مجریان زن با ماسک در پرده تلویزیون ظاهر شدند
مجریان زن، امروز پنجشنبه( ۲۹ ثور) در حالی در پرده تلویزیونها ظاهر شدند که ماسک تمام صورت آنها را پوشانده است.
مجریان زن، امروز پنجشنبه( ۲۹ ثور) در حالی در پرده تلویزیونها ظاهر شدند که ماسک تمام صورت آنها را پوشانده است.
کابینه امارت اسلامی طرح وزارت ترانسپورت و هوانوردی در بارده ایجاد «کمیته ملی حج» را به هدف تنظیم، بهبود و پیشبرد امور مربوط به حج تصویب کرده است.
رییس بخش هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد به مناسبت گرامیداشت از روز پرستار در افغانستان از بستهبودن مکاتب و محدودیتهای آموزشی بر دختران ابراز نگرانی کرده است.
پولیس ترکیه تظاهرات مهاجران افغانستان در شهر ازمیر ترکیه را با خشونت سرکوب کرده است.
پس از اخلال نشست شورای علمای شیعه افغانستان، کمیسیون «پیگیری مطالبات جامعه تشیع» با نشر اعلامیهای گفته است که یورش و اخلال نشست علمای شیعه توهین به کل جامعه تشیع است.
افغانهای مقیم بریتانیا هنگام سخنرانی حمدالله محب، مشاور امنیت ملی اشرف غنی، رییس جمهور فراری افغانستان در انجمن آکسفورد، مقابل این انجمن دست به اعتراض زدهاند.
منابع امنیتی در کابل میگویند که در پی وقوع یک حادثه ترافیکی در این شهر، سه نفر جان باختهاند.
شماری از زنان در کابل بازهم برضد دستور اخیر طالبان در مورد نوع پوشش زنان با شعار «برقع حجاب ما نیست» مظاهره کردند.
جنبش زنان برای عدالت و آزادی به تصمیم طالبان مبنی بر اجباری شدن حجاب دست به اعتراض زده و شعار «نه به حجاب اجباری» سر دادند.
کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که در سال ۲۰۲۱ دستکم ۵۰۰ هزار مهاجر از افغانستان به ایران رفتهاند.
اداره بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان«سیگار» گفته است که از زمان به قدرت رسیدن امارت اسلامی، دستکم ۹۰۰ هزار تن کارشان را از دست دادهاند.
یک سال پس از حمله بر مکتب سیدالشهدا در غرب کابل، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که چهار تحقیق مستقل انجام داده است و پس از نشر آن عاملان این حمله بازداشت و به کیفر خواهند رسید.
ترکیه در تازهترین اقدام ۲۲۷ پناهجوی افغان را که اسناد قانونی در اختیار نداشتند، به گونهای اجباری از آن کشور اخراج کردهاست.
واشنگتن پست گزارش داده است که هزاران کودک در افغانستان پس از تسلط امارت اسلامی از آموزش و تحصیل روگردانده و مشغول کارهای شاقه شدهاند.
کابینه حکومت طالبان فیصله کرده که بازی «پابجی»، اپلیکیشن تیکتاک و چینلهای را که سبب گمراهی نسل جوان میشود، مسدود کند.
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا، شرایط افغانستان را «دلخراش» خوانده و گفته است که به اسکان ۴۰ هزار پناهجوی افغان متعهد هستیم.
در ادامه واکنشها به حملات مرگبار علیه دانشآموزان در غرب کابل، دبیرکل سازمان ملل و وزارت خارجهی امریکا این حملات را محکوم کردهاند.
بنیاد حفاظت از کودکان«save the children» اعلام کرده است که ۵.۳ میلیون کودک افغان در یکقدمی قحطی قرار دارند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد«اوچا» بار دیگر در مورد بحران گرسنگی در افغانستان هشدار داده و گفته است که 90 درصد افغانها با کمبود مواد غذایی روبه رو است.
وزارت معارف میگوید که قرار است صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد«یونیسف» تا هفته آینده معاش دو ماه تمام آموزگاران را بپردازد.
نهادهای حامی ژورنالیستان بار دیگر از افزایش لت و کوب و بازداشت خبرنگاران توسط طالبان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که خشونتها علیه این قشر جامعه افزایش یافته است.
هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان«یوناما» از تلفات غیرنظامیان در حمله هوایی پاکستان بر ولایتهای خوست و کنر ابراز نگرانی کرده و گفته است که در مورد حقایق و آمار تلفات این حمله تحقیق میکند.
شماری از باشندهگان کابل در واکنش به گزارشهای نشر شده در پیوند به بدرفتاری با مهاجرین افغان در ایران، با سر دادن شعارهایی چون « کشتار افغانها را متوقف کنید» خواهان رسیدگی به وضعیت شدند.
یافتههای گالوپ، نهاد مشاورهیی – تحلیلی نشان میدهد که میزان رنج در افغانستان به گونهای بیپیشینه افزایش یافته است.
کابینه امارت اسلامی طالبان، وزارت مخابرات و تکنالوژی را موظف کرده است تا مانع توزیع سیمکارتهای ثبتناشده توسط شرکتهای مخابراتی شود.
نتایج یک سروی نشان میدهد که حد اوسط ۵۳ درصد زنان و مردان افغان، خواهان ترک کشور شان به خارج از افغانستان اند.
اداره ملی احصائیه و معلومات کشور میگوید که کل جمعیت افغانستان در سال ۱۴۰۱ خورشیدی حدود ۳۴٫۳ میلیون نفر برآورد شده است.
شماری از آموزگاران، دانشآموزان و فعالان حقوق زن در کابل در واکنش به مسدود ماندن مکاتب دخترانه با شعار «ما درس میخواهیم، از جهل خستهایم» دست به اعتراض زدند.
دیدهبان حقوق بشر با انتشار گزارشی اعلام کرد: «بسیاری از مهاجران افغان در فرانسه، آسیبهای روحی و روانی را تجربه میکنند.»
همزمان با فرا رسیدن سالنو تعلیمی در افغانستان، صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای اطفال (یونیسف) از والدین افغان خواسته است که کودکان واجد شرایط شان را برای رفتن به مکتب آماده کنند.