برخی نمایندگان مجلس با توجه به طرحی که از سوی یک موسسه امریکایی در مورد حل منازعه افغانستان منتشر شده میگویند که برای پایان جنگ در کشور باید هر طرحی مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش افغان نیوز: موسسه امریکایی رند (RAND) با ارائه طرحی در مورد حل منازعه افغانستان، حکومت موقت و انحلال شورای ملی را پیشنهاد کرده است.
این طرح که در سه بخش تنظیم شده، بخش اول و سوم آن، چهارجانبه (حکومت افغانستان، طالبان، امريکا و ناتو) و بخش دوم آن، دوجانبه(دولت افغانستان و طالبان) است.
در بخش دوم این طرح بر تشکیل حکومت اسلامی، تاسیس شورای عالی علما، تعدیل قانون اساسی و تغییرات در ادارههای محلی و اصلاحات در ساختار اداری، مصالحه ملی و عفو عمومی تاکید کرده است.
بر اساس این طرح، رییس جمهور باید سه معاون برگزیند و زمینه انتخابات ریاست جمهوری، پارلمانی، شوراهای ولایتی و شورهای ولسوالی فراهم گردد.
با این وجود، برخی نمایندگان مجلس میگویند که دولت افغانستان برای حل مشکل جنگ در کشور باید هر طرحی را مورد بررسی قرار دهد و آنچه مردم افغانستان روی آن توافق دارد عملی کند و آنچه را که مورد قبول مردم نیست حذف کند.
عبدالستار خواصی یک عضو مجلس در این خصوص گفت: "در گذشته نیز طرحهای متعددی برای بیرون رفت افغانستان از بحران ارائه شده و حالا هم حکمای افغانستان باید به منظور بیرون رفت از بحران هر طرحی را مورد بررسی قرار دهد".
آقای خواصی افزود، هرطرحی که بتواند جنگ را در کشور خاتمه بخشد مورد قبول مردم افغانستان است و دولت باید به آن تمکین کند.
به گفته او، ساختار اداری و نظام سیاسی افغانستان زمانی میتواند درست و کارا باشد که جنگ در کشور ختم گردد در غیر آن هیچ ساختاری نمی تواند مفید واقع شود.
نصرالله صادقی زاده نیلی دیگر عضو مجلس هم تاکید کرد که متاسفانه تا هنوز هیچ طرحی برای ختم جنگ در افغانستان عملی نشده است و حکومت افغانستان باید طرحهای که فکر می کند برای آینده مردم افغانستان و ختم جنگ در کشور مفید است را مورد بررسی قرار دهد.
به گفته او، ادامه جنگ و خونریزی بزرگترین معضله در کشور است و در طول چندین دهه فقط از مردم افغانستان قربانی گرفته است، بناً دولت باید برای پایان جنگ در کشور بیاندیشد.
این طرح در حالی مطرح شده است که مذاکرات به منظور تامین صلح در کشور میان نمایندگان طالبان و امریکا در جریان است.
اما؛ پیش از این نمایندگان مجلس تاکید کرده بودند که در روند صلح باید دست آوردهای 17 سال گذشته مردم افغانستان نباید قربانی شود.
پیام ها