گروه‌های-تروریستی-در-پاکستان؛-تاکید-دانش-و-انکار-عمران-خان

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان درحالی از حضور گروه‌هایی تروریستی در پاکستان و سربازگیری از میان مهاجرین لب به سخن باز نمود که عمران خان آن را رد و گفت که منازعه و حمله‌ها در افغانستان به سود ما نیست.

به گزارش افغان نیوز: سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان، امروز دو شنبه(28، دلو) در نشست آینده بهتر برای مهاجران افغان که در اسلام‌آباد پاکستان برگزار شده گفت که "از سال 2001 به بعد، گروه‌هایی مخالف دولت افغانستان در پاکستان از میان مهاجرین به سربازگیری دست زدند و از کمپ های مهاجرین برای خود پناهگاه ساختند و جنگ‌های تخریبی را بر ضد دولت مشروع افغانستان آغاز کردند."

آقای دانش افزود که این وضعیت باعث شد، خشونت در افغانستان تاکنون دوام پیدا کند. بنابراین، موضوع مهاجرین نباید به یک مساله سیاسی و به عامل فشار بر دولت افغانستان تبدیل شود و نباید مورد بی‌مهری کشورهای میزبان قرار گیرند.

معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان تاکید کرد:"ما بر این باوریم که برنامه مشترکی را برای بازگشت مهاجرین تنظیم کنیم که عودت به صورت منظم و با آمادگی دو طرف مطابق به قوانین بین‌المللی مهاجرت صورت گیرد".

در همین حال؛ عمران خان، نخست وزیر پاکستان این اظهارات آقای دانش را رد کرد و گفت: "پناهگاه‌های طالبان در پاکستان نیستند، امکان دارد که پناهگاهی بوده باشد؛ هم اکنون کمپ‌های مهاجرین هستند و هزاران مهاجر افغان در آنها زندگی می‌کنند؛ بناً هیچ حکومتی نمی‌تواند که هزاران تن را در این کمپ‌ها بررسی کند."

آقای خان بیان داشت: دولت پاکستان از همین رو به بازگشت مهاجران به کشور خودشان تاکید دارد و اگر پس از آن (بازگشت مهاجران افغان از پاکستان) چنین شود، می‌تواند مسوولیت را بگیرد. این به سود پاکستان نیست که معضله افغانستان ادامه یابد و پاکستان همواره طرف صلح در افغانستان است.

نخست وزیر پاکستان افزود، هراس افگنی به مردم زیان رسانده است. یک راهی که دو کشور می‌تواند رفاه را برای مردم خود به ویژه در دو طرف خطر دیورند تامین کنند، داشتن روابط صلح آمیز است؛ برای بازسازی بخش‌هایی که جز پاکستان شده‌اند و برای شغل یابی به آنان باید در افغانستان صلح بیاید.

وی گفت: "ما دومین جمعیت جوانان جهان را داریم؛ به شغل نیاز داریم؛ شغل با منازعه نمی‌آید، منازعه و حمله‌ها در افغانستان به سود پاکستان نیست. پیش از این هرسیاستی که بوده بوده؛ اما از یک و نیم سال گذشته، من هرکاری انجام دادم که روند صلح افغانستان تسهیل شود."

این در حالی است که رییس جمهور غنی دو روز پیش در نشست امنیتی مونیخ گفت که در روند صلح، پاکستان باید روی دو موضوع پناهگاه‌های امن تروریستی در پاکستان و امنیت منطقوی با افغانستان بحث کند و به توافق برسد.

گروه‌های تروریستی در پاکستان؛ تاکید دانش و انکار عمران خان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد