رییس اجراییه حکومت وحدت ملی، امروز دو شنبه(۲۳، جدی) در جلسۀ کمیتۀ اقتصادی شورای وزیران گفت که رضایتمندی مردم به نتایج کار بستگی دارد و نتایج کار زمانی قناعتبخش است که تغییر مثبت به دنبال داشته باشد؛ بناً فرصتسوزی و سهلانگاری قابل پذیرش نیست.
به گزارش افغان نیوز: ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست در این جلسه گزارش داد که طی سه هفتۀ گذشته، تلاشها برای کاهش آلودگی هوای شهر کابل افزایش یافته و این روند هنوز ادامه دارد.
این اداره میافزاید که تا اکنون سیستم سوخت 218 آدرس مختلف، شامل: ساختمانها و شهرکها، داشهای تولید خشت و گچ، ادارات دولتی و اصناف مورد ارزیابی و نظارت جدی قرار گرفته و نیز آگاهیدهی از پیامدهای آلودگی هوا و ارایه راهکارهای جلوگیری از آن جریان دارد.
عبدالله عبدالله، رییس اجراییۀ کشور گفت که همزمان با شروع برفباریها در کشور، تلاشها در زمینۀ مبارزه با آلودگی هوا نباید متوقف شود، بلکه از آن به عنوان فرصت استفاده گردد.
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گزارش داد که بلند بودن مصارف ترانسپورتی، کمبود انرژی برق مورد نیاز فابریکهها و واحدهای تولیدی، عدم آگاهی شرکتهای تولیدی از استندردهای بینالمللی، کمبود مواد خام مورد نیاز فابریکههای تولیدی، عدم ثبات و توازن نرخ تبادلۀ پول افغانی، بروکراسی و کاغذپرانیهای نهادها و کمبود کارکنان و پرسنل ماهر و تخصصی مهمترین عوامل بلند بودن هزینۀ تولیدات داخلی است.
آقای عبدالله گفت که بخشی از موارد یاد شده، به شرایط عمومی افغانستان پیوند خورده است؛ اما مشکلات ترانسپورتی، کاغذپرانی و فساد اداری در نهادهای دولتی نباید مانع رشد اقتصادی کشور گردد و باید این مشکلات برطرف گردد.
رییس اجراییه به ادارات مربوط هدایت داد که موارد یاد شده را شامل جلسات کمیتۀ اجرایی اهداف توسعۀ پایدار نمایند تا هر مورد به صورت جداگانه رسیدهگی شود.
در همین حال وزارت زراعت، آبیاری و مالداری طرح خریداری گندم مازاد از دهقانان و ایجاد ذخایر استراتیژیک غله را شریک کرد.
این طرح به هدف جلوگیری از افزایش و کاهش بهای مواد غذایی، جلب توجه دهقانان به کشت غلهها و کاهش میزان کشت مواد مخدر، پایین آوردن سطح ضایعات بعد از رفع حاصلات و جوابگویی فوری هنگام اضطرار به مردم آسیبپذیر، تدوین شده است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید که به این هدف؛ طرح ترمیم سیلوهای کابل، هرات، بلخ و بغلان روی دست گرفته شده و برای ساخت ذخایر جدید در ولایتهای کندهار و بدخشان نیز کار جریان دارد.
عبدالله رییس اجراییه میگوید که کشور هندوستان وعده سپرده است که 75 هزار تُن گندم به افغانستان کمک میکند، اما به دلیل عدم تثبیت شرکت تسلیمگیرنده این کمک هنوز عملی نشده است. از وزارت زراعت، آبیاری و مالداری خواست که هرچه زودتر زمینۀ دریافت این کمک را مساعد سازد.
وی افزود که رضایتمندی مردم به نتایج کار بستگی دارد و نتایج کار زمانی قناعتبخش است که تغییر مثبت به دنبال داشته باشد. بناً فرصتسوزی و سهلانگاری قابل پذیرش نیست و نهادهای دولتی در برابر خواستهای شهروندان مسؤول هستند.
پیام ها