امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی میگوید که روابط میان افغانستان و ایالات متحده در مسیر عادیسازی قرار داشته و گفتگوها برای بازگشایی سفارت افغانستان در واشینگتن جریان دارد.
به گزارش افغان نیوز: متقی که امروز (چهارشنبه، ۱ اسد) در نشست تشریح عملکرد یکساله این وزارت سخن میگفت، تأکید کرد که تماسهای مستقیم میان دو طرف برقرار است و تلاشها برای تعامل سازنده ادامه دارد.
او افزود که ا.ا از موضوع زندانیان خارجی برای اهداف سیاسی استفاده نمیکند و خواهان برقراری روابط نرمال با همه کشورها، بهویژه ایالات متحده، است.
وی خاطرنشان کرد که اخیراً یک هیأت امریکایی به کابل سفر کرده و پس از آن، برخی از زندانیان امریکایی نیز آزاد شدهاند. به گفته او، این روند نشاندهنده آغاز یک فصل جدید در روابط میان دو کشور است.
سرپرست وزارت خارجه تصریح کرد که یکی از اولویتهای اصلی این وزارت، تقویت تعاملات بینالمللی و ایجاد زمینههای اعتماد متقابل با کشورهای منطقه و جهان بوده است.
وی گفت که امارت اسلامی طی یکسال گذشته توانسته با کشورهایی چون آلمان، ناروی، هند و اندونیزیا دیپلماتهایی را معرفی کند که پذیرفته شدهاند. کشور قزاقستان نیز وعده پذیرش سفیر افغانستان را داده و قرار است بهزودی نماینده رسمی معرفی شود.
به گفته متقی، بازگشایی نمایندگیهای دیپلماتیک افغانستان در کشورهای غربی، از جمله امریکا نیز در دستور کار وزارت خارجه قرار دارد و در این زمینه، رایزنیها ادامه دارد.
وی تأکید کرد که ا.ا از سیاست تقابل پرهیز کرده و بهجای آن، سیاست متوازن و اقتصادمحور را دنبال میکند. متقی گفت: «ما با هیچ کشوری دشمنی نداریم، اما خواهان تعامل بر پایه منافع مشترک هستیم.»
متقی در ادامه از حذف نام برخی مسئولان ا.ا از فهرست تحریمهای سازمان ملل بهعنوان نشانهای از پیشرفت در مسیر عادیسازی روابط خارجی یاد کرد.
همچنین، ارتقای سطح مأموریتهای دیپلماتیک افغانستان تا سطح سفرا در کشورهای چون چین، امارات متحده عربی، اوزبیکستان، ترکیه، روسیه و پاکستان از دیگر دستاوردهای مهم این وزارت خوانده شد.
سرپرست وزارت خارجه ا.ا افزود که طی سال گذشته، بیش از ۱۰۰ سفر مقامهای ارشد حکومت سرپرست افغانستان به کشورهای مختلف از سوی وزارت خارجه تسهیل شده و در همین مدت، کابل نیز میزبان شماری از نمایندگان ارشد کشورهای منطقه، فرامنطقه و سازمانهای بینالمللی بوده است.
او همچنین از آغاز مطالعات امکانسنجی پروژه خط آهن افغان–ترانس، اجرای عملی پروژه تاپی در خاک افغانستان و تلاش برای تحقق پروژههای کاسا-۱۰۰۰ و راه لاجورد بهعنوان بخش دیگری از پیشرفتها در حوزه سیاست خارجی یاد کرد.
در کنار این دستاوردها، وی گفت که برای بهبود خدمات به شهروندان افغان در خارج، تسهیلات و نوآوریهایی در زمینه خدمات قونسلی ایجاد شده است.
در بخش دیگری از سخنانش، متقی درباره وضعیت زندانیان خارجی، بهویژه زوج بریتانیایی، گفت که تمامی حقوق بشری آنها رعایت شده، آنان با خانوادههای خود در تماس هستند و برای آزادیشان تلاش جریان دارد، گرچه هنوز مراحل حقوقی و اداری آن تکمیل نشده است.
وی در پایان تأکید کرد که افغانستان نمیخواهد بار دیگر به میدان رقابتهای استخباراتی جهانی بدل شود و از همه کشورها خواست در فضای احترام متقابل و با درک واقعیتهای موجود، به تعامل سازنده با امارت اسلامی بپردازند.

پیام ها