دانش: انتقال قدرت باید از طریق انتخابات صورت گیرد
معاون دوم ریاستجمهوری میگوید که هر نوع انتقال قدرت باید بر اساس انتخابات و آرای مردم باشد و تداوم نظم سیاسی و امنیتی موجود را تضمین کند.
معاون دوم ریاستجمهوری میگوید که هر نوع انتقال قدرت باید بر اساس انتخابات و آرای مردم باشد و تداوم نظم سیاسی و امنیتی موجود را تضمین کند.
صدها تن از علمای شیعه و سنی در شهر مشهد ایران، ادامۀ خشونتها در افغانستان را نکوهش کرده و خواهان قطع فوری جنگ و تامین آتشبس سراسری شدند.
معاون دوم ریاست جمهوری میگوید: وقتی اظهارات انارکلی هنریار عضو مجلس سنا درباره تبعیض علیه هندوها و سیکها را شنیدیم؛ همهگی اشک ریختیم و از آنچه بر آنها رفته بر خود لرزیدیم و شرمیدیم.
رییس جمهور غنی خواهان صلح عادلانه و پایدار شده و از جامعهی بینالمللی خواسته است که تحقق این روند را ضمانت کند.
رییس شورای عالی مصالحهی ملی با شارژدافر سفارت امریکا برای افغانستان دیدار کرد.
رییس مجلس نمایندگان از حامیان بین المللی به ویژه امریکا خواست تا در ساختار آینده سیاسی کشور پس از صلح، انتخابات به عنوان یک اصل عمده انتقال قدرت سیاسی در کشور پذیرفته شده و تضمین گردد.
محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه کشور در دیدار با سفرای چین و ترکیه و کاردار سفارت امریکا در کابل پیرامون آمادگیها و برگزاری گفتوگوهای صلح به میزبانی ترکیه تبادل نظر کرد.
شورای عالی مصالحۀ ملی میخواهد طرحهای مختلف ارایه شده در روند صلح را توحید کند تا طرح واحدی از آدرس جمهوریت در نشست استانبول مطرح شود.
حزب کنگره ملی افغانستان بر تشکیل حکومت فدرالی تاکید نموده و میگوید؛ اگر اجلاس ترکیه در مسایل قومی درست مدیریت نشود، جنگ داخلی دیگری آغاز خواهد شد.
سرپرست جدید دادستانی کل کشور وعده سپرد که پس از این مصلحت کنار گذاشته و با مجرمان فساد اداری در هر سطح و مقامی، برخورد قانوی میشود.
معاون دوم ریاستجمهوری میگوید که لغو قانون اساسی معنای گسست و فروپاشی را با خود دارد و به همین دلیل به حفظ آن تاکید؛ اما به تعدیل آن نظر مثبت داریم.
احزاب سیاسی کشور در پیوند به صلح اعلام نمودند که تمامی جهتها با دیدگاه مشترک در نشست ترکیه حضور مییابند تا با ارایه یک راه حل معقول، به جنگ چهل ساله نقط پایان بگذارند.
رییس جمهور غنی در دیدار با سفرای برخی کشورها و نمایندگان سازمانهای بینالمللی، دیدگاه دولت را در مورد روند صلح تشریح کرد.
رییس جمهور امریکا در گفتگو با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین اطمینان داد که در برابر تهاجم روسیه، مقاومت میکند.
رهبر حزب اسلامی خواستار استعفای رهبران حکومت شده و هشدار داد؛ تظاهرات را تا زمانی ادامه میدهیم که به خواستهای ما رسیدگی شود.
هیئت امریکایی به رهبری زلمی خلیلزاد با هیئت طالبان به رهبری ملا برادر معاون سیاسی این گروه در دوحه ملاقات کرد.
مجلس نمایندگان ادامه کار سرپرستان در ادارات دولتی را خلاف قانون اساسی دانسته و از حکومت خواست که به قانون احترام و به فرهنگ سرپرستی خاتمه دهد.
معصوم استانکزی ، رییس هیئت مذاکرهکننده حکوت در دیدار با فرمانده ماموریت حمایت قاطع در مورد روند صلح رایزنی کرد.
وزیر خارجه ایران و رییس جمهور غنی، در مورد پروسه صلح و آمادگیها برای نشست ترکیه بحث و تبادل نظر کردند.
مجتمع جامعه مدنی و شورای عالی مصالحه ملی کشور میگویند که مردم افغانستان باید در نشست استانبول به عنوان ناظر حضور داشته باشند تا بدانند که کدام طرف بهانهتراشی میکند.
وزیر خارجه پاکستان در دیدار با رئیس جمهور غنی وعده سپرد که اسلامآباد از افغانستان مستقل، متحد و دموکراتیک است، حمایت میکند.
موسسۀ انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان (فیفا) میگوید که در جریان سال گذشتۀ تقنینی، حدود نیمی از قوانین در پارلمان به گونۀ غیرقانونی تصویب شدند.
رئیس جمهور غنیدر نهمین کنفرانس وزرای خارجه قلب آسیا، گفت که ما تلاش داریم تا خشونت و زورگویی را در افغانستان خاتمه دهیم.
رییس جمهور تاجیکستان در نهمین کنفرانس وزرای خارجه قلب آسیا، گفت که تروریستان و افراطگرایان وضع را در قلمرو افغانستان به منظور دستیابی به اهداف شان پیچیده کردهاند.
گروه طالبان پیشنهاد داده که نشست ترکیه باید پس از ماه رمضان برگزار شود.
سخنگوی کاخ سفید درباره امضای سند همکاری ۲۵ ساله بین ایران و چین تاکید کرد که پس از بررسی این سند از سوی دولت آمریکا، اگر هرگونه تحریمی نیاز بود، اعمال میشود.
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور صلح افغانستان با مارشال عبدالرشید دوستم، معاون پیشین ریاست جمهوری در ترکیه دیدار کرده است.
رییس مجلس نمایندگان کشور میگوید که طالبان در حال حاضر آماده مذاکره نیستند؛ زیرا تلاش دارند در نشست استانبول نیز امتیاز بگیرند.
رئیس جمهور غنی میگوید که افغانستان و تاجیکستان هیچگونه اختلاف بنیادی ندارند و سرحد میان دو کشور باید به سرحد همکاری و همدلی مبدل گردد.
سیاسیون، استادان دانشگاه و نمایندگان پیشین مجلس میگویند که حلقه تصمیمگیری در ارگ ریاست جمهوری به چند نفر مشخص خلاصه شده و نظام کنونی نباید زیر نام صلح پشت درهای بسته معامله شود.