دولت-به-رهبران-حزب-اسلامی-مصوونیت-قضایی-می‌دهد

دولت اعلام داشته است که در توافقنامه صلح با حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار، در بدل برقراری آتش بس میان حزب اسلامی و دولت افغانستان، به حکمتیار و دیگر رهبران حزب اسلامی مصوونیت قضایی میدهد.

به گزارش افغان خبر؛ بی بی سی در گزارش مدعی شده که به نسخه ای از توافقنامه صلح میان دولت افغانستان و حزب اسلامی دست یافته که به مساله مصونیت قضایی حکمتیار و دیگر رهبران این حزب اشاره شده است.

منابعی در ارگ ریاست جمهوری افغانستان نیز تایید کرده‌اند که این متن همان مسوده توافقنامه میان دولت و حزب اسلامی است.

منابع در شورای عالی صلح افغانستان گفته‌اند که توافقنامه آشتی با حزب اسلامی در هفته جاری امضا و در دو مرحله اجرا خواهد شد.

این منابع گفته‌اند که پس از امضای این سند از جانب شورای عالی صلح و نمایندگان حزب اسلامی، زمینه آمدن گلبدین حکمتیار، رهبر این حزب، به کابل هموار خواهد شد.

متن موافقتنامه صلح با حزب اسلامی شامل تعهدات متقابل دولت و حزب اسلامی و تعهدات مشترک هر دو جانب است.

این سند شش صفحه‌ای در سه فصل و ۲۶ ماده ترتیب شده است.

تعهدات مشترک هر دو جانب شامل پایان جنگ، تامین صلح و امنیت، پابندی به ارزش‌های اسلامی، حقوق برابر و بدون تبعیض زن و مرد در برابر قانون، یک‌پارچگی افغانستان و تعلق به همه اقوام کشور میباشد.

تعهدات اصلی دولت شامل تلاش برای رفع تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه گلبدین حکمتیار و سایر رهبران حزب اسلامی، به رسمیت شناختن این حزب به عنوان یک سازمان سیاسی مطابق قانون و حق فعالیت سیاسی آن در کلیه زمینه‌های سیاسی مانند شرکت در انتخابات می‌شود.

نام آقای حکمتیار سال‌ها است که در فهرست سیاه دولت امریکا و سازمان ملل قرار دارد و دولت آمریکا برای سر او جایزه تعیین کرده است.

دولت همچنین متعهد شده که آقای حکمتیار به عنوان "رهبر جهادی" از طرف رئیس جمهور با صدور فرمان ویژه‌ای "مورد اعزاز و احترام خاص" قرار گیرد و برای او در دو تا سه محل اقامت تعیین و هزینه و امنیت آن را تامین کند.

براساس این توافق، دولت همچنین متعهد می‌شود تمام زندانیان عضو این حزب را به جز افرادی که مرتکب جرایم جنایی شده باشند و ادعاهای فردی علیه آنها وجود داشته باشد، آزاد کند.

در مقابل، حزب اسلامی هم افرادی را که به اتهام عضویت در دولت نزد خود به اسارت نگه می‌دارد، آزاد خواهد کرد.

دولت همچنین متعهد شده که زمینه اسکان هواداران مهاجر حزب اسلامی را از پاکستان و ایران فراهم می‌کند و برای آنها زمین و سرپناه اعطا خواهد کرد.

در گام نخست زمینه بازگشت حدود ۲۰ هزار خانواده‌ به کمک سازمان ملل فراهم خواهد شد.

در مقابل، حزب اسلامی متعهد به انحلال شاخه نظامی خود شده، اما در توافقنامه تصریح نشده که این حزب سلاح‌های خود را به کدام مرجع تسلیم می‌کند یا نمی‌کند.

ماده هجدهم این سند بیانگر آن است که این حزب پس از اعلام رسمی این توافقنامه، "آتش‌بس دایمی" را برقرار می‌کند و این موضوع زیر نظر یک کمیسیون مشترک اجرا خواهد شد.

قرار بود این توافقنامه در ماه ثور به امضای رئیس شورای عالی صلح و گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی برسد و در نهایت رئیس جمهورغنیآن را امضا کند، ولی به دلایلی نامعلوم، امضای آن به تاخیر افتاد.

برخی منابع  گفته‌اند که دلیل اصلی تاخیر امضای این سند، تلاش برای اعتمادسازی بین دولت و حزب اسلامی بوده است، ولی یکی از سخنگویان عبدالله عبدالله رئیس اجرائی پیشتر گفته که او هم ملاحظاتی درباره این سند داشته است.

به تازگی هم خود آقای عبدالله و هم منابع نزدیک به او گفته‌اند که دیگر هیچ مشکلی در مورد آشتی با آقای حکمتیار وجود ندارد و حالا تحقق آشتی با او مربوط به شورای عالی صلح است.

حزب اسلامی شاخه حکمتیار یکی از چهار گروه اصلی شورشی در کنار گروه طالبان، شبکه حقانی و گروه تروریستی داعش است که در حال حاضر علیه دولت می‌جنگد.

دولت به رهبران حزب اسلامی مصوونیت قضایی می‌دهد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد