مرغ وارداتی؛ عامل بیماری مختلف در افغانستان
برخی از مسوولان با ابراز نگرانی می گویند که باید صنعت مرغ داخلی در کشور رشد داده شود، زیرا مرغ های وارداتی و بی کیفیت عامل بیماری های مختلف می گردد.
برخی از مسوولان با ابراز نگرانی می گویند که باید صنعت مرغ داخلی در کشور رشد داده شود، زیرا مرغ های وارداتی و بی کیفیت عامل بیماری های مختلف می گردد.
شماری از مسوولان با ابراز نگرانی می گویند که ۲۲ درصد عامل امراض سرطان در افغانستان ناشی از مصرف تنباکو می باشد.
رییس جمهور غنی وعده سپرد که با افزایش هر میلیارد افغانی در عواید حکومت، یک حصۀ مشخص آن به خدمات صحی زنان اختصاصداده خواهد شد.
نرخ ازدیاد نفوس در کشور نشان می دهد که جمعیت ۳۰ میلیونی افغانستان تا سال ۲۰۳۰ به ۶۰ میلیون نفر خواهد رسید.
رییس سازمان صحی جهان وعده سپرده که برای تطبیق بستهٔ صحی و گسترش واکسین پولیو در مناطق ناامن با افغانستان کمکهای مالی این سازمان را افزایش میدهد.
وزیر صحت عامه از افزایش بیماری های غیرساری در کشور خبر داده میگوید که برای رسیدگی به اینگونه امراض بسته جدید خدمات صحی مدغم راه اندازی گردید.
شماری از نمایندگان مجلس با ابراز نگرانی از آلودگی هوای شهر کابل می گویند که زمینه استفاده از انرژی پاک صرف برای پولداران فراهم می باشد؛ اما مردم مجبورند از مواد مضر برای گرمایش خانه های شان استفاده نمایند.
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی در نشست کمیسیون عالی جلوگیری از آلودهگی هوا گفت که فعلا سیستم فلتر برای رفع معضل تطبیق شود.
تفاهمنامهی رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی میان وزارت صحت عامه، شورای طبی افغانستان و دادستانی کل به امضا رسید.
رییس اجراییه حکومت وحدت ملی چالشهای موجود پیرامون تطبیق واکسین پولیو را به بررسی گرفت و تاکید نمود که مبارزه با این مرض یک مکلفیت ملی و سراسری می باشد.
رییس جندر وزارت صحت عامه افغانستان می گوید: از سه سال به این طرف ۲۳ هزار قضیه خشونت علیه زنان به ثبت رسیده است که یک هزار ۶۱۶ مورد آن خشونت های جنسی می باشد.
شماری از مسوولان با ابراز نگرانی می گویند؛ قابله ها و نرس های غیر حرفه ای و بی سواد، بجای کمک به مریضان، باعث مرگ آنان می شوند.
مسوولان و آگاهان محیط زیست می گویند؛ درصد قابل توجهی از شهر کابل برای گرمایش منازل و حمام های عمومی از زغال سنگ، پلاستیک، رابر و حتی فرش های کهنه استفاده می کنند. اگر این روند ادامه پیدا کند، نسل بعدی افغان ها نسبت به نسل کنونی آن از هوش پائین تری برخوردار خواهند بود.
تیمهای سیار ریاست صحت عامه ولایت غزنی، برای ۶۲۰ تن از کسانی که در جریان حمله طالبان بر ولسوالیهای جاغوری و مالستان آسیب دیده اند، خدمات رایگان صحی عرضه کردند.
وزارت صحت عامه می گوید که سالانه حدود 20هزار نفر بر اثر مرض شکر جان های شان را از دست میدهند.
شماری از آگاهان و مسوولان محیط زیست می گویند؛ افغانستان از جمله کشورهای است که بیشترین رنج را از تغییر اقلیم میبرد اما در تغییر آن نقشی کم رنگ ندارد.
معاون دوم ریاست جمهوری تاکید داشت که داکتران باید با شورای عالی طبی همکاری و از موارد قانونی آگاهی داشته باشند تا داکتران واقعی از داکتران جعلی تفکیک شوند.
رئیس عمومی معافیت کتلوی وزارت صحت عامه با ابراز نگرانی می گوید: مرض پولیو(فلج اطفال) در سال جاری نسبت به گذاشته افزایش پیدا کرده و دلیل آن نیز ناامنی در بعضی ولایت های کشور پنداشته می شود.
نماینده جمعیت هلال احمر قطر وعده سپرد که هزینه درمان 45 طفل افغان مبتلا به بیماری سوراخ قلب را که به مبلغ ۱۵۱ هزار دالر می شود، بپردازد.
رییس دانشگاه طبی کابل، تعداد مبتلایان به امراض قلبی و مرگ و میر ناشی از آن را درکشور چشمگیر خوانده می گوید که تاکنون در این بخش کمترین سرمایه گذاری صورت نگرفته است.
مقامات محلی هلمند با ابراز نگرانی می گویند که گروه طالبان اجازه نمیدهد تا کودکان زیر 5 سال این ولایت از واکسین پولیو مستفید شوند.
والی نیمروز در هنگام افتتاح کارزار واکسین پولیو با ابراز امیدواری گفت که در این دوره ۱۰۰ هزار کودک زیر سن پنج سال واکسین خواهند شد.
وزارت صحت عامه خطاب به شهروندان تأکید کرده که کوچکترین مشکل در چشم، میتواند سبب نابینایی شود؛ زیرا سالانه ۲۵ هزار تن در افغانستان دید یک چشم خود را از دست میدهند.
مسوولان اداره حفاظت محیط زیست می گویند که استفاده از گازهای مخرب لایه ازون را تا سال 2035 به صفر می رساند؛ زیرا از سال 2010 به این سو ممنوع شده است.
رییس جمهور غنی در دیدار با مسوولان سکتور صحت و نمایندگان سازمانهای بین المللی گفت که حالت کنونی در سکتور صحت پاسخگو و قابل قبول نمیباشد، زیرا ما پیشرفت را روی کاغذ نه، بلکه در عمل میخواهیم.
اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان: بررسی ها نشان می دهد که آلودگی هوای کابل ۳۰ درصد کاهش یافته، زیرا در سال گذشته ذرات معلق در هر مترمکعب ۱۵۰۰ پیام۱۰ بود اما در سال جاری این رقم به ۱۰۵۰ پی ام۱۰ رسیده است.
معین پلان و پالیسی وزارت صحت عامه می گوید؛ یکی از مشکلات عمده، فاصله بین ولادت ها است که از سوی ۲۰ درصد زنان رعایت نمی شود، بنابراین باید عامل اساسی آن ارزیابی گردد.
در تازه ترین گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است که آمار تلفات کارمندان بخش صحت در مقایسه با 6 ماه اول سال گذشته در افغانستان افزایش یافته است.
گزارش تازۀ که از سوی یونیسف به نشر رسیده نشان می دهد که در هر ساعت حد اوسط ۵۰ نفر و درهر دو دقیقه، یک نوجوان در جهان به بیماری ایدز مبتلا میشود.
اداره سرمفتش خاص باسازی امریکا در افغانستان "سیگار" در گزارش تازه خود گفته است که کشت کوکنار در سال گذشته میلادی 63 درصد بیشتر از 2002 بوده است که این مورد قابل نگرانی جدی جامعه جهانی است.