سخنگویان-در-فکر-پنهان-کردن-معلومات-است

رسانه‌های آزاد افغانستان (نی)؛ خبرنگاران از سخنگویان حکومت انتقاد کردند که اطلاعات را با آنان شریک نمی‌سازند و فکر می کنند که وظیفه‌ی آن‌ها صرفاً پنهان نگه‌داشتن معلومات است تا ارایه‌ی آن.

به گزارش افغان نیوز: در اعلامیه نی که امروز دوشنبه (21 حوت) نشر شده آمده که شماری از خبرنگاران و مدیران خبر در رسانه‌های کشور از افزایش مشکلات ناشی از عدم دسترسی به اطلاعات شاکی بوده و می‌گویند وضعیت دسترسی به اطلاعات در این اواخر بی‌حد خراب شده است.

مجیب خلوتگر، رییس اجرایی نی یا حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان، امروز (دو شنبه ۲۱ حوت) در یک نشست خبری در کابل گفت: شماری از خبرنگاران ومدیران رسانه با مسوولان حکومتی درتماس بوده و مانع نشر گزارشات فساد اداری می شود.

در اعلامیه این نهاد آمده که خبرنگاران و مدیران خبر در رسانه‌های افغانستان با تماس به دفتر نی از سخنگویان حکومت انتقاد می‌کنند که اطلاعات را با خبرنگاران شریک نمی‌سازند و در ضمن در صورت تأکید خبرنگاران را اهانت نیز می‌کنند.

اعلامیه افزوده که برخی از مدیران خبر از نفوذ مقام‌های دولتی بر مالکان رسانه‌ها شکایت دارند و می‌گویند در صورتی افشاء پرونده‌ی فساد یک مقام دولتی، مستقیماً با مالک رسانه تماس می‌گیرند و خبرنگار را از تهیه و نشر گزارش مربوط به فساد مانع می‌شوند.

نی بیان داشته که برخی از مقام‌های دولتی در بدل نشر و عدم نشر اخبار و گزارش‌ها به خبرنگاران پول و شغل دولتی پیش‌نهاد می‌کنند.

این نهاد گفته که خبرنگاران شکایت دارند که به معلومات و اطلاعات مهم و کلان ملی مانند: مذاکرات صلح با طالبان، مذاکرات ارگ با جمعیت اسلامی، آمار تلفات حملات تروریستی و عقد قراردادهای کلان ملی اصلاً دسترسی پیدا نمی‌توانند.

در اعلامیه نی آمده که به گفته‌ خبرنگارانی که با نی در تماس شده اند؛ برخی از سخنگویان فکر می‌کنند که وظیفه‌ی آن‌ها صرفاً پنهان نگه‌داشتن معلومات است تا ارایه‌ی آن. این خبرنگاران به نی گفته اند که سخنگویان در پاسخ به تماس‌های شان می‌گویند: در جلسه هستند، فردا زنگ بزنید، این مسئله مربوط ما نمی‌شود. سخنگویان تلفون‌های شان را خاموش می‌سازند و یا هم در نهایت معلومات ناقص و نادرست ارایه می‌دارند.

اعلامیه افزوده که خبرنگاران در بیشتر موارد که برای تهیه‌ گزارش می‌روند، مسوولان نهاد‌های دولتی از آن‌ها مکتوب رسمی‌می‌خواهند. بیشتر خبرنگاران از ریاست پاسپورت، مکاتب و بیمارستان‌ها یاد کردند که حین تهیه گزارش مسؤلان این نهادها از خبرنگاران مکتوب رسمی‌طلب نموده اند.

نهاد نی؛ عدم دسترسی به اطلاعات و هم‌چنان اعمال فشار بر رسانه‌ها و خبرنگاران را غیر قانونی دانسته و تداوم آن را برای سلامت جامعه و نظام افغانستان مضر خوانده و از رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان جداً خواسته تا در رفع این چالش اقدام نماید.

سخنگویان در فکر پنهان کردن معلومات است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد