که کشور های اسلامی با آن روبرو اند با خبر هستند و میتوانند برای صلح و همبستگی در جهان اسلام و به شکل خاص در افغانستان فعالانه نقش داشته باشند.

8. رهنمودها و موعظه های مؤثر علماء که مبنی بر احکام مقدس قرآن و ارشادات نبوی باشند مانند این اصل که رسول الله صلی الله علیه و سلم به پیگیری راه اوسط و میانه ترجیح میداد و معیار زندگی خویشرا وسطیت ساخته بود، راه درست و خوبتر برای مسلمانان نیز همین راه میباشد، طوریکه رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده است: اعمال نیک را به شکل مناسب و با اخلاص و اعتدال انجام دهید، دایم راه میانه را اختیار نمایید و در رفتار نیز از اعتدال کار بگیرید تا به مقصد خویش که جنت است برسید.(سَدِّدُوا وَقَارِبُوا، وَاغْدُوا وَرُوحُوا، وَشَىْءٌ مِنَ الدُّلْجَةِ‏.‏ وَالْقَصْدَ الْقَصْدَ تَبْلُغُوا ‏"‏‏.‏ بخاری جلد هشتم، حدیث ۴۷۰)

9. ما یک بار دیگر پافشاری مینماییم که خشونت و تروریزم باید با هیچ دین، ملت، تمدن و قوم ارتباط داده نشود، چون افراطیت خشونت بار و تروریزم که در آن حملات انتحاری و خشونت علیه افراد ملکی شامل میباشد، در تصادم با اصول دین مقدس اسلام قرار دارد.

10. منحیث یک خانواده امت اسلامی، ما از روند همه جانبه صلح حمایت مینماییم، و اماده هستیم که در این روند فعالانه همکاری نماییم همچنان از همه تلاشها و پیشنهاد های صلح با در نظر داشت نصوص ذیل حمایت میکنیم که سبب صلح دایمی در افغانستان گردد:

إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْج وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ: مؤمنان برادران یک دیگرند، میان انها صلح نمایید و از الله تعالی بهراسید تا بر شما رحم گردد. سوره الحجرات آیه ۱۰

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم ألا أخبركم بأفضل من درجة الصيام والصدقة والصلاة ؟ قلنا بلى . قال إصلاح ذات البين وفساد ذات البين هي الحالقة، (ترمذي) رسول الله (ص) فرمودند، آیا شما را با خبر نمایم از عملی که از صیام، صدقه و نماز بهتر است، آنان گفتند: بلی، رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود: صلح نمودن میان مردم، چون فساد میان انها هلاک کننده است.

رسول الله صلی الله علیه و سلم در یک حدیث فرموده است: (مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي تَوَادِّهِمْ وَتَرَاحُمِهِمْ وَتَعَاطُفِهِمْ مَثَلُ الْجَسَدِ؛ إِذَا اشْتَكَى مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَى لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالْحُمَّى) مثال مؤمنان میان ایشان در محبت، ترحم و عاطفه مثل یک جسد میباشد، وقتیکه یک عضو ان درد نماید، تمام وجود نا ارامی و درد را احساس مینماید. متفق علیه

11. در این بخش ما از تلاش های علمای افغانستان و پاکستان که برای صلح و برادری میان مردم و حکومتهای دو کشور در روشنی قران و سنت و بر اساس تعالیم اسلامی انجام میدهند، حمایت میکنیم.

12. در پایان ما از دولت اندونیزیا سپاسگذاری مینماییم که به شکل مخلصانه بین علمای سه کشور و جهان اسلامی این پروسه همکاری را اغاز نموده و در آینده نیز از آن حمایت میکند.

الله تعالی در اعمال صالحه ما برکت عنایت فرماید

بَلِ اللَّهُ مَوْلَاكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ

الله تعالی نگهبان و بهترین کمک رسان شما است. سوره آل عمران ایه ۱۵۰

بوگور، ۱۱ می سال ۲۰۱۸ و ۲۵ شعبان سال ۱۴۳۹ هجری قمری

قطعه نامه 11ماده یی در مورد صلح افغانستان؛ نتیجه نشست سه جانبه در اندونیزیا

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد