غنی: اشتغال زایی باید مطابق قرن ۲۱ باشد
رئیس جمهور غنی در مراسم امضای قرارداد پروژه های توسعه ای برنامه ملی میثاق شهروندی و اشتغال زایی، تاکید داشت که اشتغال زایی را در مطابقت به قرن ۲۱ می خواهم، زیرا تعریف کار تغییر کرده است.
رئیس جمهور غنی در مراسم امضای قرارداد پروژه های توسعه ای برنامه ملی میثاق شهروندی و اشتغال زایی، تاکید داشت که اشتغال زایی را در مطابقت به قرن ۲۱ می خواهم، زیرا تعریف کار تغییر کرده است.
مسوولان کشور، وضعیت سیستم ترانسپورت شهری را نگران کننده دانسته و میگویند که راه اندازی بسهای شهری در کابل به دلیل نبود زیر بناها و مسدود بودن جادهها توسط دستفروشان، دشوار است.
رییس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری با تیم رباتیک افغانستان گفت که در کشورهای جهان اول، بشر کارهای مهمشان را توسط هوش مصنوعی انجام میدهند.
مسوولان شرکت تولیدی البدر در ولسوالی بگرامی کابل از افتتاح بزگترین فابریکه تولید دانه مرغ با هزینه 42 میلیون دالر در بیش از 250 جریب زمین خبر داده اند.
وزارت احیا و انکشاف دهات کشور میگوید که از آغاز برنامه دسترخوان ملی تا اکنون بیش از ۲۰ هزار و ۱۰۰ خانواده در ۳۴ ولایت کمکهای بشری دریافت کرده اند.
رییس جمهور غنی در نشستی که به منظور بازاریابی برای محصولات زراعتی کشور و صادرات آن برگزار شده بود، گفت: امارات متحدۀ عربی، قطر، کویت و عربستان سعودی، مارکیتهای خوب برای ما می باشند.
رییس جمهور غنی در جلسهی که به منظور آمادگیها برای هشتمین نشست هماهنگی تجارت و ترانزیت افغانستان و پاکستان (اپتیکا) تدویر یافته بود، گفت که تلاش میکنیم افغانستان را به یک کشور صادر کننده مبدل نماییم.
وزارت شهرسازی و اراضی کشور با امضای قرارداد اعمار مجتمع رهایشی قطر اعلام نمود که دولت افغانستان سالانه ۴۱ تا ۴۵ هزار واحد مسکونی برای شهروندان نیازمند ضرورت دارد.
معاون اول ریاست جمهوری در مورد گزارش تحقیقی که زیر عنوان "اقتصاد از دریچه دولت و غیر دولت" در شورای عالی حاکمیت قانون ارائه گردیده بود، وضاحت داد.
معاون اول ریاست جمهوری میگوید که فعالیتهای کوچک، تبدیل به یک دستآورد بزرگ شده و ارزش مجموعی زمینهای آزادشده از نزد غاصبان و قانونشکنها، به دو میلیارد افغانی میرسد.
سفارت افغانستان در انقره میگوید که دولت ترکیه حدود ۱۵ میلیون دالر برای تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی و دفاعی افغان کمک میکند.
رییس جمهور غنی میگوید که منابع وافر آفتاب، آب و باد افغانستان در صورت مدیرت درست، ظرفیت مجموعی تولید 300،000 (سهصد هزار) میگاوات برق را دارا میباشد.
هیات مدیره بانک جهانی دو بسته کمک مالی بلاعوض به ارزش مجموعی ۸۵ میلیون دالر را برای افغانستان تصویب کرد.
راه آهن هرات – خواف، امروز پنجشنبه(20، قوس) با حضور روسای جمهور ایران و افغانستان به طور رسمی افتتاح گردید.
معاون اول ریاست جمهوری با اشاره به اینکه «دسترخوان ملی آغاز یافت» گفته است که هزاران خانواده برای مدتی خواب آرامتر و حکومت در محبث فقر زدایی وجدان آرامتر خواهد داشت.
مسوولان شرکتهای ترانسپورتی و بارچلانی با شعار «پول ما کجاست؟» میگویند که وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث، صدها میلیون افغانی هزینه آنان را در راستای اجرای خدمات نمیپردازد.
مسوولان اداره ملی احصائیه و معلومات میگویند که ۴۷ درصد مردم افغانستان در فقر زندگی میکنند. همچنان آمارهای این ادره نشان میدهد که فقر نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش یافته است.
وزارت معادن و پترولیم 1.6 میلیارد افغانی را در راستای تطبیق پروژه های کوچک و بزرگ در ولایتهای بلخ، ننگرهار، کاپیسا، غزنی، میدان وردک و کابل سرمایه گذاری کرده است.
معلولین کشور با انتقاد از بی توجهی حکومت میگویند که وزارت دولت در امور شهدا و معلولین معاش بیش از ۸۰ هزار معلول مادر زادی را قطع کرده است.
مقامهای محلی میگویند که با ورود اولین قطار باربری از ایران به خاک افغانستان، یک محموله مواد ساختمانی به ولایت هرات رسیده است.
مسوولان بانکهای خصوصی میگویند که اکنون از تمامی جمعیت کشور تنها ۱۲ درصد آن به خدمات بانکداری دسترسی دارند؛ زیرا بانکهای خصوصی به دلیل ناامنی نمیتوانند به گونه فزیکی در مناطق دور دست خدمات ارایه نمایند.
بانک جهانی در سال جاری تعهد کرده بود که ۶۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک میکند؛ اما تا اکنون ۴۰۰ میلیون آن را پرداخته و ۲۰۰ میلیون آن را متوقف ساخته است.
رییس جمهور غنی بر تامین حاکمیت قانون و نظارت قوی حکومت در مصرف منابع کرونا تاکید ورزید و گفت که نهادهای عدلی و قضای باید قضیههای جرمی را بررسی کنند.
مسوولان شرکت برشنا میگویند که شهر کابل به 760 میگاوات برق نیازمند است، اما این شرکت در زمستان پیشرو 480 میگاوات برق در اختیار دارد.
رئیس جمهور غنی، گزارش کارکردها و برنامه های ادارۀ اترا را استماع کرده و تاکید داشت که خدمات انترنتی (4G) باید نتیجه بخش باشد و برای دیجیتال سازی حکومت باید ابتکار داشته باشیم.
کشورهای شرکت کننده در نشست ژنو متعهد شدند که در چهار سال آینده بیش از ۱۲ میلیارد دلار به افغانستان کمک کنند.
مسوولان اتاق صنایع و معادن، حکومت و بخصوص شرکت برشنا را به بی توجهی متهم کرده و میگویند که برخی از فابریکات تولیدی به دلیل نبود برق کافی به ورشکستگی مواجه شده اند.
کارشناسان در پیوند به نشست ژنو که امروز دو شنبه(3، قوس) زیر عنوان « صلح، رفا و خودکفایی» برگزار میشود، میگویند که اینبار جامعه جهانی بدون قید و شرط به افغانستان کمک نخواهند کرد و ممکن حمایتهایاقتصادی نسبت به سالهای گذشته کاهش یابد.
وزیرصنعت و تجارت کشور در مراسم تجلیل از هفته جهانی کارآفرینی در کابل اعلام نمود که مشکلات متشبثین کوچک و متوسط در امر پرداخت مالیه و سایر بخش های سرمایه گذاری حل گردیده و همچنان پس از این هزاران تن در بخش خصوصی و دولتی به کار مصروف خواهند شد.
رئیس جمهور تاکید نمود که تمرکز اساسی دولت روی معیشت، رفاه و فراهم آوری تسهیلات برای مردم است و به همین منظور طرح مسکن قابل استطاعت نیز فراهم میشود.