در پی افزایش تنشها میان اسلامآباد، کابل و دهلی نو، مقامهای پاکستانی اعلام کردهاند که شکایتی رسمی علیه امارت اسلامی افغانستان و هند به سازمان ملل متحد ارائه خواهند کرد.
به گزارش افغان نیوز: به گفته آمقامهای پاکستانی، این شکایت به دلیل آنچه «حمایت این دو کشور از گروههای تروریستی» عنوان شده، تنظیم گردیده است.
منیر اکرم، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل متحد، روز گذشته شنبه (۲۵ حوت) در گفتگو با رسانههای داخلی پاکستان ادعا کرد که شواهد و مدارک محکمی در اختیار دارند که «نقش مستقیم امارت اسلامی افغانستان» را در حمله خونین اخیر به قطار مسافربری جعفر اکسپرس در ایالت بلوچستان این کشور ثابت میکند.
اکرم افزوده است که: «این بار توانستهایم تماسها و رد و بدل اطلاعاتی گروههای تروریستی را ردگیری کنیم و اسناد معتبری گردآوری کردهایم که بهزودی در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار خواهد گرفت.»
به گفته این مقام پاکستانی، شواهد پیشین سازمان ملل، از جمله گزارش اخیر تیم نظارتی مقابله با تروریزم این نهاد نیز به وضوح نشان میدهد که خاک افغانستان به پناهگاه امن گروههای افراطگرا تبدیل شده و حکومت افغانستان در این زمینه نقش داشته است.
نماینده پاکستان همچنین ادعا کرد که هند از وضعیت بیثبات افغانستان بهرهبرداری میکند و با حمایت مالی و تجهیزاتی از گروههای شبهنظامی، موج جدیدی از ناامنیها را در پاکستان به وجود آورده است.
او افزود: «دهلی نو با استفاده از خاک افغانستان، فعالیتهای خرابکارانه خود را علیه پاکستان سازماندهی میکند.»
از سوی دیگر، احمد شریف چودری، سخنگوی ارتش پاکستان، نیز در یک نشست خبری مشابه، هند را به عنوان «حامی اصلی تروریسم» در پاکستان معرفی کرد.
او گفت: «در حمله اخیر بر قطار جعفر اکسپرس و دیگر حملات مشابه در ایالت بلوچستان، تروریستها از سلاحهایی استفاده کردهاند که منشأ آنها هند و افغانستان بوده است.»
وی تاکید کرد که جنگجویان مستقر در خاک افغانستان، به ویژه در مناطق مرزی، همواره تهدیدی برای امنیت ملی پاکستان محسوب میشوند.
اما این ادعاها با واکنش تند امارت اسلامی افغانستان روبرو شده است. سخنگویان حکومت افغانستان در پاسخ به اتهامات تازه اسلامآباد، بار دیگر هرگونه دست داشتن این گروه را در ناامنیهای پاکستان، به ویژه رویداد اخیر بلوچستان، به شدت رد کردند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، ضمن محکوم کردن حمله بر قطار جعفر اکسپرس، گفت: «ما بارها به مقامهای پاکستانی هشدار دادهایم که ناکامیهای خود را در تأمین امنیت شهروندانشان به گردن افغانستان نیندازند. امنیت داخلی پاکستان مسئولیت دولت آن کشور است و بهتر است اسلامآباد به جای اتهامزنی بیاساس، ضعف مدیریتی و سیاسی خود را برطرف کند.»
در همین حال، برخی تحلیلگران سیاسی منطقه بر این باورند که دولت پاکستان در مواجهه با بحرانهای امنیتی و چالشهای داخلی، تلاش دارد با مقصر جلوه دادن همسایگان خود، افکار عمومی را از مشکلات بنیادین کشور منحرف سازد. به گفته این آگاهان، روابط پرتنش میان اسلامآباد و کابل، در صورت ادامه این روند، میتواند به درگیریهای جدیتر در آینده منجر شود.
با افزایش تبادل اتهامات میان سه کشور، اکنون چشمها به تصمیمگیریهای آینده شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده؛ نهادی که باید میان ادعاها و دفاعیات طرفین، راهحلی برای کاستن از بحرانهای موجود بیابد.

پیام ها