شماری از اعضای مجلس نمایندگان، بیان میکنند که هیچ فردی صلاحیت تصمیم گیری در مورد خط دیورند را ندارد و باید در این مورد مردم افغانستان تصمیم گیری نمایند.
به گزارش افغان نیوز: اعضای مجلس نمایندگان امروز شنبه (12حمل) گفتند که تحرکات پاکستان در امتداد خط دیورند نسبت به گذشته افزایش یافته است.
مولوی تره خیل محمدی در نشست امروز شنبه (12 حمل) مجلس گفت: "موضوع دیورند به مردم افغانستان تعلق دارد و هر افغان، دفاع و حفاظت از خاک افغانستان را وجیبه ملی و اسلامی خود می داند".
آنها در پیوند به شایعاتی که به نقل از رییس اجرایی در رسانه های پاکستانی منتشر شد نیز واکنش تندی نشان داده و خاطر نشان کردند که هیچ فردی از حکومت نمی تواند در مورد خط دیورند تصمیم بگیرد.
هفته پیش شایعاتی از سوی رسانه های پاکستانی به نشر رسید که گویا عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت خط دیورند را به رسمیت شناخته است. این شایعات از سوی ریاست اجرایی رد شد.
برخی نمایندگان مجلس می گویند که این گونه شایعات به دلیل دامن زدن به اختلافات داخلی در افغانستان پخش می شود.
زهیر سعادت خطاب به نمایندگانی که رییس اجرایی متهم به رسمیت شناختن خط دیورند می کردند، گفت: "وکلا نباید کوچه ای و احساساتی صحبت کنند؛ موضوع دیورند حرف ساده نیست که یک نفر آن را به رسمیت بشناسد. وکلا در صحبت های شان باید منافع مردم را در نظر بگیرند".
نذیر احمد احمدزی معاون دوم مجلس نیز گفت که به جزء مردم افغانستان و شورای ملی دیگر هیچ کسی حق تصمیم گرفتن در مورد خط دیورند را ندارد؛ زیرا این موضوع مربوط به مردم افغانستان است.
آقای احمدزی افزود که شایعاتی که در مورد رییس اجرایی به نشر رسید تفرقه افگنانه است و این موضوع قابل بحث نیست؛ زیرا ریاست اجرایی این شایعات را رد کرد.
همچنان نمایندگان بیان کردند که دولت افغانستان نباید اجازه ساخت تاسیسات نظامی را در امتداد این خط فرضی برای پاکستان دهد.
مولوی تره خیل میگوید که هم اکنون تحرکات مرزی دولت پاکستان نسبت به هر مرحله ای از تاریخ بیشتر شده است؛ ولی حکومت برای جلوگیری از تجاوزات پاکستان موقف جدی ندارد.
زهرا توخی دیگر عضو مجلس هم گفت که تحرکات نظامی پاکستان در امتداد خط دیورند برای مردم افغانستان قابل قبول نیست و حکومت باید موقف جدی در این مورد بگیرد.
دولت پاکستان اخیراً اعلام کرده است که به منظور جلوگیری از تهدیدهای امنیتی برخی مناطق را در امتداد خط دیورند سیم خاردار می گیرد؛ اما دولت افغانستان این تصمیم دولت پاکستان را خلاف قوانین بین المللی خوانده و گفته است که این کار در مبارزه با تروریزم اثری ندارد.
پیام ها