گام‌های-اساسی-برای-صلح-برداشته-نشده-است

رییس اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید که هفته گذشته ششمین دور گفت‌وگوهای امریکا و گروه طالبان در دوحه، پایتخت قطر پایان یافت، اما گام‌های اساسی برای صلح برداشته نشده است.

به گزارش افغان نیوز: عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی امروز دو شنبه(23، ثور) در نشست شورای وزیران، طالبان را به اصرار بر ادامه جنگ و خون‌ریزی متهم کرد و گفت که این گروه خواست مردم افغانستان را برای اعلام آتش‌بس در جریان ماه رمضان نپذیرفت.

وی افزود که هفته گذشته ششمین دور گفت‌وگوهای امریکا و گروه طالبان در دوحه، پایتخت قطر پایان یافت، اما گام‌های اساسی برای صلح برداشته نشده است. هرچند که هر طرف پس از پایان گفت‌وگوها اعلام کردند که به پیش‌رفت‌هایی دست یافته‌اند.

از جانب دیگر، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی از نیروهای امنیتی کشور ستایش کرد و گفت که هرچند نیروهای امنیتی از حمله‌های وسیع و برنامه‌ریزی شده گروه طالبان بر بزرگ‌شهرهای کشور جلوگیری کرده‌اند. اما از برخی این حمله‌ها جلوگیری نشده است.

این مقام بلند‌پایه حکومت وحدت ملی با اشاره به حمله هفته گذشته گروه طالبان بر موسسه بین‌المللی کاونترپارت در کابل گفت که طالبان با انجام این حمله، یک «جنایت» دیگر مرتکب شدند.

در همین حال، رییس اجرایی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو نیز گفت که حکومت برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به موقع متعهد است. عبدالله هم‌چنان از کمیسیون‌ مستقل انتخابات خواست که انتخابات پیش‌رو را در زمان تعیین شده آن با استفاده از تکنولوژی بایومتریک، به صورت شفاف برگزار کند؛ زیرا برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه به ثبات کشور کمک می‌کند.

آقای عبدالله در مورد نگرانی‌های شماری از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری در مورد استفاده از امکانات دولتی به هدف کمپاین انتخاباتی گفت که نگرانی‌های این نامزدان را درک می‌کند و آماده‌ای پذیرش هرنوع طرحی از سوی این نامزدان است تا از امکانات دولتی برای کمپین استفاده نشود.

این در حالی است که شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری با ارایه یک طرح دو گزینه‌ای خواستار تشکیل «حکومت سرپرست» پس از اول جوزا در کشور شده است. در این طرح که روز یک‌شنبه ۲۲ ثور همگانی شد، دو گزینه برای تشکیل حکومت سرپرست در کشور تعیین شده است.

براساس گزینه اول، محمداشرف غنی می‌تواند به عنوان رییس حکومت سرپرست از اول جوزا به بعد کار کند، با این شرط که از نامزدی خود در انتخابات انصراف دهد. معاونان ریاست جمهوری نیز تابع همین قاعده می‌توانند به حیث معاونان رییس حکومت سرپرست فعالیت کنند.

اما براساس گزینه دوم، نامزدان پست ریاست حکومت سرپرست از میان «نامزدان انتخابات ریاست جمهوری و شخصیت‌های واجد شرایط قانونی، مستقل و دارای وجاهت ملی» از سوی احزاب و نهادهای مدنی ثبت دولت معرفی می‌شوند. طبق این گزینه، در صورتی که نامزد پست ریاست حکومت سرپرست برای تصدی پست ریاست جمهوری نیز نامزد باشد، می‌باید از نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری کنار برود.

گام‌های اساسی برای صلح برداشته نشده است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد