وضعیت-زنان-پس-از-۲۰-سال-سرمایه‌گذاری-جامعه-جهانی

مسوولان کشور از پیشرفت زنان در امور اقتصادی و سیاسی ابراز خرسندی نموده اما می‌گویند که این دست‌آورد در مقایسه به بیست سال سرمایه‌گذاری کافی نیست.

به گزارش افغان نیوز: شمیم خان کتوازی، رییس اداره مستقل ارگان‌های محل، امروز( دوشنبه، ۱۱ حوت) در برنامه" نقش زنان در رهبریت و حکومت داری خوب" گفت؛ با آنکه قرار است معاون اجتماعی والی‌ها در ۳۴ ولایت کشور زنان تعیین گردد؛ اما در کنار آن معاون ولسوالی‌ها و شهرداری‌ها نیز باید از میان زنان تعیین شود. 

او افزود که در چند سال گذشته، زمینه کسب دانش برای زنان فراهم شده و اکنون زنان از توانایی‌های خوبی علمی و اقتصادی  برخوردار اند. بنابراین باید از ظرفیت‌های آنان در سطح رهبری و حکومت داری محلی استفاد شود. 

حسینه صافی، وزیر امور زنان در این نشست گفت که زنان در دو دهه‌ای گذشته کار و فعالیت‌های اجتماعی را پس از سپری نمودن برنامه‌های سواد آموزی و کورس‌های آگاهی دهی آغاز کردند؛ اما امروز با ظرفیت و تجربه خوب در سطوح مختلف ادارات دولتی وظیفه اجرا می‌کند که این امر امید برای فردای بهتر است. 

خانم صافی افزود که مهم‌ترین شاخص در رشد زنان و مشارکت سیاسی آنان ارتقای ظرفیت و کسب دانش است که دولت باید به آن توجه نماید. او تاکید کرد که تا یک ماه دیگر پروسه استخدام زنان به حیث معاون والی ولایت‌ها تکمیل خواهد شد. 

عالمه حامد فاریابی، وزیر اقتصاد در این نشست گفت که حضور زنان در سطح رهبری دولت از لحاظ کمیت در شرایط بهتر از گذشته قرار دارد؛ اما باید روی ظرفیت سازی و کیفت حضور زنان کار صورت گیرد تا دیگر آنان نقش سمبولیک نداشته باشند. 

به گفته خانم فاریابی؛ اکنون ۱۶.۶ درصد زنان کشور شاغل هستند و بیشتر از ۵ میلیون دیگر مصروف کار امور خانوادگی اند. او تاکید کرد که زنان باید بر اساس ظرفیت و شایستگی در ادارت دولتی استخدام شوند و نباید به نقش سمبولیک اکتفا نمایند. 

در همین حال، منیره یوسف‌زاده، معین وزارت دفاع ملی نیز بر نقش واقعی زنان در سطح رهبری تاکید کرده و گفت که حضور زنان به معنای شکستن فضای مردانه در سطح رهبری دولت است و این امر تنها به کابل خلاصه نمی‌شود و باید به ولایت‌های کشور نیز توجه شود. 

خانم یوسف‌زاده افزود که اکنون بیش از ۳ هزار زن در سکتور امنیتی حضور دارند. او گفت: " آنان با سپری نمودن ممانعت‌های خانوادگی، محل زندگی، محل کار و طی مراحل هزارن مشکلات در ستکور امنیتی حضور یافته و انجام وظیفه می‌کنند". 

معین وزارت دفاع ملی بیان کرد؛ زنان در سکتور امنیتی به شخصیت‌های موثر مبدل شدند و هرچند شمار زنان در سکتور امنیتی از لحاظ کمیت اندک است؛ اما از لحاظ کیفت و موثریت قابل توجه است. 

بااین‌حال، زنانی که در ولایت‌های کشور در سطوح مختلف ادارت دولتی مصروف کار هستند، از نبود امنیت انتقاد کرده و می‌گویند که ناامنی‌ها و عرف‌های ناپسند جامعه مانع اصلی کار آنان در ادارت دولتی و اجتماع است.

وضعیت زنان پس از ۲۰ سال سرمایه‌گذاری جامعه جهانی

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد