موضع گروه کواد در مورد وضعیت افغانستان
رهبران کشورهای عضو کواد در بیانیه مشترکی اعلان کردند که سیاستهای حقوق بشری، اقتصادی و دیپلماتیک خود را در قبال افغانستان از نزدیک هماهنگ میکنند.
رهبران کشورهای عضو کواد در بیانیه مشترکی اعلان کردند که سیاستهای حقوق بشری، اقتصادی و دیپلماتیک خود را در قبال افغانستان از نزدیک هماهنگ میکنند.
وزیر خارجه امریکا در واکنش به خواست وزارت خارجه چین مبنی بر برداشتن تحریمهای اقتصادی علیه طالبان، گفته است که این تحریمها حفظ میشود؛ ولی تاثیرت آن بر مردم افغانستان محدود است.
پنج عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد توافق کرده اند که به طالبان برای تشکیل دولت فراگیر فشار بیاورند.
وزیر خارجه چین در نشست گروه 20 گفته است که تحریمهای اقتصادی علیه افغانستان باید هرچه زودتر برادشته شود.
بریتانیا از چین و روسیه خواسته است که در باره رویکرد همانگ بینالمللی در مورد افغانستان به توافق برسند تا این کشور بار دیگر به پناهگاه امن هراس افگنان تبدیل نشود.
نشست وزیران خارجه کشورهای عضو«سارک» که قرار بود در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک امریکا دایر شود، به دلیل پافشاری پاکستان برای اشتراک طالبان در آن، لغو شد.
دفتر هماهنگی کمکهای بشر دوستانه سازمان ملل متحد اعلام کرده است که مبلغ 45 میلیون دالر را به منظور جلوگیر از سقوط سیستم صحی افغانستان، به این کشور کمک میکند.
کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشست عمومی سازمان ملل متحد گفته است که زنان در افغانستان به گونهی تدریجی از زندگی اجتماعی حذف و به محدویتهای فزاینده روبه رو اند.
رییس جمهور امریکا در نخستین سخنرانیاش پس از رسیدن به کرسی ریاست این کشور، در هفتاد و ششمین نشست عمومی سازمان ملل متحد، از تصمیم خروج کامل نیروهای امریکا از افغانستان دفاع کرده و گفت که کشورش وارد دیپلماسی ثابت با افغانستان خواهد شد.
سازمان ملل متحد اعلام کرده است که طالبان در افغانستان با ارسال نامهای خواستار حضور نماینده خود در مجمع عمومی این سازمان بینالمللی شده اند.
وزیر خارجه پاکستان که برای اشتراک در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد به نیویارک رفته، گفته است که کشورش برای به رسمیت شناختن طالبان هیچ عجلهی ندارد.
در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، چندین نشست دیگر در مورد وضعیت افغانستان نیز دایر میشود.
وزارت خارجه جمهوری چک به تازگی اعلام کرده که دولت این کشور مبلغ 75 میلیون کرون کمکهای بشر دوستانه را به مردم افغانستان، تصویب کرده است.
سخنگوی ارتش پاکستان میگوید که اسلامآباد برای حفظ منافع امنیتی خود با طالبان در همکاری بوده و این کشور از تصمین های طالبان در مورد صلح و امنیت راضی است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد« یونیسیف» میگوید که نزدیک به 10 میلیون کودک در افغانستان به کمکهای بشری فوری نیاز دارند.
وزیر خارجه عربستان سعودی در مصاحبهی با یک رسانه هندی گفته است که کشورش با حکومت تازه طالبان در افغانستان ارتباطی ندارد.
سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان از عدم حق دسترسی آموزش و کار در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که حقوق بشر در این کشور به تهدید رو به رو است.
وزیر خارجه فرانسه، امریکا و استرالیا را در پیوند به تواقق امنیتی میان امریکا، بریتانیا و استرالیا به دروغگویی متهم کرده است.
لوی درستیز ارتش امریکا میگوید که پس از خروج نظامیان خارجی از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور، اکنون وزیران دفاع کشورهای عضو ناتو روی برنامههای بعدی در افغانستان بحث و گفتگو میکنند.
سازمان نجات کودکان میگوید که از گزارشهای مبنی بر نرفتن دختران به مکتب در افغانستان، شوکه شده و این امر را نقض« تکان دهند» حقوق کودکان دختر در افغانستان خوانده است.
رییسان جمهور تاجیکستان و ایران اعلام کردند که دولت فراگیر در افغانستان میتواند مشکلات این کشور را حل و از تمامی مردم افغانستان نمایندگی کند.
اداره حمایت از کودکان سازمان ملل« یونیسف» از بازگشایی مکاتب دوره متوسطه پسران در افغانستان استقبال کرده و میگوید که دختران نباید از روند آموزش کنار گذاشته شوند.
نخست وزیر پاکستان اعلام کرده که پس از مذاکرات با رهبران همسایه افغانستان به ویژه امام علی رحمان، رییس جمهور تاجیکستان، رای زنی با طالبا را آغاز کرده است.
پس از توافق امنیتی سه جانبه میان امریکا، بریتانیا و استرالیا و ایجاد تنش بین فرانسه و امریکا، اکنون فرانسه سفیرانش را از واشینگتن و کانبرا فرا خوانده است.
رییس جمهور تاجیکستان در نشست سران سازمان همکاری شانگهای بر ایجاد دولت فراگیر در افغانستان تاکید کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد، نمایندگی این سازمان« یوناما» را در افغانستان برای شش ماه تمدید کرده است.
چین از توافقنامه امنیتی میان امریکا، بریتانیا و استرالیا انتقاد کرده و این توافق را به گونهی« شدید غیر مسوولانه» و «تنگ نظرانه» خوانده است.
پارلمان اروپا از کشورهای عضو این اتحادیه خواسته است که در خواست پناهندگی افغانها، از جمله در خواستهای رد شده را بررسی و پناهجویان افغان را به گونه اجباری به افغانستان نفرستند.
مبارزه جدی طالبان با مواد مخدر در کنار سایر شرایط، از دیگر مسائل است که آینده روابط امریکا با این گروه را تعیین خواهد کرد.
نماینده ویژه ملل متحد برای افغانستان، با سرپرست وزارت امور داخله طالبان دیدار و روی وضعیت جاری افغانستان بحث کرده است.