عبدالله کابل را به مقصد اسلام آباد ترک کرد
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی کشور در راس یک هیئت عالیرتبه دولتی به اسلامآباد پایتخت پاکستان رفت.
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی کشور در راس یک هیئت عالیرتبه دولتی به اسلامآباد پایتخت پاکستان رفت.
نخستین وزیر پاکستان میگوید که گفتگوی بینافغانی در قطر به سختی انجام میشود، اما بنبست روی میز مذاکره بینهایت از بن بست خونین در میدان جنگ بهتر است.
«حزب ملی نهضت گرایی» افغانستان از افزایش خشونتها در جریان گفتگوهای صلح انتقاد کرده و میگوید که حفظ قوای مسلح کشور از خطوط سرخ شهروندان کشور است و صلح نباید منجر به منحل شدن نهادهای امنیتی و قوای مسلح در افغانستان شود.
نهاد رهبران جوان ژورنالیست افغانستان خواهان حفظ نظام جمهوریت، قانون اساسی، دست آوردهای دو دهه اخیر، آزادی های مدنی و آزادی بیان در مذاکرات بین الافغان شد.
نخست وزیر پاکستان، دولت هند را به پخش اسلام هراسی متهم کرد و افزود كه نزدیک به ۲۰۰ میلیون مسلمان که در آنجا زندگی می کنند، مورد تهدید قرار دارند.
نماینده ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان میگوید: تا زمانی که یک توافق سیاسی بهدست نیاید، طالبان آتشبس را نخواهند پذیرفت.
سخنگوی وزارت امور داخله، ادعای جنگجویان طالب در حومههای شهر کابل را رد کرده و میگوید که این گروه نه تنها توانایی ندارد، بلکه وجود فیزیکی شان نیز در هیچ جایی پایدار و دایمی نیست.
هواداران داکتر نجیبالله، رییس جمهور سابق افغانستان میگویند که جلوگیری از مراسم مسالمتآمیز به هر شیوه و ترفندی که باشد، نقض صریح ارزش های دموکراتیک محسوب میشود.
معاون دوم ریاست شورای عالی مصالحهی ملی میگوید: تنها صلحی میتواند افغانستان را به ثبات برساند که نظام «پساصلح» بر بنیاد تبعیض استوار نباشد.
رییس جمهور غنی طی یک تماس تلفنی، به برقراری آتش بس تاکید کرد و از صدراعظم پاکستان بخاطر سفر رسمی به افغانستان، دعوت بعمل آورد.
معاون دوم ریاست جمهوری در واکنش به اظهار اخیر رهبر حزب اسلامی میگوید که حکمتیار براساس کینه و کدورت ایدئولوژیکی، ضمن اینکه دو تابعیتی را به من نسبت داده است، در باره مذهب تشیع نیز اظهاراتی داشته که نشانه بیاطلاعی ایشان میباشد.
حزب موج تحول افغانستان از افزایش خشونتها در جریان مذاکرات بینالافغانی انتقاد کرده و میگوید که برای بدستآوردن اعتماد مردم و پیشرفت گفتگوهای صلح در قطر، آتش بس سراسری و فوری اعلام شود.
وزارت خارجه آذربایجان میگوید که سیاست تهاجمی ارمنستان و تلاش آن برای پاکسازی قومی در خاک اشغالی آذربایجان، باعث افزایش تنش در منطقه میشود.
شهروندان و چهرههای برجستۀ سیاسی کشور در واکنش به خواستهای تبعیضآمیز طالبان میگویند که گفتوگوهای صلح نباید بر یک مذهب خاص بنا شود، زیرا وقتی تفاوتها به رسمیت شناخته نشود، پس مذاکره برای چیست و مصالحه با کیست؟
رییس جمهور غنی گوید که ریشههای تروریسم مانند طاعون در منطقه گسترش یافته و ما در موج پنجم تروریسم جهانی زندگی میکنیم و میمیریم.
مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ میگویند که تمام خبرنگاران و جامعه رسانهای در پوشش مذاکرات صلح از حق برابر برخوردارند و نمایندگان رسانهها باید عضو هیئت مذاکره کننده صلح باشند و این روند نباید سانسور گردد.
رییس جمهور امریکا میگوید که ایالات متحده به زودی جنگ در افغانستان را پایان میدهد و نیروهای نظامی خود را به کشورش بر میگرداند.
معاون اول ریاست جمهوری در واکنش به اظهارت اخیر طالبان میگوید: خانواده های شهری در دوران طالبان برای اولین بار در تاریخ کشور مجبور به فرار گروهی به پاکستان شدند و بخشی از آنها به پیش خدمت های متمولین پنجابی تبدیل شده تا حدی که آنها را «کابلی نوکر» صدا میزدند.
نماینده وزارت دفاع امریکا میگوید که برنامهریزی محتاطانه جریان دارد تا در بهار سال آینده همه نیروهای امریکایی از افغانستان خارج شوند.
نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا میگوید که امریکا روند مذاکرات میان دولت افغانستان و طالبان را از نزدیک زیر نظر دارد.
سفیر ایران در کابل میگوید که تهران تمام تلاش خود را انجام میدهد تا افغانستان به یک صلح دایمی و پایدار دست یابد؛ زیرا منفعت کشورهای منطقه از جمله ایران در صلح و توسعه پایدار این کشور نهفته است.
واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان در مطالعهیی، نقش زنان را در تلاشهای صلح دولت افغانستان، نمادین دانسته و میگوید که زنان در روند صلح به طالبان و جامعه جهانی اعتماد ندارند.
سخنگوی گروه طالبان در واکنش به اظهارات امرالله صالح و سرور دانش، معاونان ارگ ریاستجمهوری اعلام نموده که نظام اسلامی از خود تعریف و سیستمی دارد که متاسفانه کارکنان اداره کابل از درک و معرفت آن عاجز اند.
مشاور پیشین امنیت ملی امریکا میگوید که خواست جنجالی طالبان مبنی بر اظهارات مذهبی و حکومت اسلامی، هشدارهای جدی مبنی بر شکست گفتگوهای صلح را به همراه دارد.
مشاور ارشد وزارت دولت در امور صلح میگوید که 90 درصد قربانی جنگ جاری در کشور جوانان هستند و مردم افغانستان باید برای صلح واقعی صدای خود را بلند نماید و به صلح فرمایشی به خواست کشورهای خارجی تن ندهد.
رییس شورای عالی مصالحهی ملی خطاب به طالبان میگوید که مردم از ادامه جنگ و درگیریها به شدت بیزار اند؛ توقع میرود، به فراخوان عدم خشونت و آتشبس در کشور لبیک بگویید و برای آینده صلحآمیز دست یاری بدهید.
گريگوری بليدجيان، شارژدافیر سفارت جمهوری فدرال آلمان در دیدار با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی کشور وعده سپرد که از تلاشهای صلح در افغانستان حمایت میکند.
معاون دوم ریاست جمهوری تصریح نمود که در نظام طالبانی حکومت یک یک فرد به طور مادام العمر بر سرنوشت یک ملت مطرح است و با جمهوریت هیچ حد وسط و یا نقطه مشترک و بینابین ندارد.
ییس جمهور غنی میگوید که ما به وحدت ملی و انکشاف متوازن متعهد هستیم و بامیان دیگر زندان جغرافیایی افغانستان نخواهد بود.
نشستهای اخیر گروههای تماس هیئتهای حکومت افغانستان و طالبان در قطر، زمینۀ توافق روی طرزالعمل کاری مذاکرات را مهیا ساخته است.