اقدامات بعدی صلح؛ عبدالله و غنی گفتگو کردند
محمداشرف غنی، رییس جمهور و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی کشور، درباره اقدامات بعدی روند صلح در ارگ دیدار و گفتوگو کردند.
محمداشرف غنی، رییس جمهور و عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحهی ملی کشور، درباره اقدامات بعدی روند صلح در ارگ دیدار و گفتوگو کردند.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی کشور قرار است در هفته جاری، در یک سفر چهار روزه به هند برود.
معاون اول ریاست جمهوری در دیدار با اقشار مختلف مردم ولایت پکتیکا گفت که زمان فروختن طیاره ها و تانکهای ما به قیمت آهن پاره تکرار نمیشود و تاریخ باجدهی نیز به پایان رسیده است.
والی پکتیکا بخاطر دفاع از جمهوریت، یک میل تفنگ برای رئیس جمهور غنی هدیه داد.
رییس جمهور غنی خطاب به طالبان گفت که در خانۀ بیگانهها اسیر هستید، بیایید در بارۀ آینده کشور صحبت کنیم؛ زیرا مردم به شعارها فریب نمی خورند و اسلام در خون ماست.
نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان میگوید که امریکا در صورت شکست مذاکرات میان افغانها، افغانستان را ترک نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشور در واکنش به خواست ارمنستان مبنی بر لغو عضویت افغانستان در سازمان پیمان امنیت جمعی، اعلام نموده که به موقف خود در قبال جنگ قرهباغ استوار هستیم.
نماینده ویژه امریکا در امور صلح افغانستان با هیاتهای مذاکراتی دولت و طالبان در قطر دیدار کردهاست.
فرمانده نیروهایی امریکایی و ناتو در افغانستان میگوید که گفتگوهای بینالافغانی در قطر فرصت خوبی برای طالبان است و این گروه نباید این فرصت را از دست دهد.
نایب نخست مشرانو جرگه میگوید: تازمانیکه امریکا، پاکستان و گروه طالبان در غیاب برخی از کشورهای منطقه، صلح افغانستان را در جهت منافع شخصی شان مدیریت نمایند، جنگ در کشور پایان نخواهد یافت.
طرفداران حزب اسلامی گلبدین حکمتیار بار دیگر به هواداران داکتر نجیب رییس جمهوری پیشین که قصد دارند مراسم سالروز کشتهشدن وی را در تالار لویه جرگه برگزار کنند، هشدار دادند.
هیئت عالیرتبه حکومت به رهبری عبدالله پس از سفر رسمی به پاکستان وارد کابل شده و پیامهای رهبری و مقامات اسلامآباد را در حمایت از صلح افغانستان مثبت میپندارد.
شورای اجتماعی تحکیم برای صلح افغانستان میگوید که اگر حکومت و طالبان از مسایل حاشیوی صرف نظر نکنند و مذاکرات بیش ازین به درازا کشیده شود، زمینه تخریب این روند بیشتر فراهم خواهد شد.
نمایندهی ملکی ناتو در افغانستان گفته است که تمام افغانها باید مزایای صلح واقعی را حس کنند تا به آینده باورمند شوند.
چهرههای جهادی، سیاسی و مدنی افغانستان میگویند: تجلیل از روز کشته شدن داکتر نجیب در شرایطی که پروسه صلح به مرحله حساس رسیده است، آتش جنگ را شعلهورتر و تفکر کمونیستی را دوباره زنده میکند.
اسدالله سعادتی، معاون دوم شورای عالی مصالحه ملی، میگوید که هرچند طالبان به یک راه حل اساسی قانع شده اند اما اگر منطق «حذف» وجود داشته باشد، کشور به صلح نمیرسد.
وزارت امور داخله کشور اعلام نموده که سمونوال سید معراجالدین سادات به صفت قوماندان امنیه ولایت بلخ مقرر گردیده است.
رییس جمهور غنی در واکنش به وقوع انفجار مرگبار در ولایت دایکندی اعلام نموده که طالبان باید به مذاکرات صلح احترام بگذارند و برای جلوگیری از خونریزی و افغان کشی، آتش بس دایمی را بپذیرند.
نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا برای صلح افغانستان به قطر رفت تا در مورد مذاکرات صلح با طرفین مذاکره کند.
مشاور پیشین امنیت ملی امریکا میگوید که سیاست دولت ترامپ در قبال طالبان یک فاجعه است و این چیزی است که امیدوارم بتواند آن را جبران کند.
عمران خان، نخستوزیر پاکستان در دیدار با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان گفتهاست که صلح در افغانستان به نفع پاکستان است.
رییس شورای عالی مصالحه در اسلامآباد با اشاره به نقش پاکستان در روند صلح افغانستان گفت که شعارها و بیانههای کهنه و تکراری و تیوریهای توطیهای را باید کنار بگذاریم و فصل تازهای را رقم بزنیم؛ زیرا ادامه وضعیت موجود به نفع ما نیست.
وزیر خارجه پاکستان خطاب به عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی گفت که پیام امروز ما این است که دیگر در امور داخلی مردم افغانستان مداخله نمیکنیم و به استقلال و حاکیمیت ارضی شما احترام داریم.
حکومت افغانستان از تلفات جانی و خسارات مالی ناشی از درگیری مرزی میان ارمنستان و آذربایجان ابراز نگرانی کرده و گفته که در این زمینه از تلاشهای مردم و دولت آذربایجان پشتیبانی میکند.
رییس جمهور غنی تاکید داشت که ابعاد بحث باید وسعت پیدا کند، زیرا هیچ کسی با ارزشهای جمهوریت و نیروهای امنیتی و دفاعی، معامله نمی تواند.
مقامهای پاکستانی در دیدار با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی کشور گفته اند که سر از فردا خدمات قنسولی افزایش مییابد و روند صدور ویزا برای افغانها تسهیل مییابد.
ارزیابی تازۀ دیدهبان شفافیت نشان میدهد که هیچ نهاد حکومتی ۵۰ درصد قانون حق دسترسی به اطلاعات را عملی ساخته نتوانستهاست.
رهبر حزب کنگره ملی افغانستان میگوید که به شمول رییس جمهور غنی کشورهای چون هند و پاکستان نیز در مسیر پروسه صلح و گفتگوهای بینالافغانی سنگ اندازی میکنند.
نماینده ملکی ناتو برای افغانستان میگوید: افغانها باید حکومتی را بسازند که مورد پذیرش دو طرف باشد و طالبان هم بدانند که راهی برای برگشت به 19 یا 20 سال قبل وجود ندارد.
سخنگویان هیاتهای گفتگو کننده حکومت و طالبان میگویند که گروه تماس دو طرف روی موارد اختلافی طرزالعمل گفتگوها با هم بحث کردهاند.