ولسوالی ها از انکشاف بازماندهاند/ محور توجه حکومت شهرهای بزرگ است
عبدالباقی پوپل سرپرست ارگانهای محل میگوید؛ حکومت تنها به شهرها توجه دارد و ولسوالی ها و قریه جات افغانستان از محور توجه حکومت دورمانده است.
عبدالباقی پوپل سرپرست ارگانهای محل میگوید؛ حکومت تنها به شهرها توجه دارد و ولسوالی ها و قریه جات افغانستان از محور توجه حکومت دورمانده است.
شماری از فعالان حقوق زن میگویند؛ زنان نسبت به مردان کمتر به فساد اداری آغشتهاند، بخاطریکه زنان در حکومت نقش کمتر دارند.
دانشگاه آمریکایی افغانستان به دلیل ربوده شدن دو استاد آمریکایی و استرالیایی، فعالیت خود را متوقف کرده است و تا زمان معلوم نشدن سرنوشت این دو پروفسور خارجی این روند ادامه خواهد داشت.
برخی از اعضای جنبش روشنایی مدعیاند که حکومت تلاش است تا خون قربانیان دوم اسد مانند سایر شهدا به دست فراموشی سپرده شود.
خانوادههای شهدای حمله تروریستی بر دومین تظاهرات جنبش روشنایی در ۲ اسد، خواهان تحقیق جامع و بیطرفانه آن حمله از سوی نهادهای بینالمللی شده و میگویند که به شمول افراد دولتی عاملان این حادثه محاکمه شوند.
شماری از علمای دین و اعضای شورای ملی میگویند؛ دین اسلام و قانون اساسی کشور برای تعین سرنوشت کشور به انتخابات دستور داده است، اما انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۳ اعتماد مردم را نسبت به انتخابات از بین برده است.
تعداد۵۸۰ تن برای ادای فریضه حج، امروز کابل را به مقصد بیتالله الحرام ترک کردند و با اعزام این تعداد حاجی، روند سفر حجاج افغانستان به عربستان آغاز گردید.
شماری از باشندگان تاجیک و پشتون بامیان در یک گردهمایی خواهان عبور لین برق ۵۰۰ کیلوولت از مسیر بامیان-میدان وردک شدند و میگویند؛ حکومت وحدت ملی باید به تبعیض سیاسی پایان دهد
داکتران می گویند: تغذیه از شیر مادر باعث کاهش ۲۰ درصدی مبتلا به بیماری سرطان رحم و سدیه در نزد زنان میشود.
سخنگوی وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث طبیعی در یک کنفرانس خبری گفت؛ که در ۱۵ روز گذشته، ۸۰۱۵ خانواده در اثر جنگهای جاری در کشور و حوادث طبیعی بیجا شده اند.
در افغانستان زنان همواره مورد آذیت و آزار خیابانی قرار گرفته اند، و اکنون این معضل اجتماعی توجه حکومت را نیز به خود جلب کرده است که مقرره منع آزار و آذیت زنان را تصویب و به اجرا گذاشته است.
دفتر مدیوتیک افغانستان کارگاه آموزشی دو روزه حقوق بشری را برای شمار از خبرنگاران کابل برگزار کرد تا با آگاهی بیشتر بتوانند به صورت درست حقوق بشر را در کار های رسانهی شان در نظر گیرند.
شماری از نهادهای حمایت از رسانهها خواستار قانونمندی شبکههای اجتماعی شده و سانسور شدن این شبکهها را در مغایرت با قانون اساسی کشور میدانند.
ریاست جمهوری با نشر گزارشی گفته است؛ در سال ۱۳۸۲ در هر ۱۰۰هزار مادر ۱۶۰۰ تن آنها جانشان را از دست میدادند اما این رقم در سال جاری کاهش چشمگیر داشته است که از هر ۱۰۰هزار تن تنها ۳۲۷ تن جانهای خودشان را از دست میدهند.
مسئولین حکومتی میگویند آمار دقیق در مورد افراد مبتلا به مرض سرطان در افغانستان در دست نیست و آمار های ارایه شده تقریبی و در تناسب به افراد مبتلا به این مرض در کشور های همسایه ارایه میشود.
شورای عالی مردمی می گوید: تشکیل کمیسیون حقیقت یاب حکومتی به منظور بررسی قضیه قربانی شدن بیش از ۸۰ شهید در کابل مردود و نتیجه تحقیق آن برای مردم غیر قابل پذیرش است.
دیدبان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان (نی) میگوید: رسانه ها حق دارند به اطلاعات دسترسی داشته باشند و هیچ فرد یا نهادی نمتیواند مانع پوشش رسانهی رویداد ها در کشور شود.