امریکا-در-افغانستان-صلح-نمی‌خواهد

برخی از نمایندگان مجلس سنا نسبت به نشست تاشکند خوشبین نبوده و می گویند؛ امریکا در افغانستان صلح نمی‌خواهد و در برابر لانه‌های تروریزم نیز اقدام نکرده و نخواهد کرد.

به گزارش افغان نیوز: عبدالله قرلق، عضو مجلس سنا در نشست امروز سه‌شنبه (7 حمل) این مجلس یاد آور شد که نشست تاشکند حداقل حقانیت مردم افغانستان را در راستای صلح خواهی به اثبات می‌رساند؛ اما تا زمانیکه حامیان تروریست‌ها دست از حمایت طالبان و داعش بر ندارند، توقع صلح در کشور نمی‌رود.

جمعه الدین گیانوال دیگر عضو مجلس سنا نیز گفت که موقف دولت و مردم افغانستان صلح است ولی امریکا و پاکستان طرفدار ادامه جنگ هستند و طرف اصلی جنگ هم پاکستان است.

آقای گیانوال افزود که نسبت به نشست تاشکند خوشبین نیست؛ زیرا امریکا در افغانستان صلح نمی‌خواهد و در برابر لانه‌های تروریزم نیز اقدام نمی‌کند.

به گفته او، شورای ملی و حکومت افغانستان باید بر امریکا فشار وارد کند که لانه‌های تروریستی را در خاک پاکستان هدف قرار دهد و آنگاه در طالبان مجبور خواهند شد صلح کنند.

در همین حال، برخی از نمایندگان مجلس سنا صلح تاشکند را یک گام بلند در راستای تامین صلح در کشور خوانده و از برگزاری این نشست اعلام حمایت کردند.

فضل‌هادی مسلم یار رییس مجلس سنا در نشست امروز سه‌شنبه (7 حمل) این مجلس گفت: "مجلس سنا از نشست صلح تاشکند حمایت می‌کند و صلح را یک ضرورت جدی در کشور می‌داند".

آقای مسلم‌یار ابراز امیدواری کرد که این نشست نتیجه مثبت دهد.

محمد علم ایزدیار معاون اول مجلس سنا نیز گفت که ازبکستان بعد از 19 سال نشستی را در راستای صلح افغانستان میزبانی می‌کند و معضل افغانستان داخلی نیست و ابعاد منطقه‌ای و جهانی دارد.

آقای ایزدیار افزود که تا سه سال قبل حساسیت‌های منطقه‌ی در مورد حضور نیروهای خارجی در افغانستان کم‌تر بود، ولی اکنون این مساله پیچیده‌تر شده است.

او ابراز امیدواری کرد که در نشست تاشکند روی عوامل مداخلات کشورهای منطقه در افغانستان تمرکز بیشتر صورت گیرد.

بسیاری اعضای مجلس سنا ضمن استقبال از برگزاری نشست تاشکند، از اشتراک کنندگان این نشست خواستند، بر حامیان تروریستی فشار وارد کنند تا آنان دست از حمایت تروریستان بردارند.

انارکلی هنریار دیگر عضو مجلس نیز نشست تاشکند را یک اقدام تاریخی در راستای تامین صلح در افغانستان یاد کرد و گفت، 24 کشور متحد افغانستان به ویژه امریکا و ناتو باید در این نشست بر پاکستان فشار وارد کنند تا دست از حمایت تروریزم بردارد.

نبیه مصطفی‌زاده نیز گفت که اشتراک کنندگان نشست تاشکند باید کشورهای را که از تروریزم حمایت می‌کنند زیر فشار قرار دهند، تا صلح در منطقه تامین گردد و در صورت ادامه جنگ در افغانستان هیچ کشور منطقه آرام نخواهد بود.

نشست تاشکند صبح امروز با سخنرانی روئسای جمهور افغانستان و ازبکستان و فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افتتاح شد. در این نشست نمایندگان 23 کشور جهان از جمله امریکا، روسیه، هند، ایران، پاکستان، عربستان سعودی و کشورهای آسیای میانه شرکت دارند.

امریکا در افغانستان صلح نمی‌خواهد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد