امید به صلح از میان دود و آتش زبانه میکشد
معاون اول شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که هرچند وضعیت کنونی نگران کننده بوده و حملات طالبان در نقاط مختلف کشور افزایش یافته، اما مردم هنوز هم امیدی به تامین صلح دارند.
معاون اول شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که هرچند وضعیت کنونی نگران کننده بوده و حملات طالبان در نقاط مختلف کشور افزایش یافته، اما مردم هنوز هم امیدی به تامین صلح دارند.
نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان میگوید که اوضاع میتواند پیچیدهتر شود، زیرا ممکن شبهنظامیان جدیدی در افغانستان ظهور کند.
وزارت امور داخله ادعای حضور طالبان در تمام جغرافیای یک ولسوالی را شایعه خوانده و میگوید که طالبان توانایی نگهداری هیچ ولسوالی را ندارند و پیشروی شان دایمی نیست.
رییس شورای سرتاسری عالمان دین کشور میگوید که جنگ جاری جز ویرانی تأسیسات عامه، مسلمانکُشی و برادر کُشی محض توجیه دینی ندارد.
رئیس پیشین امنیت ملی کشور هشدار میدهد که دفتر مرکزی شبکه حقانی در وزیرستان شمالی تحت نظر ISI دوباره فعال شده است.
رییس جمهور امریکا میگوید: رهبران افغان توانایی ادامه حکومت را دارند، اما نگران هستم که آنها با مشکلات داخلی روبرو شوند.
مجمع ملی افغانستان با اعلام حمایت از بسیج مردمی میگوید که طالبان با شکست سیاسی روبرو شدهاند و مردم برای حفظ از ارزشهای اسلامی، تمامیت ارضی و دفاع از خاک و ناموس شان تا آخرین لحظه علیه این گروه میجنگند.
عمران خان میگوید که امریکا با وجود فداکاریهای پاکستان در جنگ با تروریسم، اسلامآباد را سرزنش کرده و «منافق» خوانده است.
حمدالله محب، مشاور امنیت ملی کشور برای دیدار با مقامهای عالیرتبهی روسی به مسکو رفته است.
رییس شورای عالی مصالحۀ ملی از ارتباط گروههای تماس هیأتهای مذاکراتی دولت و طالبان خبر داده و میگوید که میانجیگری برای تسریع گفتوگوها ادامه دارد.
معاون دوم رئیس جمهور میگوید که طالبان از صلح سو استفاده کرده و توافق خود را با آمریکا نقض کردهاند.
پس از بنبست مذاکرات با طالبان و شدت جنگ در ولایتهای مختلف کشور؛ شاه حسین مرتضوی، مشاور فرهنگی رئیس جمهور غنی ۱۴ گزینه را زیر عنوان «تاوان گفتگوهای صلح» فهرست کرده است.
میررحمن رحمانی، رییس مجلس نمایندگان، در راس یک هیات بلند پایه جهت اشتراک در مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت دسته جمعی، عازم تاجیکستان شد.
سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا به وزارت دفاع وعده سپردند که درهیچ شرایطی مردم افغانستان را تنها نگذارند و فرصتهای لازم را برای پیشرفت مساعد کنند.
وزیر امور خارجه ازبیکستان میگوید: ما نمیتوانیم چیزی را که افغانستان در دهه ۹۰ داشت، بپذیزیم.
مشاور شورای امنیت ملی کشور از اظهارات وزیر داخلۀ پاکستان مبنی بر حمایت اسلامآباد از گروه طالبان در افغانستان، استقبال میکند.
فرماندهان شبکه حقانی، جنگجویان گروههای مختلف از جمله «لشکر طیبه» را سازماندهی کرده و از طریق مرز افغانستان برای جنگ در ولایتهای خوست، پکتیا، پکتیکا و لوگر میفرستد.
رییس شورای عالی مصالحه ملی با اشاره به ناکامی طالبان از راه نظامی، تاکید داشت که رهبران امریکا از کمک ۳٫۳ میلیارد دالر به نیروهای امنیتی و ۳۵۰ میلیون دالر کمکهای بشردوستانه به افغانستان تعهد کردند.
وزارت امور خارجه کشور، حضور طالبان پاکستان (TTP) در افغانستان را شایعه خوانده و گفته که ما بدون تبعیض با هرگونه گروه تروریستی خارجی مقابله میکنیم.
شارژدافیر سفارت امریکا در کابل میگوید که عملکرد طالبان در ولسوالی اندخوی فاریاب، نشان دهندۀ افراطگرایی و بیتوجهی این گروه به حقوق بشر است.
کارمندان اتحادیه اورپا مقیم کابل با ابراز نگرانی میگویند که با خروج نیروهای خارجی از افغانستان، آنان در معرض خطر جدی قرار خواهند گرفت.
معاون مجلس سنا میگوید که حکومت هیچ تعهدی نسبت به پیگری پروندههای قتل عالمان دین ندارد و ممکن حلقاتی در درون حکومت به این روند دست داشته باشند.
شیخ رشیداحمد، وزیر داخلۀ پاکستان از طالبان خواسته که مانع فعالیت تحریک طالبان پاکستانی در مناطق زیر حاکمیت شان در افغانستان شوند.
سفارت پاکستان در کابل اعلام کرده که مرزهایش را برای رفتوآمد دانشجویان افغان که در پاکستان سرگرم تحصیل هستند، باز میکند.
معاون اول ریاستجمهوری میگوید که سفر اخیر هیئت افغانستان به رهبری اشرف غنی به واشنگتن، شاید در تاریخ سفرهای خارجی، پر دستآوردترین باشد.
وزیر خارجه کشور میگوید که صلح با گروه طالبان امکان پذیر است، اما برای صلح با دهشت افگنان خارجی هیچگونه زمینه، قانون و چوکات سیاسی نداریم.
طالبان در واکنش به حملات هوایی آمریکا در شمال کشور هشدار دادهاند که مجبور خواهیم شد به این حملات عکسالعمل نشان بدهیم.
نخست وزیر پاکستان میگوید که بهبود تنشها میان تهران و واشنگتن منافع اقتصادی راهبردی برای اسلامآباد به همراه خواهد داشت.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور میگوید که نیروهای امنیتی و دفاعی افغان از حمایت قاطع کاخ سفید برخوردار اند.
جو بایدن، رییس جمهور امریکا در دیدار با محمد اشرف غنی، رییس جمهور و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحۀ ملی کشور ضمن تاکید بر اتحاد میان رهبران، گفت که افغانها خود باید در مورد آیندهٔ شان تصمیم بگیرند.