رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید که بیتوجهی حکومت و جامعه جهانی به جوانب حقوق بشری آزادی زندانیان تأسفبار بوده و میتواند عواقب نگرانکنندهای برای عدالت قربانیمحور در روند صلح داشته باشد.
به گزارش افغان نیوز: شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در رشتهتویتی نوشته است که اعضای لویهجرگه مشورتی صلح باید در بحثها و گفتوگوهایشان حقوق قربانیان جنگ را در نظر بگیرند.
به گفتهی رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، هر چند عفو گسترده در روندهای صلح که اغلبا در پایان جنگ و خشونت اتفاق میافتد، معمول است، اما آزادی زندانیان به عنوان پیش شرط معمول نیست.
رییس کمیسیون حقوق بشر نوشته است که پس از امضای توافقنامهی صلح میان امریکا و طالبان و آغاز بحثها در مورد آزادی زندانیان، کمیسیون مستقل حقوق بشر در نامهی سرگشاده در دوم مارچ و یادداشتی در هجدهم جولای پرسشها و ملاحظاتی را مطرح کرده است.
خانم اکبر افزوده است که گزینهها فقط آزادی یا عدم آزادی نیست و آزادیهای مشروط نیز معمول است. او علاوه کرده است: «آزادی بدون قید و شرط به تقویت فرهنگ معافیت میانجامد، به تنشها در محلات سلب آزادی میافزاید، بیتوجهی آشکار به مسایل حق العبدی و حقوق قربانیان است و پیشزمینهی بدی برای ادامهی روند ایجاد میکند.»
این درحالی است که حکومت افغانستان پس از امضای توافقنامهی صلح میان امریکا و گروه طالبان، پنجهزار و ۱۰۰ زندانی این گروه را رها کرده است.
رییسجمهور اشرف غنی گفته است که مطابق قانون اساسی و قانون جزای افغانستان، او صلاحیت رهایی ۴۰۰ زندانی باقیماندهی طالبان را ندارد و به همین منظور لویهجرگه مشورتی صلح را فرا خوانده است.
پیام ها