70 درصد مکاتب، حرفه ی و مسلکی خواهند شد
همایون قیومی، مشاور ارشد رئیس جمهور گفت که تا چندسال آینده باید 70 درصد مکاتب درکشور حرفه ای و مسلکی شوند.
همایون قیومی، مشاور ارشد رئیس جمهور گفت که تا چندسال آینده باید 70 درصد مکاتب درکشور حرفه ای و مسلکی شوند.
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی ضمن استقبال از طرح برگزاری سمینار علمی- فرهنگی در ارتباط ولایت بدخشان گفت که این یک ابتکار خوب، گام مثبت و امیدوار کننده است که به مردم روحیه میدهد.
دوکتور عبدالله عبدالله، رییس اجراییه کشور، در نشست کمیتۀ اجرایی رشد فرهنگ و هنر تاکید داشت؛ افغانستان ضرورت مبرم به رشد فرهنگی دارد و تلاشهای کمیتۀ رشد و شگوفایی فرهنگ و هنر در این راستا قابل قدر است و باید در این زمینه بیشتر از پیش اقدامات لازم را اتخاذ نماییم.
همه انبیاء ایمان به خدا و ملائکه و کتب آسمانی و رُسُل و رسالت دارند و مافرقی (در اصل رسالت و هدف) بین آنها قائل نشد. همه بر محور ایمان به خدا مبعوث شدند و هدفی جز هدایت جامعه بر اساس خاستگاه اجتماعی و مقتضیات زمان ندارند
رییس معارف پکتیا گفته است که تنها شانزده مدرسۀ دینی در این ولایت ثبت است و در حدود ۷۰ مدرسۀ دینی به گونۀ غیرقانونی فعالیت دارند.
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی، در مراسم رونمایی کتاب (افسانههای مردم) مرحوم استاد عبدالرحمن پژواک گفت که نشر آثار شخصیتهای ملی و بزرگ خدمت به نسل امروز و فردای افغانستان بوده و پاسداری و تکثیر آن مسوولیت همگانی است.
معین سابق وزارت معارف در مراسم افتتاح مکتب گل خانه واقع در ناحیه ششم کابل گفت که اکثر مکاتب در کشور با کمبود استاد مواجه اند که وزارت معارف باید در سدد حل آن باشد.
ولایت بامیان رسمأ ازسوی مقامات وزارت معارف کشور و مسوولین یونسکو به حیث عضو شبکه جهانی شهرهای یادگیری سازمان علمی، فرهنگی وآموزشی ملل متحد، اعلام شد.
مسوولان وزارت معارف میگویند: نصاب تعلیمی کشور باید مورد بازنگری قرار گیرد تا رشتههای جدید شکل گیرد، زیرا بازار کار افغانستان به افراد مسلکی و فنی بیش تر نیازمند است.
رییس جمهور غنی در دیدار با استادان پوهنتون و معلمان مکاتب ولایت پکتیا گفت که امسال را سال معارف نامیده ایم و به تمام مشکلات و بخصوص امور معارف توجه جدی صورت خواهد گرفت.
دومین جشنواره فرهنگی و هنری گل بادام با نمایش صنایع دستی، نمایش محصولات زراعتی و موسیقی محلی درمنطقه جوزک مرکز ولایت دایکندی با حضور پوهاند محمد رسول باوری، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، محمود بلیغ ولی ولایت دایکندی و دیگر مسوولان حکومتی و باشندگان این ولایت برگزارشد.
وزارت امور زنان و سایر ارگان های ذیربط، رقابت های ناسالم در مراسم عروسی و تشییع جنازه را یکی از عوامل افزایش خشونت علیه زنان می خوانند.
وزیر تحصیلات عالی، امروز سه شنبه(7 حمل) گفت: امتحان کانکور عمومی، اختصاصی، شبانه و متفرقه طی یک تقسیم اوقات دقیق در 38 حوزه اخذ می گردد که از نهم ماه حمل شروع و الی نهم ماه سرطان ادامه خواهد داشت.
بر اساس آمار معین سواد آموزی وزارت معارف، 4100 نفر از طریق برنامه سواد آموزی در سال 1396 با سواد شده اند.
رویا سادات فلمساز افغان، شامل ده زن دلیر و تأثیرگذار می باشد که از سوی ایالات متحدۀ امریکا برنده جایزه شجاعت شده است.
شماری از باشندگان شهر کابل از فرا رسیدن سال نو خورشیدی استقبال نموده و میگویند: جشن نوروز یک جشن تاریخی بوده و هیچ ربطی به دین اسلام ندارد، این در حالی است که بعضیها تجلیل این روز را حرام می دانند.
حاجی حسین علی امینی باشنده ولسوالی جاغوری ولایت غزنی یک موتری ساخته است که با انرژی آفتابی و برق شهری کار می کند.
سخنگوی وزارت تحصیلات عالی از آغاز امتحان کانکور 1397 در هفتۀ دوم ماه حمل خبر می دهد.
مقام های محلی بلخ می گویند، تمام آمادگی ها برای پذیرایی از مهمانان داخلی و خارجی که برای اشتراک در جشن نوروزی گل سرخ به شهر مزار شریف می آیند، گرفته شده است.
معین وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: “میدیا باید یک نقش فعال و مهم را ایفا نماید، زیرا زنان و مردان دارای تواناییهای یکسان اند اما متاسفانه فرصتها برای آنها یکسان نیست.”
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که نگاه مردم و جامعه به زنان تابحال مرد سالارانه و سنتی بوده و تا راه یافتن بطرف توسعه، فاصله زیادی را پیش رو داریم.
ششمین دور جشنواره فرهنگی وهنری شبی با بودا از سوی گروه یاد آوران با همکاری نهاد های دولتی وغیر دولتی به مناسبت هفدهمین سالیاد تخریب مجسمه های بودا در ولایت بامیان برگزار شد.
برخی مسوولان و آگاهان به این باورند که اگر می خواهیم به حقوق زنان اهمیت قایل شویم باید دنبال برنامه های طولانی مدت و بنیادی باشیم و تغیر را باید از داخل خانه ها شروع کنیم و به برنامه های تلویزیونی و تبلیغات فیسبوکی اکتفا نکنیم.
سومین جلسه ویژه کمیته ملی سواد آموزی به منظور جلب حمایت جامعه مدنی، رسانه ها، جامعه فرهنگی و ورزشکاران از تطبیق طرح بسیج ملی برای مبارزه با بی سوادی در کاخ شورای وزیران برگزار شد.
44 نهاد تحصیلی با معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ عقد قرار داد امضاء کردند که بر اساس آن، 9500 جوان که توان اقتصادی پایین دارند، به شکل رایگان یا نیمه رایگان به تحصیل ادامه می دهند.
سخنگوی وزارت تحصیلات عالی به مناسبت فرا رسیدن هشتم مارچ (روز جهانی زن) دست آورد این وزارت را به منظور تقویت حضور زنان در نهادهای آکادمیک در سال 1396، شرح داد.
معین وزارت تحصیلات عالی گفت که محصلان، محققان واستادان در تمامی دانشگاه های کشور به خدمات تکنالوژی معلوماتی دسترسی پیدا می کنند.
آمر سوادآموزی بلخ در مراسم فراغت بیش از هزار زن گفت که هرچند مردم این ولایت از ناحیه امنیت، مشکل ندارند؛ اما ضعف اقتصادی سبب می شود که مردم از نعمت سواد محروم شوند.
به اساس تفاهمنامه میان وزارت تحصیلات عالی و وزارت معارف، زمینه تحصیل تا سطح لیسانس برای معلمان مکاتب مهیا و برای دانشجویان دانشگاه تعلیم وتربیه شهید استاد ربانی زمینه کار های عملی مساعد می گردد.
زهرا محمدی اولین مربی زن در رشته مبارزاد آزاد در بامیان می باشد که حدود دو ماه پیش، مرکز آموزش های رزمی را در این ولایت ایجاد نموده است و نزدیک به 100 پسر و دختر آموزش می بینند.