سیدحسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین و عودتکنندگان مدعی شد که حکومت وحدت ملی مسایل مرتبط به مهاجرت را از حاشیه به متن آورد و توانست بحران مهاجرت که در سال ۲۰۱۵ رونما شد را کنترل کند.
به گزارش افغان نیوز: مرکز معلومات افغانستان در دانشگاه کابل با همکاری دانشگاه سیتی لندن ظرف ۱۸ ماه پژوهشی علمی را روی سه حوزهی مشخصِ بازنمایی مهاجرت و مهاجر در فرهنگ شفاهی افغانها (شعر و موسیقی)، سیاستگذاری مهاجرت در افغانستان و تأثیر اروپائیان بر آن و پیچیدگی روند تصمیمگیری خانوادهها انجام داده است.
نتیجهی این تحقیق علمی دیروز (سهشنبه، ۲۱ حمل) در کنفرانسی در تالار مرکز معلومات افغانستان واقع در دانشگاه کابل ارایه شد. سیدحسین عالمی بلخی، وزیر مهاجرین و عودتکنندگان که در این کنفرانس سخنرانی میکرد، این تحقیق را مهم و ارزنده عنوان کرد و مدعی شد که حکومت وحدت ملی مسایل مرتبط به مهاجرت را از حاشیه به متن آورد و توانست بحران مهاجرت که در سال ۲۰۱۵ رونما شد را کنترل کند.
آقای عالمی گفت، در سال ۲۰۱۶ قرار بود ۱۰۰ هزار پناهجوی افغان از اروپا اخراج شود، اما حکومت وحدت ملی با اقدامهای حکومت و مذاکرات با کشورهای اروپایی این بحران رفع شد و در آن سال تنها ۵۸۰ پناهجو از کشورهای اروپایی به افغانستان برگشتانده شدند. به گفتهی آقای عالمی رقم افراد بازگردانده شده در سال ۲۰۱۷ به ۷۸۰ نفر رسید که با میزان کسانی که در حکومت قبلی متحمل بازگشت اجباری شدهاند، تقریبا یکسان است.
وی افزود که کمیتهیی به حضور ۲۸ کشور اروپایی و افغانستان ایجاد شده است و روی مسایل مرتبط به پناهچویان بحث میکنند. به گفتهی وی این کمیته تاکنون دو جلسه در شهر بروکسل انجام شده است و قرار است یک نشست دیگر به همین زودیها در کابل برگزار شود.
وزارت مهاجرین وضعیت مهاجران افغان در پنج حوزهی مهاجرتی را قناعتبخش توصیف میکند.
عالمی گفت، مهاجرانی که در کشورهای عربی با پاسپورت پاکستانی کار میکردند، در اثر سعی حکومت افغانستان پاسپورتهایشان از پاکستانی به پاسپورت ملی افغانستانی تعویض شده است.
چندی قبل زمزمههایی مطرح شد که پاکستان پناهجویان بدون مدرک را از آن کشور اخراج میکند اما به گفتهی وزیر مهاجرین در پی مذکراتی که چندی قبل در ترکیه بین مقامهای افغانستان و پاکستان انجام شد، دو کشور تعهد کردند که قضیهی مهاجران افغان مقیم در پاکستان را از مسایل سیاسی به دور نگهدارند.
به گفتهی آقای عالمی از میان ۸۰۰ هزار مهاجر بدون مدرک در پاکستان، تاکنون برای ۳۰۰ هزار آنان کارت موقت داده شده است و حالا از خطر اخراج اجباری مصوون شدهاند.
وی در مورد مهاجران افغان در ایران نیز گفت، دولت ایران شرایط سختگیرانهیی که قبلا بر مهاجران افغان وضع کرده بود را برداشته و اکنون کودکان افغان بدون مدرک نیز میتوانند بیآنکه شهریه بپردازند در مکاتب ایران ثبت نام کنند و درس بخوانند.
وزارت مهاجرین و عودتکنندگان میگوید مهاجرانی که در کشورهای عربی با پاسپورت پاکستانی کار میکردند در اثر سعی حکومت افغانستان پاسپورتهایشان به پاسپورتهای ملی تعویض شده است.
پیام ها