روز پنجشنبه، دو حملهکنندۀ انتحاری با هجوم به مراسم پاسداشت از عطا محمد نور، دستکم ۲۰ تن از سربازان پولیس و غیرنظامیان را کشتند و دهها تن دیگر را مجروح ساختند و این حادثه با واکنش گستردۀ جریانهای سیاسی و شهروندان روبرو شد.
به گزارش افغان نیوز: مهاجمان قبل از رسیدن به داخل سالون از سوی نیروهای پولیس شناسایی و مورد حمله قرار گرفتند. یکی از مهاجمان انتحاری موفق شد که خود را در میان نیروهای پولیس منفجر نماید.
گواهان رویداد میگویند که اگر مهاجم انتحاری میتوانست به داخل سالون راه یابد، یک فاجعۀ انسانی بزرگ به وقوع میپیوست.
این حادثه با واکنش گستردۀ جریانهای سیاسی و شهروندان روبرو شد. اکثریت شخصیتهای سیاسی افغانستان، حکومت را در پیوند به این رویداد مقصر میدانند.
والی بلخ که گردهمایی به خاطر او راهاندازی شده بود، اعلام کرد که دشمنان مردم افغانستان و «حلقات معین در درون نظام» مستقیم در این جنایت دست دارند.
آقای نور در یک پیام ویدیویی گفت:"بدون شک ریشه این جنایت و دیگر جنایات وحشیانه ارتباط میگیرد به برخی حلقات داخل کابل. شما میدانید که حادثۀ چهارراهی زنبق، به رگبار بستن جوانان جنبش رستاخیز انفجار از آن قبل جنبش روشنایی و هدف قراردادن تمام رهبری جمعیت اسلامی در جنازه سالم ایزدیار شهید، همه اینها سازماندهی شده است و حلقات به گفته دوستان ستون پنجمی در درون نظام و حکومت در این دست دارند و مستقیم در این خیانت شریک هستند".
آقای نور گفت که رقبای او از انتخابات آینده بیم دارند و دست به چنین اقداماتی میزنند.
حامد کرزی، رییس جمهور سابق افغانستان نیز این حادثه را مشکوک و پرسشبرانگیز خوانده است.
آقای کرزی در اعلامیهیی در پیوند به این رویداد گفت که گرفتن مسوولیت این حمله توسط داعش، پرسشبرانگیز است.
رییسجمهور سابق گفت: «بر عهدهگرفتن مسووليت اين حملات از سوى داعش سوالبرانگيز است. ما مردم افغانستان بايد با هوشيارى كامل، درك عميق و با اتحاد و اتفاق كشور عزيز خود را از چنين دسایس نجات داده و با آنها مقابله نماييم.»
همچنان، ظاهر قدیر نماینده ننگرهار در پارلمان، این حادثه را مشکوک خوانده است و حلقات داخل نظام را در پی آن مسوول دانسته است.
احمدولی مسعود از چهرههای جهادی نیز «ستون پنجم» را مسوول این رویداد خوانده است. آقای مسعود در پیامی شدیدالحن گفت: «بمبگذاری دیروز در محل اجتماع مجاهدین همۀ شک و گمانها را به یقین تبدیل نمود که دشمن به گونۀ هـدفمند در سنگر حکومت، در میان دولت، در داخل نظام و در عمق لایههای ستونهای اول تا پنجم، نقشۀ خود را تا شکستن آخرین زنجیرههای مقاومت ادامه خواهند داد.»
او گفت: گروهکهای بیگانه با منافع کشور، بیپروا به مصلحت مردم، در یک دشمنی آگاهانه و شعورى برضد جهاد و مقاومت با همراهی و راهـنمایى عناصر مزدبگیر و مأمور داخل نظام، با ابزار تفرقه، تطمیع، تهدید، جابجاسازی عناصر ضد جهاد و مقاومت، مديريت توطۀ و دسيسهسازى به نام دولت و زير چتر قانون، عزم کردهاند تا مجاهدین و مقاومتگران را و افتخاراتشان را یکسره نابود سازند.
او هشدار داد که بمبگذاری اجتماعات مجاهدین برای چندمین بار، بحران کشور را داخل فاز جدید گردانید و آژیر خطر را به صدا در آورده است.
اما ریاست جمهوری افغانستان ضمن محکوم کردن این حادثه گفته است که هدف قراردادن گردهماییهای مدنی، مساجد، تکایا و اماکن عمومی در مغایرت با ارزشهای اسلامی و انسانی قرار دارد.
حکومت افغانستان همواره از آزادیها و تجمعات مدنی حمایت کرده و تاکید مینماید که دشمنان افغانستان با راهاندازی این چنین عملکردهای تروریستی نمیتوانند مانع رسیدن مردم ما به آزادی های مدنی و سایر ارزشهای دموکراسی شوند.
ریاست اجرایی حکومت نیز گفته است که این گونه حوادث نمیتواند مانع فعالیتهای سیاسی- اجتماعی مردم شود.
گروه تروریستی داعش مسوولیت این حمله را به عهده گرفت و اعلام کرد که هدف آن سران حزب جمعیت اسلامی افغانستان بود.
پیام ها