رییس پیشین امنیت ملی کشور گفت که با وجود تمام اختلافهایی که با رهبری حکومت دارم، اما این حکومت داعش ستیز است.
به گزارش افغان نیوز: امرالله صالح، رییس پیشین امنیت ملی کشور متهم شدن برخی حلقات در حکومت افغانستان به انتقال و جابجایی داعش در کشور را رد کرد و گفت:"با وجود تمام اختلافهایی که با رهبری حکومت دارم، اما این حکومت داعش ستیز است و این نادرست است که دولت اجازه انتقال داعش را داده است".
وی که برای شرکت در کنفرانس امنیتی تهران به ایران سفر کرد بود، دیدگاه خود را در مورد چشم انداز صلح در افغانستان چنین بیان کرد: "طالبان، سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دالر در افغانستان مصرف میکنند که یک قسمت عمده این پول کمکهای مستقیم دولت پاکستان است و مابقی باج گیری از مؤسسات، تجار و کسانی که در مسیرهای زیر نفوذ و یا کنترل طالبان رفت و آمد میکنند، و مالیات از کشت و تولید مواد مخدر است".
بر اساس برآورد سالهای اخیر، بزرگترین منبع تامین مالی طالبان، پاکستان است و این کشور سالانه ۷۰ میلیون دالر به طالبان کمک میکند.
این مقام ارشد امنیتی سابق در مورد حضور داعش در افغانستان گفت:"۸۰ تا ۹۰ درصد کسانی که زیر پرچم داعش در افغانستان فعالیت میکنند، طالب و مربوط شبکه حقانی هستند".
امرالله صالح در ادامه افزود:"ریشههای فکری و ایدئولوژیک طالبان و داعش در سطح رهبری، یکی است و طالبان وقتی در قدرت بودند همان تحرکاتی را انجام دادند که گروه داعش انجام می دهد".
به باور وی، داعش در افغانستان با داعش در سوریه و عراق متفاوت است و تنها بخاطر خوب نشان دادن طالبان و فرقه گرایی در کشور از نام داعش استفاده میشود.
صالح افزود که بر اساس آمار نیروهای امنیتی، تعداد اعضای داعش در افغانستان بین دو تا سه هزار تن برآورد میشود.
رییس پیشین امنیت ملی در مورد فعالیت داعش در شرق کشور به ویژه در ننگرهار گفت:"در این مناطق عناصر مخالف دولت پاکستان حضور داشتند و پاکستان با ایجاد گروه داعش در این مناطق، ابتدا این نیروهای مخالف خود در خاک افغانستان را سرکوب کرد و از سوی دیگر، یک کمربند امنیتی را برای خود ایجاد کرد".
این مقام امنیتی سابق همچنین متهم شدن برخی حلقات در حکومت افغانستان به انتقال و جابجایی داعش در کشور را رد کرد و گفت:"با وجود تمام اختلافهایی که با رهبری حکومت دارم، اما این حکومت داعش ستیز است و این نادرست است که دولت اجازه انتقال داعش را داده است".
صالح تصریح کرد که به باورش، مذاکرات صلح با طالبان زمانی به نتیجه میرسد که طالبان سرکوب شوند و پاکستان به حمایت خود از گروه پایان بدهد.
رییس پیشین امنیت ملی کشور در پایان این نشست خطاب به کشورهای منطقه گفت که بین طالبان و داعش فرق قائل نشوند و همان طور که میخواهند داعش را ریشه کن کنند، با طالبان نیز برخورد مشابه داشته باشند.
پیام ها