آقای دانش معاون رییس جمهور از تصمیم دولت در زمینه رعایت شایسته سالاری و تأمین عدالت در توزیع ثروت و قدرت سیاسی خبر داد وگفت: این مشکل ریشه در تاریخ سیاسی افغانستان داشته وهیچ حاکمیتی این اصل را آنگونه که شایسته مردم و شهروندان کشور بوده تأمین نکرده است.
استاد سرور دانش معاون رییس جمهور نخست فرارسیدن عاشورای حسینی را به مسلمانان جهان، مردم مسلمان افغانستان و عزاداران حسینی تسلیت گفته به روان شهدای نهضت عاشورا، شهدای راه عزت وآزادی مردم افغانستان و شهدای نیروهای امنیتی کشور اتحاف دعا کرد.
وی از مردم افغانستان که همه ساله در تجلیل از عاشورا همت می گمارند و نقش علما در تبیین فلسفه قیام امام حسین(ع) قدر دانی کرده گفت: عاشورا در افغانستان به نقطه وصلِ همدلی و همگرایی مردم تبدیل شده است که در تجلیل از این نهضت و درس های آموزنده آن شیعه و سنی سهم می گیرند.
معاون رییس جمهور با اشاره به اهمیت و جایگاه نهضت عاشورا، در دو زمینۀ آموزه های سیاسی و معنوی این نهضت به تفصیل سخن گفته افزود: نخستین درس مکتب عاشورا احیای امر دینی، جایگاه دین، معنویت و اخلاق در زندگی جامعه بشری است. معاون رییس جمهور گفت که هدف قیام امام حسین(ع) در نهضت عاشور احیای امردینی در جامعه ای بود که دچار انحطاط و درماندگی شده بود.
استاد دانش بانقل روایتی از زبان امام حسین گفت: از دید امام حسین در حکومت یزیدبن معاویه مردم بنده دنیا شده و دین فقط در زبان شان جریان داشت و مردم ازدین به مثابه یک تجارت در راستای زندگی و معیشت خویش استفاده می کردند.
معاون رییس جمهورگفت آنچه از نهضت عاشورا باید آموخت اخلاقیات و معنویت است که نیاز جامعه بشر امروز است و مواردی چون آزادگی، خود سازی، خداباوری، آزاد منشی و وفای به عهد از صفات برجسته انسانی است که در نهضت عاشورا تبلور یافته است.
استاد دانش درس های سیاسی عاشورا را از دیگر جنبه های این نهضت بزرگ تاریخ اسلام عنوان کرده گفت: شایسته سالاری و تأمین عدالت ازارکان اساسی قیام عاشورا است که جنبه های سیاسی این نهضت را آشکار می سازد و امام حسین به خاطر نبود شایسته سالاری و فقدان عدالت در حکومت یزید قیام کرد.
وی شایسته سالاری و تأمین عدالت را از چالش های اصلی در افغانستان عنوان کرده گفت: این مشکل ریشه در تاریخ سیاسی افغانستان داشته وهیچ حاکمیتی این اصل را آنگونه که شایسته مردم و شهروندان کشور بوده تأمین نکرده است.
به گفته استاد دانش، روند استخدام افراد متخصص و کارفهم و سپردن امور اجرایی به آنان همواره مشکل داشته و توزیع ثروت و قدرت سیاسی نیز همیشه در انحصار یک قبیله بوده است نه حتی یک قوم.
معاون رییس جمهور گفت ما در حکومت وحدت ملی می خواهیم به این دو مورد توجه جدی داشته باشیم ودرآینده نزدیک شاهد اقدامات جدی در دو زمینه رعایت شایسته سالاری و تأمین عدالت در برخورداری از فرصتها، توزیع ثروت و خدمات عمومی خواهیم بود.
به گفته استاد دانش با توجه به مشکلات موجود در کشور، دولت و مردم افغانستان از حیث دسترسی به منابع مورد نیاز در وضعیت بهتری قرار گرفته اند. وی گفت: حضور نزدیک به صد کشور و سازمان بین المللی در نشست بروکسل، حمایت همه جانبه جهان از مردم و دولت افغانستان، حمایت از پالیسی های حکومت و تعهد جامعه جهانی در امرکمک به انکشاف و زندگی صلح آمیز مردم افغانستان یک موفقیت بزرگ است.
به گفته معاون رییس جمهور در حدود 18 میلیارد دالر از تعهدات جدید و قدیم جامعه جهانی برای مردم افغانستان در اختیار حکومت قرار دارد وحد اکثر تلاش براین است که درختم سه یا چهار سال دیگر، باشندگان تمام ولایات کشور احساس کنند که به چه میزان از این کمک ها مستفید شده و چه تغییری در زندگی آنان رونما شده است.
وی تأکید کرد که اگر این کار صورت نگیرد و حکومت در تأمین عدالت ناکام بماند، پوسیدگی اداره، گسست ملی و تشدید شکاف های اجتماعی از پیامد های خطرناک این ناکامی خواهد بود که سبب بحران دیگری در افغانستان خواهد شد.
معاون رییس جمهور تاکید کرد که حکومت وحدت ملی و رهبری حکومت تصمیم جدی دارد تا بستر شایسته سالاری و تامین عدالت در کشور فراهم گردد و زندگی مردم افغانستان با درس از آموزه های بزرگ قیام حسینی و تاریخ گذشته در مسیر درست هدایت گردد.
پیام ها