نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان اظهار داشته است که این باعث افتخار من است که با قربانیان افغان بایستم و صدایم را به خواسته های آنها برای مسئولیت پذیری علاوه کنم تا خشونت پایان یابد.
به گزارش افغان نیوز: تادامیچی یاماموتو، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان ضمن استقبال از پیشرفت های افغانستان در حفاظت و ترویج حقوق بشر ،عضویت افغانستان را در شورای حقوق بشر ملل متحد تبریک گفته و اظهار داشت که چالش های نگران کننده هنوز باقی مانده اند و ملل متحد به کار نزدیک با همه نهادهای افغان برای فایق آمدن به این چالش ها متحد باقی می ماند."
ملل متحد عملی شدن تعهدات گسترده افغانستان برای ترویج حقوق بشر و تقویت سیستم حفاظت ملی که شامل آموزش حقوق بشر،مکانیزم های شکایت، جبران خسارت، معیارهای محکمه عادلانه، قانون گذاری و پالیسی هایی برای ترویج مسئولیت پذیری می باشد را تشویق و ترغیب می نماید.
یاماموتو که رئیس دفتر یوناما نیز می باشد گفت: "این باعث افتخار من است که با قربانیان افغان بایستم و صدایم را به خواسته های آنها برای مسئولیت پذیری علاوه کنم تا خشونت پایان یابد، عاملین آن پاسخگو باشند و قانون حاکم گردد."
این نماینده سازمان ملل همچنان به دولت افغانستان برای معرفی کد جدید جزا که به عنوان نقطه عطفی در اصلاحات عدالت کیفری به شمار می رود و انگیزه مثبتی برای تحولات بعدی در جامعه افغانستان می شود، تبریک گفت.
وی گفت: "حفاظت از حقوق بشر بر قوانینی تکیه دارد که جامعه را به سوی آینده ای بهتر جایی که آسیب پذیرترین افراد از سوء استفاده حفاظت می شوند، سوق می دهد. به عقیده من کد جدید جزا می تواند به چنین پیشرفت هایی کمک نماید."
نماینده خاص ملل متحد در محفل کابل در مورد حق اساسی زنان افغان برای اشتراک در انتخابات سال آینده صحبت نمود. وی گفت: "ملل متحد برای حصول اطمینان از اینکه زنان می توانند در انتخابات به عنوان رای دهنده، کمپاین کننده، مسئولین انتخاباتی و کاندیدا نقش بگیرند، سرسختانه کار می کند."
همه ساله در روز ۱۰دسامبر در پایان کمپاین ۱۶روزه فعالیت برای افزایش آگاهی در مورد پایان دادن به خشونت علیه زنان، ملل متحد روز جهانی حقوق بشر در سراسر جهان را با در نظرداشت دست آوردهایی که از زمان تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر بعد از جنگ جهانی دوم به دست آمده است، گرامی می دارد.
در نتیجه تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، کرامت انسانی میلیون ها انسان متعالی گردید، از رنج های ناگفته و بی شمار انسانی جلوگیری و تهداب ها برای داشتن جهانی عادلانه گذاشته شد.
در حالی که هنوز هم وعده های این اعلامیه در سطح جهانی و افغانستان نیاز به عملی شدن دارد، حقیقت این است که با گذشت سال ها از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، این اعلامیه تصدیقی بر فراگیربودن ارزش های دائمی برابری، عدالت و کرامت انسانی می باشد
پیام ها