ایران سفیر سیار افغانستان را به رسمیت نمیشناسد
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران تصریح نموده است که تهران سفیر سیار افغانستان را نمیپذیرد و تنها شخص سفیر را به رسمیت میشناسد.
مدیرکل آسیای غربی وزارت امور خارجه ایران تصریح نموده است که تهران سفیر سیار افغانستان را نمیپذیرد و تنها شخص سفیر را به رسمیت میشناسد.
رییس شورای عالی مصالحهی ملی و نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان تاکید کردند که با شروع گفتگوها، خشونتها باید کاهش یابد و به نبرد افغانستان نقطه پایان گذاشته شود.
رییس شورای عالی مصالحه ملی کشور تصریح نمود که فرصت موجود در روند صلح نباید با ادعای تسلط 70 درصدی بر خاک افغانستان از دست برود.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور با میر رحمان رحمانی رئیس ولسی جرگه و فضل هادی مسلمیار رئیس مشرانوجرگه، طور جداگانه در ارگ دیدار نمود.
محمد صادق خان، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در حاشیه نشست قطر طی دیدار با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه گفتهاست که کشورش طرفدار پایان جنگ بوده و از تلاشهای صلح حمایت میکند.
مشاور امنیت ملی در دیدار با نمایندگان پارلمان کشور گفت که حکومت هیچ گاه در مذاکرات صلح، روی دستاوردها و ارزشهای 19 سال اخیر معامله نخواهد کرد.
قوماندان ستاد فرماندهی مرکزی امریکا در دیدار با رییس جمهور غنی یکبار دیگر بر حمایتاش از دولت، مردم و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تاکید کرد.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی با مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا در حاشیه نشست افتتاحیه نخستین مذاکرات مستقیم دولت و طالبان در قطر دیدار کرد.
معاون سیاسی طالبان در مراسم آغاز مذاکرات بین الافغانی در قطر گفت که ما به خواستهای مردم توجه نموده و خواستار افغانستان مستقل، پیشرفته و مرفه هستیم.
وزیر خارجه امریکا در مراسم آغاز مذاکرات بین الافغانی گفت: «ما قصد تحمیل نظام خود بر دیگران را نداریم.»
متن کامل سخنرانی عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی در مراسم افتتاحیه آغاز مذاکرات صلح افغانستان در قطر، امروز شنبه(22، سنبله) منتشر شده است.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان در مورد گفتگوی بینالافغانی که قرار است امروز شنبه(22، سنبله) در قطر آغاز شود، میگوید: در این مذاکرات، نه میانجی و نه تسهیلکنندهای سهم خواهد داشت.
سفر هیأت مذاکرهکننده حکومت افغانستان به دوحه پایتخت قطر، استقبال گسترده شماری از کشورها و سازمانهای جهانی را به همراه شده است.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه در پیوند به سفر هیأت مذاکرهکننده حکومت به دوحه پایتخت قطر میگوید که تلاش میکنیم تا مذاکرات بینالافغانی به ختم جنگ چهل ساله در افغانستان منجر شود.
گروه طالبان میگوید که حدود ۶۵ زندانی هنوز هم از سوی دولت آزاد نشدهاند؛ اما ارگ ریاست جمهوری این ادعای طالبان را دربارۀ عدم رهایی زندانیان شان نادرست میداند.
نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان میگوید که حمله بر کاروان موترهای حامل امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری تلاش برخی حلقات برای تخریب روند صلح است.
سرپرست وزارت امور داخله میگوید که در حمله بر امرالله صالح از موادی استفاده شده که شبکهی حقانی از آن استفاده میکند.
ارگ در پیوند به حمله تروریستی بالای معاون اول ریاست جمهوری اعلام نموده که تروریستان و حامیان خارجی شان با انجام چنین جنایت ها؛ صلح، جمهوریت و آینده روشن کشور را تضعیف نمی توانند.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی پس از حملۀ تروریستی بر کاروان موترهای امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری به دفتر وی رفت.
معاون اول ریاست جمهوری میگوید که جمهوریت نظام چند فردی نیست بلکه مردم 34 ولایت کشور برای آن قربانی دادهاند و طالبان باید بدانند که ما تسلیم نمیشویم".
رییس شورای عالی مصالحه ملی میگوید که در داخل افغانستان کسی را دشمن نمیدانیم و به همین نسبت است که میگوییم صفحه دشمنی با طالبان باید بسته شود.
رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان در مراسم نوزدهمین سالیاد شهید احمدشاه مسعود، گفت که آنچه ما را در دورۀ مقاومت به پیروزی رساند؛ وحدت و همدلی ملت و هم فکری، همسویی و هماهنگی بود.
مردم نورستان و پشهیی از بی عدالتیها و عدم مشارکتشان در ساختارهای دولتی انتقاد کرده و میگویند که کادرهای علمی شان در حکومت اشرف غنی از حقوق حقوق سیاسی، اجتماعی و بشری محروم مانده اند.
نمایندگان مجلس با ابراز نگرانی میگویند که حکومت به بهانهی میثاق امنیتی، 30 هزار ملیشه را با سلاح و تجهیزات مجهز ساختهاست.
نمایندگان مجلس بار دیگر از طرح دسترخوان ملی انتقاد کرده، میگویند که تطبیق این برنامه از سوی حکومت مشروعیت ندارد.
رییس پیشین امنیت ملی کشور میگوید که باید براساس دانش قرآنی از جمهوریت دفاع شود؛ زیرا احتمالا طالبان در ازای آتش بس خواهان برقراری یک حکومت موقت خواهند شد.
معاون اول ریاست جمهوری میگوید که آمریکاییها برای پاک کردن خون شهید و اشک یتیمان در افغانستان نیامده اند و ما نباید از زلمی خلیلزاد چون روزی افغان بوده ، توقع عاطفی داشته باشیم.
فضلهادی مسلمیار، رییس مجلس سنا از نیروهای امنیتی بابت پاسخدهی به ملیشههای پاکستانی قدردانی کرد و گفت که به هیچ فرد و یا گروهی اجازه توافق بر سر خط فرضی دیورند را نمیدهد.
رئیس حزب کنگره ملی افغانستان میگوید که نظام کنونی به بنبست مواجه شده و تنها راه حل برای چالش های موجود، رفتن به سمت نظام فدرالی است و صلح را در این کشور رقم خواهد زد.
سرپرست وزارت دفاع ملی میگوید که هرچند با وجود تلاشها برای صلح، شدت جنگ افزایش یافته اما به مردم اطمینان میدهم که هیچ گوشهای از افغانستان سقوط نخواهد کرد.