شخصیت های سیاسی، اجتماعی و مسئولین حکومت در یک جلسه اعلام نمودند که متاسفانه گروه طالبان هنوز نگاه حذفی دارد؛ بنابراین، حقوق برابر شهروندی و هویت همه مردم افغانستان باید در جریان مذاکرات صلح به رسمیت شناخته شود.
به گزارش افغان نیوز: محمد سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، دیروز جمعه(۱۹، جدی) در جلسه بزرگ هماهنگی با شخصیت های سیاسی و اجتماعی و مسئولین گفت؛ امروز در شرایط حساس و دشواری قرار داریم که نیازمند همدلی، همبستگی و اتحاد همه مردم افغانستان است.
معاون رئیس جمهور گفت که همه ما از روند صلح، هیات مذاکره کننده دولت جمهوری اسلامی افغانستان، جمهوریت نظام، قانون اساسی و حقوق اساسی شهروندان حمایت میکنیم.
وی افزود، همانگونه که جنگ دشواری های خود را دارد، صلح نیز دشواریها و نگرانیهایی را به همراه دارد؛ مخصوصا صلح با گروهی که ۲۷ سال است با همه مردم افغانستان در همه ولایات کشور در جنگ بوده و هم اکنون نیز بر تشدید خشونت ها ادامه می دهد.
دانش در سخنان خود با اشاره به رویداد 19 جدی یکه ولنگ در سال 1379 و اکنون فرارسیدن بیستمین سالگرد قتل عام مردم یکاولنگ ولایت بامیان به دست گروه طالبان، گفت که ما برای حفظ نظام کنونی و تامین حقوق برابر شهروندی برای تمام مردم افغانستان قربانیهای زیادی دادهایم که استاد عبدالعلی مزاری شهید وحدت ملی، شهدای یکاولنگ، مزار شریف، کابل و هزاران سرباز و نیروی امنیتی از بزرگترین نمونههای آن است.
آقای دانش افزود که امروز مردم افغانستان یک صدا از صلح عادلانه حمایت میکنند، اما ضرورت است که از لحاظ فکری و سیاسی در راستای رسیدن به صلح عادلانه تلاش صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور گفت که اهل فکر و اندیشه باید مسایل فکری، فقهی، حقوقی و سیاسی و ضرورت صلح سازی، حل منازعه و دولت سازی را تحلیل و ارزیابی کنند و پیشنهادات علمی خود را ارائه کنند.
وی افزود که همچنین ضرورت است که احزاب، گروهها و شخصیتهای سیاسی فعالیتهای خود را فشرده سازند و هماهنگ و منسجم و در یک جبهه وسیع ملی صلح و عدالت، در راستای تامین صلح عادلانه و پایدار و حفظ ارزشهای حقوق بشری و حقوق اساسی شهروندان فعالیت کنند.
داکتر سیما سمر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت: صلح یک ضرورت است و با اتحاد، همدلی و همبستگی میتوانیم به صلح عادلانه و پایدار برسییم.
وی افزود که نظام دموکراتیک، حفظ ارزشهای حقوق بشری و حقوق برابر شهروندی از خواستهای اساسی مردم افغانستان در روند صلح است که به هیچ صورت نباید نادیده گرفته شود.
محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در سخنان خود بر وحدت و همبستگی مردم افغانستان تاکید کرد و گفت که ما باید از مطرح کردن خواستها و مطالبات خود در روند صلح کوتاهی نکنیم و باید با جدیت خواستها و مطالبات خود را مطرح و از آن دفاع کنیم.
وی افزود که متاسفانه گروه طالبان هنوز نگاه حذفی دارد و ما باید از حالا آماده باشیم که در جریان مذاکرات صلح حقوق برابر شهروندی و هویت همه مردم افغانستان به رسمیت شناخته شود.
محمد کریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان نیز در این مجلس بر ضرورت تامین صلح و پایان دادن به جنگ کنونی تاکید نمود و گفت که مردم افغانستان، کشورهای منطقه و جهان از روند صلح حمایت میکنند و هیچ کس مخالف صلح نیست.
وی اما تاکید کرد که صلح نباید به معنی برگشت به گذشته باشد و چنین صلحی نه برای مردم افغانستان قابل قبول است و نه برای کشورهای منطقه و جهان.
رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان هم چنین تاکید کرد که آن چه طالبان به عنوان نظام سیاسی پیشنهاد می کنند برای نسل امروز قابل پذیرش نیست و آن ها نیز باید واقعیت های امروز افغانستان را درک کنند.
وی وحدت و یک پارچگی مردم را در شرایط کنونی هم در سطح ملی و هم در سطح درون قومی یک ضرورت اجتناب ناپذیر دانست و بر حرکت های وحدت طلبانه تاکید ورزید.
گفتنی است که در این جلسه تاکید گردید که این گونه جلسات و تماس ها به منظور هماهنگی های بیشتر و مشوره های لازم ادامه یابد.
پیام ها