هیئتی-برای-بررسی-پرتاب-مادربمب-به-ننگرهار-فرستاده-میشود

مجلس نمایندگان واکنش های متفاوطی را در مورد حمله هوایی پنج شنبه شب گذشته در ننگرهار به همراه داشت، و رئیس مجلس بر تشکیل هیئت مشترک حکومت و پارلمان برای بررسی این حادثه تاکید کرد.

به گزارش افغان نیوز: عبدالرووف ابراهیمی، رئیس مجلس نمایندگان در جلسه عمومی امروز (شنبه 26حمل) گفت: یک هیات مرکب از حکومت و شورای ملی به ساحه برود و عوارض جانبی، اثرات و آمار تلفات همه را بررسی کند.

آقای ابراهیمی افزود که مجلس در روشنایی گزارش این هیات در باره این موضوع قضاوت خواهد کرد اما قضاوت پیش از وقت به صلاح نیست.

اما اعضای مجلس نظریات مختلفی در این مورد داشتند، که شماری از نمایندگان از این حمله حمایت و تعدادی دیگرضمن مخالفت با این گونه حملات از کاربرد مادربمب در افغانستان انتقاد کردند.

کبرا مصطفوی، عضو دیگر مجلس با حمایت از این حمله، گفت: این حمله یک پیام داشت و آن اینکه هر کشوری که از تروریستان حمایت کند و در امور افغانستان مداخله کند، سرکوب خواهند شد و در افغانستان جنگ نیابتی اجازه داده نمی‌شود.

قیوم سجادی، عضو دیگر مجلس ضمن آنکه از حمله امریکا بر مواضع داعش حمایت می‌کند، گفت: ادعای اینکه امریکا بمب خود را آزمایش کرده است، خوب است که این موضوع از سوی یک هیات متشکل از حکومت و شورای ملی به ساحه بروند و این قضیه را ارزیابی دقیق کنند.

ذکریا سودا، دیگر عضو مجلس نمایندگان گفت که استفاده از بمب نشان داد که افغانستان به آزمایشگاه سلاحهای قدرت‌های جهانی مبدل شده است.

آقای سودا با بیان اینکه «داعش پروژه امریکایی است»، افزود: امریکا می خواهد جنگ سردی که در سوریه و عراق جریان دارد، به عنوان جنگ گرم در افغانستان علیه کشورهای منطقه مانند روسیه، چین و ایران استفاده نماید و افغانستان را به مرکز مسابقات تسلیحاتی تبدیل کند.

وی در مورد اهداف امریکا در مورد این حمله گفت: هدف استفاده واشنگتن از مادر بمب ها، قدرت نمایی آمریکا است و اگر هدف امریکا از پرتاب این بمب مبارزه با تروریزم بود، می توانست با هزینه ۱۶ میلیون دالری آن، دست کم پایگاه های داعش و طالبان را در چهار ولایت نابود کند.

گلالی نور صافی، دیگر نماینده مجلس می‌گوید که امریکا اگر در مبارزه با داعش صادق است، چرا پس برای داعشیان فرصت داد تا این تونل‌ها را در جریان ماه ها بسازند؟

ادوارد اسنودن، پیمان کار سابق سازمان سیای امریکا و افشاگر اطلاعات محرمانه این کشور، گفته است؛ تونلی که توسط افراد داعش در ننگرهار مورد استفاده قرار داشت، با حمایت مالی خود امریکا ساخته شده بود.

بااین حال خانم نورصافی گفت: وقتی امریکایی‌ها اجازه دادند، ماه‌ها و سال‌ها تونل و پایگاه‌های عجیب غریب ساخته شود. این عضو مجلس نمایندگان تاکید کرد که «ما نمی‌خواهیم افغانستان میدان تجربه دنیا باشد.»

استفاده بزرگترین بمب غیرهسته ای امریکا در ننگرهار حمایت‌هایی تعدادی دیگر از اعضای مجلس نمایندگان را به همراه داشت.

این حمله بزرگ هوایی بر موضع داعش در ولسوالی اچین ولایت ننگرهار، 94کشته برجای گذاشته است.

هیئتی برای بررسی پرتاب مادربمب به ننگرهار فرستاده میشود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد